Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 1123
Vertrek supportersbus: 12:30

VVOG verliest in eerste kwartier van Jong FC Groningen

VVOG heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden. Op bezoek bij Jong FC Groningen verloren de Groen Witten met 5-0. Nadat vorige week Magreb met 3-0 werd verslagen, was handhaving officieus een feit. Met deze zekerheid op zak begonnen de mannen van Henni in ’t Hof slecht aan de wedstrijd in het Hoge Noorden.

Direct na de aftrap was het strijdplan van Groningen duidelijk: aanvallen. Een sterke aanval van de Noordelingen zorgde al binnen de minuut, vanaf de voet van Breij, voor de 1-0. Na een kwartier spelen flitste Groningen opnieuw door de verdediging van VVOG. Weer scoorde Breij, die met een schitterend schot in de kruising zorgde voor de 2-0.

Na nog geen zeventien minuten was de wedstrijd echt beslist. Breij zorgde met een loepzuivere hattrick voor de 3-0. VVOG kon geen vuist maken en liep kort voor de rust ook nog tegen de 4-0 aan.

Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd. Groningen bleef op zoek gaan naar meer goals en VVOG bleef achter de feiten aan lopen. De beloften van Alfons Arts kregen aan het begin van de tweede helft ook nog eens een strafschop. Weer was het Breij die Koornberg kansloos liet.

Toch was er ook nog een tegenvaller voor Groningen. Linksback Finnsson kwam verkeerd terecht op zijn rug en moest met de brancard van het veld worden gedragen. VVOG kreeg in het verdere verloop van de wedstrijd geen goals meer tegen en hield de schade enigszins beperkt. Volgende week komt Capelle op bezoek op de Strokel.

Voorbeschouwing Jong FC Groningen - VVOG

Zaterdag speelt VVOG een wedstrijd in het hoge noorden, tegen Jong FC Groningen.

Seizoen 2016-2017

In dit seizoen vonden de eerste competitiewedstrijden plaats tussen de Jonge BVO’s en amateurclubs in de Tweede en Derde Divisie. Jong FC Groningen werd ingedeeld in de Derde Divisie waarin VVOG ook was vertegenwoordigd.
Uitslagen: Jong FC Groningen – VVOG 1-0, doelpunt Gijs Jasper
VVOG – Jong FC Groningen 0-0

Jong FC Groningen slaagde er dat seizoen niet in, de promotie naar de Tweede Divisie te bewerkstelligen. Het team eindigde op de achtste plaats in de competitie eindstand. De drie periodetitels brachten ook geen succes Een vijfde en twee maal een dertiende plaats in de
eindstanden waren de resultaten. Omdat VVOG zich keurig wist te handhaven in de Derde Divisie, zien beide teams elkaar weer terug in die Derde Divisie.

Seizoen 2017-2018: Terug in het “heden “.
De eerste ontmoeting dit seizoen, 10-02- 2018, op De Strokel in Harderwijk, eindigde in een mooie 1-0 overwinning voor VVOG. Doelpunt gescoord door Frank Hol.

Resultaten Jong FC Groningen dit seizoen.
Jong FC Groningen, na 28 wedstrijden en 48 punten een zevende plaats (subtop). De promotiekansen naar de Tweede Divisie kunnen ook dit seizoen voor de Jonge Groningers in de ijskast worden gestald. De periodetitels bleken niet haalbaar en de kampioenstitel, is gezien de achterstand op de koplopers, een utopie geworden.
Stand van zaken op dit moment:
Zevende plaats met de cijfers 28-14- 6-8- 48 (58-30)
De eerste periodetitel : plaats 7 12- 5-4- 3-19 (22-15)
De tweede periodetitel: plaats 4 11- 7-2- 2-23 (28-7).
De derde periodetitel : plaats 13 5- 2-0- 3-6 (8-8) nog in te halen “uit” Harkemase Boys.
Hoogste score in eigen huis 9-0 tegen Magreb’90.
Hoogste score uitwedstrijden 0-3 bij Magrebg’90.
Grootste nederlaag in eigen huis 2-3 tegen Harkemase Boys.
Grootste nederlaag uitwedstrijden 2-0 Jong Almere City FC.
Cijfers thuiswedstrijden: 14 - 7 -3 - 4 -24 (37-16)
Cijfers uitwedstrijden: 14 - 7 -3 - 4 - 24 (21-14)
Topscorer: Michael Breij 14 treffers

Laatste vijf duels van Jong FC Groningen:
ODIN’59 – J. FC Groningen 1-2, ACV – J. FC Groningen 1-3, Quick Boys – J. FC Groningen 0-2, J. FC Groningen – Scheveningen 1-2, J. FC Twente – J. FC Groningen 3-2.
Laatste vijf duels VVOG:
Jong FC Twente – VVOG 1-1, ONS Sneek – VVOG 3-2, VVOG – Jong FC Almere FC 3-3, Odin’59 – VVOG 0-0, VVOG – Magreb’90 3-0
VVOG is door de 3-0 overwinning op Magreb’90 zaterdag zo goed als zeker, ook volgend seizoen aanwezig in de Derde Divisie.

Gezien de stand op de ranglijst van beide teams wordt het zaterdag een wedstrijd om de eer van de overwinning. De druk is voor beide ploegen van de ketel. Er zijn voor beide teams geen prijzen meer te winnen. Het uitspelen van de laatste competitiewedstrijden, het publiek maar ook je zelf als sportman vermaken met de laatste competitiewedstrijden. Voor VVOG staan er nog vijf leuke duels op de competitierol, waarbij een plaats in het linkerrijtje nog tot de mogelijkheden behoort. Zou een mooi succes zijn voor staf en selectie ter afsluiting van het seizoen.
Dus voor a.s. zaterdag, maak er in Groningen een mooie en spannende wedstrijd van met drie punten in de tas terug naar De Strokel.