Aanvang 14:00
Wedstrijdnummer 6145
Vertrek supportersbus: 12:30

Biya leidt VVOG naar kostbare overwinning op Magreb ’90

In een guur en mistig Utrecht werd er om twee uur afgetrapt tegen hekkensluiter Magreb ’90. De ploeg van Hans van Arum kon een overwinning goed gebruiken na een mindere periode. Een overwinning in Utrecht was het beste recept om de rug weer te rechten.

De Utrechters begonnen sterk aan de wedstrijd. Maar na enkele doelpogingen van de hekkensluiter kroop VVOG meer en meer uit zijn schulp. Na een prima vrije trap van de Groen Witten was de toon gezet. VVOG domineerde en kreeg in de 20ste minuut via Hop een enorme kans. De verdediger kopte de bal echter op de paal. Vier minuten later was het wel raak voor de Groen Witten. Biya legde de bal panklaar op het hoofd van Muller. De kopsterke speler kopte de bal terug op Guido de Graaf, die de bal als een echte spits beheerst achter de Magreb-doelman kopte.

De voorsprong deed VVOG zichtbaar goed want in de 30ste minuut was het opnieuw raak. Deze goal was volledig de verdienste van Pernelly Biya. De aanvallende middenvelder passeerde een aantal man en krulde daarna, vanaf de achterlijn, de bal prachtig in de bovenhoek. Het was alweer zijn zesde goal van het seizoen.

Na de rust bleef VVOG hongerig op zoek gaan naar goals. Doelpuntenmaker de Graaf was dichtbij de 0-3, maar hij kopte de bal precies op de kruising. Magreb bood hier en daar ook goed tegenstand aan de Harderwijkers. De Utrechters hadden een aantal uitstekende individuele spelers maar deze wisten geen uitgespeelde kansen te creëren. De attente Koornberg tikte nog wel een prima schot op de lat.

Invallers Kalkan en Vossebelt gaven VVOG nog wat extra flair maar beide spelers konden hun kansen net niet benutten. De scheidsrechter vond het na 90 minuten genoeg geweest en floot voor het eindsignaal in Utrecht. VVOG stapte met een 0-2 overwinning van het veld.

Al met al was het een fijne en positieve middag voor de Groen Witten. Na drie verliespartijen op rij konden er eindelijk weer eens drie punten worden bijgeschreven. Volgende week ontvangt VVOG Jong FC Groningen. De wedstrijd begint om half drie.

Scoreverloop

0-1 De Graaf (24ste minuut)
0-2 Biya (30ste minuut)

Voorbeschouwing Magreb'90 - VVOG

Zaterdag speelt VVOG in Utrecht tegen Magreb'90. Voor het eerst in de historie dat beide clubs het tegen elkaar opnemen.

Tegenstander Magreb ‘90

Magreb’90 uit Utrecht, komt voort uit de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap in de wijk Kanaleneiland. De vereniging profiteerde van de sterk groeiende populariteit van het voetbal in deze bevolkingsgroep. De club is gehuisvest op sportpark Papendorp, Hoewel Magreb’90 pas eind 1990 is opgericht, heeft de club een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. In 2009 speelden de Utrechters nog in de zondag vijfde klasse, waarna een indrukwekkende sportieve opmars begon. Na vier opeenvolgende kampioenschappen bereikte Magreb ’90 in 2012 de eerste klasse. Na de afdelingstitels 2014 en 2015 werd de top van het amateurvoetbal bereikt en debuteerde de Utrechtse club in de Topklasse. Seizoen 2016-2017 handhaafde Magreb’90 zich afgelopen seizoen in de Derde Divisie (zondag).

De organieke zondagclub, ging in, op het voorstel van de KNVB, om met Jong Vitesse te switchen naar de Derde Divisie Zaterdag om zo de scheefgroei van de belofteteams (5 op de zaterdag tegen 1 op de zondag) iets tegen te gaan. De selectie wordt getraind door Jamal Yahiaoui, eerder hoofdtrainer van FC Breukelen en jeugdtrainer van AZ. Magreb ’90 is voor VVOG een volkomen onbekende tegenstander. Nooit eerder speelden de ploegen een wedstrijd tegen elkaar.

Gewenning Magreb’90 in de Derde Divisie zaterdag

Magreb’90, begon het seizoen in de Derde Divisie met een 3-3 tegen ACV in Assen, gevolgd door een 2-5 nederlaag op het eigen “Papendorp” tegen ASWH. De derde wedstrijd, ook op Papendorp, scoorde Magreb’90 een 2-0 overwinning op ODIN’59. Competitiestand toen, Magreb’91, twaalfde plaats: 3-1- 1-1- 4 (7-8) - 1
Na die eerste overwinning sloeg de puntenteller, helaas voor Magreb’90, helemaal op tilt. Er volgden acht nederlagen, met daar tussendoor een gestaakte wedstrijd bij de stand (0-0) tegen Capelle en een doelpunten rijke (5-5) tegen Spijkenisse.
Vooral de laatste wedstrijd vorige week kwam hard aan, een 8-1 nederlaag bij Jong FC Volendam.
Nederlagen:

DVS’33 Ermelo – Magreb’90 5-0 Magreb’90 – Harkemase Boys 0-2
Scheveningen – Magreb’90 4-1 Magreb’90 – J. FC Twente 0-1
Magreb’90 – J. FC Groningen 0-3 Spakenburg – Magreb’90 6-1
Quick Boys -Magreb’90 1-0 J.FC Volendam – Magreb’90 8-1

Magreb’90 bezet de laatste plaats in de stand in de Derde Divisie met de cijfers 12-1- 2-9- 5 (15-43) – 28.

VVOG leed j.l. zaterdag, tegen laagvlieger ODIN’59 de derde nederlaag op rij. (0-1). ODIN kwam al na drie minuten koppend uit een corner op de 0-1 voorsprong. Het was zaterdag duidelijk niet de dag van het thuisspelende VVOG. De ploeg, die na zes wedstrijden met Spakenburg nog koploper was met 14 punten, vinden we na j.l. zaterdag, met dertien wedstrijden, op een negende plaats en 18 punten (4 punten uit zeven wedstrijden). En dat geeft toch wat vraagtekens.

VVOG was niet in staat ODIN’59, dat uitstekend en goed georganiseerd speelde, pijn te doen. Het spelconcept en de veldbezetting met vraagtekens bij VVOG, waar de spelvreugde nauwelijks terug te vinden was, maakte het ODIN’59 niet al te moeilijk om de drie punten mee naar huis te nemen. Hopelijk een incident. VVOG heeft in tal van voorgaande wedstrijden laten zien, dat het veel beter uit de voeten kan. De negatieve spiraal wegpoetsen, door een mooie overwinning zou mooi zijn. Daar rekenen we op a.s. zaterdag. Veel succes en voetbalplezier.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter de heer N.B. (Nick) Smit, met de assistent-scheidsrechters de heren S.R.(Stefan) de Groot en J.P. (Jordi Philippus) Been.