Bij VVOG Harderwijk telt de jeugd mee. En hoe! We hebben een zeer enthousiaste jeugdafdeling met ervaren en deskundige commissieleden, trainers en coördinatoren. VVOG Harderwijk is dan ook een bruisende en zeer actieve voetbalvereniging met een hele goede naam. De prestaties van ons 1e elftal hebben de club jaren terug landelijke bekendheid gegeven. Nog steeds voetballen we op het hoogste amateurniveau van Nederland. Wij zijn trots op VVOG Harderwijk en dat mag iedereen weten.

De jeugdafdeling staat garant voor een goede voetbalopleiding op elk gewenst niveau. Zo is er veel aandacht voor de talenten, maar ook voor de jongens en meisjes die minder goed kunnen voetballen. Het plezier in het voetbalspel staat voorop. Bij VVOG Harderwijk hechten we veel waarde aan normen en waarden en is het voetballen een onderdeel van de totale opvoeding. VVOG Harderwijk beschikt over een prachtige sportaccommodatie. Dat voetballen alleen een sport voor jongens zou zijn, is allang een achterhaald idee. Voetbal is voor iedereen. Tegenwoordig beleven daarom ook veel meisjes bij VVOG Harderwijk plezier aan het voetballen.

De jeugdafdeling van VVOG Harderwijk is regionaal gecertificeerd. Er is door de KNVB en bureau NMC Bright na uitgebreid onderzoek vastgesteld dat wij voldoen aan de eisen van de Regionale certificering. Dat is voor een amateurvereniging hoge kwalificatie en om dat te verkrijgen moet je wat in huis hebben. Ook weer iets waar we super trost op zijn.

VVOG Harderwijk is in 2004 begonnen met G-voetbal. Iedere zaterdagochtend trainen en voetballen jonge mensen met een verstandelijke beperking en jeugd met een aan autisme verwante stoornis op de velden van de vereniging. Het gaat om de kinderen en jongeren in de leeftijdscategorie 6 t/m 18 jaar. 

Op dit moment is er geen G- jeugd team actief binnen VVOG Harderwijk. Houd de website in de gaten om te weten te komen of en wanneer dit weer wel het geval is.

Als er iets is waar we met kop en schouders boven de rest uitsteken dan is het wel onze Voetbalschool Dolfijn. Dit unieke concept maakt deel uit van de VVOG Voetbalacademie. Met deze prachtige voetbalschool is er dus al aan onze aller allerkleinsten gedacht. Bij ons gaan de kinderen op weg naar het echte Voetbaldiploma. We doen dat met een paar “examen” momenten waar de hele familie bij wordt uitgenodigd. De afsluiting is natuurlijk de uitreiking van “het” diploma. Kijk maar eens op de speciale pagina op de site.

We kennen bij de Voetbalschool de Dolfijnen en de Orka’s. Die laatste zijn iets ouder en worden klaargestoomd voor het echte veldvoetbal. Alles gaat speelsgewijs en onder begeleiding van goede trainers. De spelertjes dragen het echte VVOG-tenue. Ouders krijgen de mogelijkheid alles te aanschouwen maar worden zo nu en dan ook bij de training betrokken.

Het werd al even benoemd. De VVOG voetbalacademie. Geselecteerde trainers en ervaren hoofd jeugdopleiding zijn samen met het jeugdbestuur verantwoordelijk voor een vakkundige opleiding. Looptraining en de speciale keeperschool maken daar ook deel van uit. Voetbaltalenten uit de regio zijn bij VVOG op het juiste adres.

Verdere informatie over VVOG Harderwijk

De Jeugdcommissie zorgt voor de organisatorische zaken terwijl voor het technische gedeelte gediplomeerde mensen zijn gecontracteerd. Het technisch hart van VVOG zorgt voor een goede begeleiding van talent en aansluiting van talentvolle jeugdspelers naar onze A selectie. VVOG Harderwijk heeft de beschikking over uitstekend oefenmateriaal en over de ligging van onze vereniging hoeven we niets te zeggen. Waar train je en voetbal je zo mooi als bij VVOG Harderwijk.

De trainingen vinden gestructureerd plaats aan de hand van een trainingsjaarplan waarin ook de oefenstof voor de trainingen is vastgelegd. Onze hoofd jeugd opleiding is hiervoor verantwoordelijk. Elke trainer bij VVOG Harderwijk weet precies wat te doen om elk jeugdlid beter te laten voetballen in combinatie met veel spelvreugde. Wij hebben oog voor een goede balans en hebben een veilig sportklimaat hoog in het vaandel.

Alle jeugdteams nemen deel aan de competities die door de KNVB worden georganiseerd. Elk team binnen zijn eigen klasse en leeftijdscategorie. Naast de competitie wordt er deelgenomen aan toernooien die door verschillende clubs worden georganiseerd die meestal aan het eind van de competitie plaatsvinden. 

Ook jeugdlid worden?

Vind je dat je goed kan voetballen en droom je van een profcarrière dan kan de voetbalopleiding bij VVOG Harderwijk een eerste opstap zijn. Regelmatig worden wedstrijden bezocht door scouts van Betaald Voetbal Organisaties. Diverse (jeugd)spelers die bij VVOG Harderwijk hebben gespeeld zijn naar een profclub gegaan. Een goede samenwerking met PEC Zwolle maakt dat je bij ons dicht bij het vuur zit als het gaat om talentherkenning van een betaal voetbalclub.

Ook als je niet zo getalenteerd bent ontvangt VVOG Harderwijk je graag als jeugdlid. Want het motto blijft: "Voetbal is er voor iedereen". Als je nog niet helemaal zeker bent of je bij VVOG wilt komen voetballen, dan is het altijd mogelijk om geheel vrijblijvend een paar trainingen mee te doen.

Bij VVOG Harderwijk is iedereen van harte welkom. We verwachten een sportieve en sociale instelling. We willen nadat je bent aangemeld graag persoonlijk kennis met je maken. In dat gesprek maken we goede afspraken en leggen we uit wat we van elkaar mogen verwachten. We bespreken dan ook welke bijdragen we van ouders verwachten in de verenigingstaken. We blijven immers een vereniging en zijn geen bedrijf wat personeel in dienst heeft. Samen zijn we sterk en vele handen maken licht werk. We zeggen ook wel eens “Bij VVOG doen we het goed want we doen het samen”.

Kom gerust eens vrijblijvend kijken bij de mooiste club van de Veluwe op sportpark De Strokel.

Je aanmelden bij VVOG Harderwijk kan via de aanmeldpagina.