Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 1097
Vertrek supportersbus: 13:45

Roodkleurend VVOG verliest van zichzelf in Almere

Jong Almere City tegen VVOG. Als we terug denken aan de wedstrijd van vorig jaar (8-1) krijg je geen lach op je gezicht. Dit weekend wilde de Groen Witten beter voor de dag komen en een stukje van hun trots terugwinnen. In het Yanmar Stadion stond er een periodetitel op het spel voor de Flevolanders. Genoeg ingedriënten voor een mooi en interessant potje voetbal.

VVOG begon gedisciplineerd en vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Er was weinig sprake van ontzag voor de koploper van de 3e Divisie. In de 20ste minuut werd het goede spel ook beloond. Na een prachtige pass van Wesley de Klein ronde Frank Hol de bal keurig af, 0-1 voor de Groen Witten.

In een tijdsbestek van tien minuten leek VVOG de wedstrijd al op slot te gooien. De Harderwijkers kregen na een handsbal van Almere een penalty. Na wat discussie tussen Hol en Biya legde laatstgenoemde aan, en schoot de strafschop knap binnen, 0-2.

Er leek niks aan de hand voor de Groen Witten. De voorsprong was binnen en de Harderwijkers controlereerden de wedstrijd. Alles veranderde na een gefrustreerde actie van doelpuntenmaker Hol. De spits kon na een onbesuisde overtreding inrukken en de kleedkamer opzoeken.

Almere voelde dat een comeback mogelijk was en zette de Harderwijkers extra onder druk. Dit resulteerde direct in de aansluitingstreffer. Nicky van Hilten scoorde voor de thuisploeg. Tot overmaat van ramp was het vijf minuten later opnieuw raak voor de Rood Witten, James Efmorfidis vond het doel.

Na de rust kwam Almere vol zelfvertrouwen terug op het veld. De ploeg kreeg een aantal kansjes maar kon het net nog niet vinden. Toch kreeg VVOG in de 65ste minuut opnieuw een tik te verwerken. Jeffrey Snijders ontving de rode kaart na een overtreding binnen de zestien. De penalty werd benut door Samet Bulut.

Aan het einde van de wedstrijd kregen de bezoekers ook nog dé kans om met 9 man de gelijkmaker te maken, Biya kreeg de bal er echter van dichtbij niet in. In de 90ste minuut viel de beslissing in Almere. Kenneth Aninkora tikte raak na een assist van Tadmine, 4-2. Een knappe comeback van Almere City die hierdoor de winst van de Eerste Periode veilig stelde.

Voorbeschouwing Jong Almere City FC - VVOG

Met de wedstrijd Jong Almere City FC - VVOG wordt voor beide ploegen de competitie na het vrije weekend (inhaalprogramma) weer voortgezet.

Aan de eerste confrontatie met Jong Almere City FC (seizoen 2016/17) heeft VVOG niet zo’n beste herinnering overgehouden. Een gehavend VVOG leed op 10-09-16 een gevoelige nederlaag tegen de jongelingen van Almere City FC (8-1). In Harderwijk op De Strokel wist VVOG zich d.d. 04-02-17 enigszins te herstellen van de nederlaag, door Jong Almere City FC met 1-0 te verslaan.

Jong Almere City dreigde vorig seizoen te degraderen, maar zich wist met een formidabele competitie eindsprint te handhaven in de Derde Divisie. Het niveau van het jonge team is dit seizoen aanmerkelijk hoger dan in het afgelopen seizoen en dat is gezien de plaats in de stand ook duidelijk. De openingswedstrijd in dit nieuwe seizoen was voor Jong Almere City FC een misser. Het bezoekende Harkemase Boys verliet Almere met een 4-2 overwinning. Een tegenvaller. Jong Almere City herstelde zich daarna uitstekend.

De acht overwinningen, tweemaal gelijk en slechts die ene nederlaag tegen Harkemase Boys geeft de kracht van het team weer. De grootste overwinning werd behaald in het eigen Yanmar stadion, zaterdag 21 oktober, op Spijkenisse (8-1). Het team voert nu de ranglijst aan, met naast zich Spakenburg. Beide teams hebben na 11 wedstrijden 26 punten waarbij het doelsaldo van Jong Almere City FC 1 (één) doelpunt beter is (+18 om +17).

Vanuit de 21 spelers bestaande A-selectie van Almere City FC (Jupiler League) spelen gemiddeld 5 a 6 spelers hun wedstrijden in Jong Almere City FC. De wedstrijd van a.s. zaterdag staat voor Jong Almere City in het teken van de beslissing van de eerste periodetitel. Zaterdag wordt de laatste wedstrijd om die titel gespeeld. Jong Almere City en Spakenburg zijn de twee over gebleven titelkandidaten Spakenburg krijgt Jong FC Twente op bezoek.

Jong Almere City gaat tegen VVOG voor de volle winst waarbij het doelsaldo ook een belangrijke factor kan zijn. VVOG kampt evenals in het duel vorig seizoen in Almere, met een aantal blessures. Het verschil is dat er nu meerdere spelers in de sectie van VVOG aanwezig zijn die de geblesseerde spelers uitstekend kunnen vervangen. VVOG wil de mooie positie in de competitiestand vasthouden.

De ongetwijfeld veel meegereisde supporters rekenen op een daadkrachtig spelend VVOG, dat met een goede veldbezetting, taakuitvoering en een geweldige inzet, de wedstrijd in gaat. We rekenen op een mooie spannende wedstrijd in het Yanmar stadion. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter F.E. (Erik) ter Brake en de assistent-scheidsrechters de heren N. (Nathan) Kromme en P. (Patrick) Willems.