Het doel is om de jeugdvoetballers van VVOG onder deskundige begeleiding kosteloos een kans te geven hun individuele voetbalkwaliteiten verder te ontwikkelen in een plezierige en veilige omgeving, ieder op zijn of haar niveau. 

Keepersschool

De keeperstraining is afgelopen vrijdag al gestart o.l.v. keeperscoördinator Richard Schweitz en keeperstrainer Arend Vlieger. Arend Vlieger wordt hierbij ondersteund door een aantal assistenten.

Techniekschool

De techniektrainingen hebben een duidelijk doel; we willen spelers technische vaardigheden aanleren, die ze kunnen toepassen op het veld. De trainingen zijn dan ook gericht op de belangrijkste aspecten van techniek: snel voetenwerk; kappen/ draaien; schijnbewegingen; passen & trappen en coördinatie. De modules worden gegeven in kleine groepen, aangepast aan de leeftijd en het niveau van de jongens en meisjes.

De trainingen van de techniekschool zullen gegeven worden door Jordi Roelofsen en Wesley Bies. De loopscholing is dit seizoen als apart onderdeel geïntegreerd in de techniektraining en wordt evenals vorig seizoen weer geleid door looptrainer Hessel Lodder. De techniektraining bestaat dit seizoen uit een viertal modules ( 2 voor en 2 na de winterstop).

Na afloop van een module ontvangen de deelnemers/-sters een certificaat. De techniektraining (inclusief loopscholing) is voor de spelers / speelsters van JO8 t/m JO15.

Het doel van de VVOG Voetbal Academie is om de jeugdvoetballers/-sters van VVOG onder deskundige begeleiding kosteloos een kans te geven hun individuele voetbalkwaliteiten verder te ontwikkelen in een plezierige en veilige omgeving, ieder op zijn of haar niveau.

Waar en wanneer

De loopscholing, voetbal- en keepersschool vinden op vrijdag plaats op de kunstgrasvelden bij VVOG.

De tijden zijn:
Van 16.15 uur tot 17.15 uur voor JO8 t/m JO11.
Van 17.30 uur tot 18.30 uur voor JO13 en JO15.

Het eerste thema is van 8 september t/m 20 oktober (tijdens de herfstvakantie is er geen voetbalacademie). Het tweede thema begint op 27 oktober t/m 1 december. In het nieuwe jaar zal weer gestart worden op vrijdag 1 februari.