Bij VVOG telt de jeugd mee. Naast het voetbal worden er regelmatig voor elke leeftijdsgroep allerlei activiteiten voor ontspanning en gezelligheid georganiseerd. VVOG is dan ook een bruisende en zeer actieve voetbal-vereniging. De jeugdafdeling staat garant voor een prima voetbalopleiding op elk gewenst niveau. Zo is er veel aandacht voor de talenten, maar ook voor de jongens en meisjes die minder goed kunnen voetballen. Het plezier in het voetbalspel staat voorop. Bij VVOG hechten we veel waarde aan normen en waarden en is het voetballen een onderdeel van de totale opvoeding. VVOG beschikt over een prachtige sportaccommodatie. Dat voetballen alleen een sport voor jongens zou zijn, is allang een achterhaald idee. Voetbal is voor iedereen. Tegenwoordig beleven daarom ook veel meisjes bij VVOG plezier aan het voetballen. 

VVOG doet ook veel voor de gehandicapte kinderen. In 2004 is VVOG begonnen met G-voetbal. Iedere zaterdagochtend trainen en voetballen jonge mensen met een verstandelijke beperking en jeugd met een aan autisme verwante stoornis op de velden van de vereniging. Het gaat om de kinderen en jongeren in de leeftijdscategorie 6 t/m 18 jaar. 

Verder is aan de allerkleinsten bij VVOG gedacht. Sterker nog, de Dolfijntjes vormen het mini pupillenteam van VVOG. Dat houdt in dat er in dit team allemaal kinderen zitten van 4, 5 en eventueel 6 jaar jong. Zij krijgen 1 keer per week een voetbaltraining van de Dolfijntjestrainers. Deze training vindt plaats op elke zaterdagmorgen.

Sinds kort beschikt VVOG over een echte voetbalschool (VVOG Voetbal Academie). De voetbalschool draagt bij aan de ontwikkeling van voetbaltalent in Harderwijk.

Verdere informatie over VVOG

De Jeugdcommissie zorgt voor de organisatorische zaken terwijl voor het technische gedeelte gediplomeerde mensen zijn gecontracteerd. Deze mensen werken aan een prima voetbalopleiding. VVOG heeft de beschikking over uitstekend oefenmateriaal. Zo is er voor iedere speler een bal en wordt er weinig geoefend zonder bal. De trainingen vinden gestructureerd plaats aan de hand van een trainingsjaarplan waarin ook de oefenstof voor de trainingen is vastgelegd. Elke trainer bij VVOG weet precies wat te doen om elk jeugdlid beter te laten voetballen in combinatie met veel spelvreugde. 

Alle jeugdteams nemen deel aan de competities die door de KNVB worden georganiseerd. Elk team binnen zijn eigen klasse en leeftijdscategorie. Naast de competitie wordt er deelgenomen aan toernooien die door verschillende clubs worden georganiseerd die meestal aan het eind van de competitie plaatsvinden. 

Ook jeugdlid worden?

Vind je dat je goed kan voetballen en droom je van een profcarrière dan kan de voetbalopleiding bij VVOG een eerste opstap zijn. Regelmatig worden wedstrijden bezocht door scouts van Betaald Voetbal Organisaties. Diverse (jeugd)spelers die bij VVOG hebben gespeeld zijn naar een profclub gegaan.
Ook als je niet zo getalenteerd bent ontvangt VVOG je graag als jeugdlid. Want het motto blijft: "Voetbal is er voor iedereen". Als je nog niet helemaal zeker bent of je bij VVOG wilt komen voetballen, dan is het altijd mogelijk om een proeftijd "mee te draaien". Een aantal keren geheel vrijblijvend meetrainen, om de sfeer te proeven en om te kijken "hoe het is", behoort bij VVOG tot de mogelijkheden.
Kom gerust eens vrijblijvend kijken op sportpark De Strokel.
 
Je aanmelden bij VVOG kan via de aanmeldpagina.