Competitie
Datum Zaterdag 16-10-2021
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 577
Veld 1
Scheidsrechter F.E. (Erik) ter Brake

VVOG verliest in slotfase van Ter Leede

VVOG Harderwijk heeft vandaag in een niet al te hoogstaande wedstrijd, na een 1-1 ruststand, een 1-2 nederlaag geleden tegen Ter Leede uit Sassenheim.

Trainer Raymond Schuurman kon in de basis beginnen met Jeffrey Snijders en Jeremy de Graaf. Zij waren in de warming up fit bevonden. Een grote tegenslag was dat Job Hoogendoorn niet kon starten. In de warming up liep hij een blessure op waardoor hij niet kon spelen. Bruce Lucke en Mark Bottenheft kwamen door blessures ook niet voor op het wedstrijdformulier.

Beide ploegen tastten elkaar af in de beginfase van de wedstrijd. Echter Ter Leede kwam al in de 7e minuut op voorsprong. Een diepe bal op Mike van den Steenhoven werd niet op waarde geschat door Paul Eppink, van den Steenhoven kon daarna vrij makkelijk scoren.

VVOG Harderwijk ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Dean van Ooijen kreeg een goede kans maar Ter Leede doelman de Vries redde ten koste van een hoekschop. In de 18e minuut kwam VVOG Harderwijk toch op gelijke hoogte. Jeremy de Graaf werd net buiten het strafschopgebied neergelegd. De vrije trap werd keurig binnengeschoten door Rafik El Hamdi. De eerste helft werd steeds rommeliger. Beide ploegen hadden moeite om de bal in de ploeg te houden en een aanval op te zetten. Scheidsrechter ter Brake moest nog wel tweemaal de gele kaart trekken na overtredingen van Mitchel Dijkhof en Rafik El Hamdi.

In de rust had Ter Leede Haarman ingeruild voor Prijor. Deze zou nog een belangrijke rol gaan vervullen in de tweede helft. VVOG Harderwijk begon de tweede helft goed. In de 58e minuut vond Jeremy de Graaf het zijnet waarbij terugleggen op Pernelly Biya beter was geweest. Niet veel later moest Jeremy de Graaf toch worden vervangen. Hij werd vervangen door Jeroen Buitenhuis.

Ter Leede nam het initiatief en VVOG Harderwijk moest steeds verder terug. de wedstrijd gleed af naar een zeer matig niveau. Trainer Schuurman probeerde de wedstrijd een nieuwe impuls te geven door Donovan Bock in te brengen voor Rafik El Hamdi. Ook Ter Leede coach Roodakkers ging wisselen en bracht Wajer en Mouchih in het veld voor van Stijn en van den Steenhoven. Een schot van Jeroen Buitenhuis in de 88e minuut had misschien beter lot verdiend.

In de ultieme slotfase kwam bij VVOG Harderwijk nog Matthias in ’t Anker en Zakaria Fadili in het veld voor Jeffrey Snijders en Pernelly Biya. Jeffrey Snijders was tot dat moment een belangrijk punt in de verdediging. Deze wissel riep dan ook wat vraagtekens op. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien. Maar in de 95e minuut ging de verdediging van VVOG in de fout. De bal werd op eigen helft verspeeld en Prijor kon door lopen naar Paul Eppink en liet deze kansloos en daarmee gingen de Sassenheimers er met de drie punten vandoor. Het zure zat hem natuurlijk in het late doelpunt maar nog meer dat VVOG Harderwijk de tegendoelpunten zichzelf kon aanrekenen.

Volgende week is de ploeg vrij en kunnen de vele blessures misschien genezen waarna VVOG Harderwijk het een week later moet gaan opnemen in en tegen hekkensluiter Goes.

Opstelling

Paul Eppink, Jeffrey Snijders (90/Zakaria Fadili ), Jake Wollgarten, Dailey Groenewegen , Randy Onuoha, Mitchel Dijkhof, Yasin Kurt, Dean van Ooijen, Rafik El Hamdi (70/Donovan Bock) , Jeremy de Graaf (67/ Jeroen Buitenhuis) , Pernelly Biya (90/Matthisa in ’t Anker).

Voorbeschouwing VVOG - Ter Leede

Zaterdag staat de wedstrijd op het programma tegen Ter Leede uit Sassenheim. Wij verwelkomen dan ook de selectie , trainersstaf en natuurlijk ook de supporters uit Sassenheim op ons Sportpark “De Strokel”.

Ook een warm welkom aan het arbitrale trio de heren (Erik) ter Brake  (Marco) Ritsema en (Robin) Janssen.

Het elftal van Ter Leede staat voor het derde seizoen onder leiding van Steef Roodakkers. Hij volgde in 2019 de toenmalige trainer Henk Wisman op. Het nieuwe seizoen begon Ter Leede met acht nieuwe spelers waaronder Tim Bloemendaal ( Quick Boys), Mark de Vries ( Katwijk) Julian Autar van Quick Boys en Bart van der Weijden van UVS. Roodakkers heeft met zijn team een herkenbare speelstijl. Dat is dat de jongens spelen met de borst vooruit en het leveren van strijd. Tot op heden heeft dat tien punten opgeleverd: drie overwinningen, een gelijkspel en vier nederlagen. Het meest opvallend was de uitoverwinning bij ACV ( 0-1 ) en de afgelopen week opgelopen thuisnederlaag tegen Sparta Nijkerk met 1-5. Tot op heden dus een wisselvallig optreden van de mannen uit Sassenheim.

Ook VVOG Harderwijk had een lastige zaterdag. DVS ’33 was de Harderwijkers met 5-0 de baas. We zijn benieuwd hoe de selectie van Raymond Schuurman hiermee omgaat en zich kan gaan herstellen in de thuiswedstrijd tegen Ter Leede. Voor zover nu bekend kan Raymond Schuurman met een fitte selectie de wedstrijd aangaan. En uitgaande van de laatste thuiswedstrijdentegen Excelsior ’31 en
Stedoco moet een goed resultaat er in zitten. De laatste keer dat beide teams tegen elkaar uitkwamen was op 7 december 2019 in Sassenheim. VVOG kon een voorsprong van 0-2 en 2-3 niet vasthouden en verloor met 4-3.

Wij wensen iedereen goede en spannende maar bovenal sportieve wedstrijd en hopen natuurlijk dat we de punten in Harderwijk gaan houden zodat VVOG Harderwijk onder andere over de opponent van vandaag heengaat en weer kan aanhaken in de middenmoot van de derde divisie.