Datum Zaterdag 21-10-2017
Wedstrijdnummer 926
Vertrek supportersbus: 13:00

DOVO in fel duel te sterk voor tiental VVOG

Sportpark Panhuis in Veenendaal was zaterdag het strijdtoneel tussen DOVO en VVOG. Na een paar mindere wedstrijden waren de Groen Witten gebrand om een goed resultaat uit het vuur te slepen tegen de club uit Veenendaal. Daarnaast zinde de Roden ook op revanche na de verloren promotiewedstrijd in 2016.

DOVO vloog, op een zonovergoten sportpark, uit de startblokken. De snelle Joshua Patrick ging in de eerste minuut direct op Koornberg af maar vuurde de bal op de kruising. VVOG had het lastig met de beweeglijkheid en passie die DOVO in de wedstrijd stopte. De Veenendalers waren steeds de aanvallende ploeg maar stuitte op de Harderwijkse verdediging of op de in-top-vorm verkerende Frans Koornberg.

VVOG kreeg in het tweede deel van de eerste helft meer ruimte om naar voren te voetballen. Onder aanvoering van Labari en Biya kwamen de Harderwijkers er een aantal keer gevaarlijk uit. In de 33ste minuut kregen de Groen Witten ook een uitstekende kans maar Biya kon de bal niet langs de DOVO-doelman plaatsen.

DOVO richtte zich na de kans van Biya weer op. Frans Koornberg voorkwam met een geweldige reflex een 100% kans. VVOG had in de eindfase van de tweede helft het betere van het spel maar schoten van de Graaf en Doeve miste precisie. De Harderwijkers waren tevreden met de 0-0 in de rust want DOVO speelde bij vlagen uitstekend.

De tweede helft begon dramatisch voor de Groen Witten. In de 50ste minuut kreeg DOVO een penalty na een dubieuze overtreding van Hop binnen het strafschopgebied. De scheidsrechter strafte VVOG dubbel want Hop kreeg ook rood. De penalty werd door DOVO echter op de paal geschoten en dus bleef VVOG nog in leven.

Direct daarna ontstond er ook een hectische situatie met de DOVO-doelman. Hij pakte de bal buiten de 16-meter met zijn handen vast. Tot ongenoegen en verbazing van de Groen Witten kreeg hij slechts geel.

DOVO bleef in de tweede helft opzoek gaan naar de goal. Na de rode kaart van Hop werd VVOG in fases weggespeeld. Frans Koornberg had het enorm druk en redde drie keer op een rij geweldig. In de 62ste minuut scoorde DOVO de verdiende openingstreffer. Joshua Patrick kopte de bal langs Koornberg en VVOG stond voor een onmogelijke opdracht.

Toch bleef VVOG knokken en creëerde de mannen van van Arum nog een aantal kansjes. Labari, Hol en Hogetoorn hadden het vizier echter niet op scherp staan. Omdat VVOG alles of niets ging spelen kwam er ook enorm veel ruimte voor DOVO. Drie keer gingen de Roden alleen op Koornberg af maar de keeper voorkwam met uitstekende reddingen dat VVOG met een groter verlies van het veld afstapten.

Voorbeschouwing DOVO - VVOG

DOVO behoorde met IJsselmeervogels, Spakenburg, Quick Boys en Noordwijk tot de elite ploegen, die sinds de invoering van de eerste klasse in 1970, in het zaterdag voetbal onafgebroken in de hoogste klasse acteerden.
Seizoen 2005/06 kwam daar voor DOVO een abrupt einde aan. DOVO eindigde in de hoofdklasse B op de 12e plaats (derde van onder) en moest daardoor uitkomen in de nacompetitie tegen Berkum, de klasse periodekampioen van de eerste klasse D voor een plaats in de hoofdklasse (behoud). Zaterdag 27 mei 2006, terrein CSV Apeldoorn, na een merkwaardig duel, waarin scheidsrechter de Graaf nogal goochelde met de speeltijd van de wedstrijd, werd het duel door DOVO, na verlenging, met 2-1 verloren waardoor DOVO voor het eerst in 73 jaren degradeerde.
De degradatie uit de Hoofdklasse duurde één seizoen. DOVO speelde vanaf het seizoen 2007/08 weer op het hoogste niveau. In het seizoen 2009/10 degradeerde de club opnieuw naar de eerste klasse. In dat seizoen werd ook de Topklasse geïntroduceerd, waardoor de club sinds lange tijd, slechts op het twee na hoogste niveau speelde. Dit duurde één seizoen. Het kampioenschap seizoen 2010/11 van de eerste klasse A bracht DOVO weer in de hoofdklasse.

DOVO speelde vanaf het seizoen 2011/12 weer in de hoofdklasse.  Seizoen 2012/13 hoofdklasse A, 2 e plaats, periodetitel, geen klasse periodetitel. Geen nacompetitie voor een plaats in de topklasse. Seizoen 2013/14 hoofdklasse A, 11 e plaats, nacompetitie DOVO voor behoud hoofdklasse, winnaar poule 1. DOVO blijft hoofdklasser. Seizoen 2015/16 leek DOVO de promotie naar de nieuwe Derde Divisie te gaan waarmaken. De winnaars van een periodetitel uit de drie hoofdklassen en de nummer 15 van de topklasse gingen na loting strijden voor een plaats in de Derde Divisie. DOVO en VVOG, winnaars (overgenomen) van de tweede periodetitel in hun klasse, werden door loting elkaars tegenstander. Het eerste duel (21-05-2016) bij VVOG werd een 4-3 overwinning voor de thuisclub. Doelpunten: 40. Joshua Patrick, 0-1, 42. Joshua Patrick 0-2, 50. Richard Gooijer, 1-2, 63. Stefan Jansen 2-2, 64. Bas Mooi 2-3, 77. Wilco Braam 3-3, 84. Jeremy de Graaf 3-4.
Het tweede duel, 01-06- 2016, werd niet op Sportpark Panhuis gespeeld. De burgemeester van Veenendaal verbood de wedstrijd op de thuishaven van DOVO te laten plaatsvinden. Geen thuiswedstrijd voor DOVO, toch min of meer slachtoffer van de maatregel van de eigen burgervader. De wedstrijd werd gespeel op sportpark DE JENS VESTING van FC Emmen.
Uitslag 1-1. Doelpunten: 13. Jan Jurriën Hop 0-1, 68. Joshua Patrick 1-1. VVOG naar de Derde Divisie. DOVO bleef hoofdklasser.

Daarom was het geweldig voor DOVO om in het seizoen daarna, 2016/17, de toch zo gewenste promotie naar de Derde Divisie te bereiken. DOVO begon het seizoen 2016-2017 als favoriet in de hoofdklasse B. ACV bleek aan het eind, in de beslissende fase de sterkste en behaalde de titel. DOVO moest zich weer opmaken voor de nacompetitie. Via die nacompetitie (periodetitel) werd in de eerste ronde Noordwijk verslagen. Noordwijk-DOVO 2-3 en DOVO-Noordwijk 0-1. (verlenging 3-1)
Tweede ronde; DOVO-SteDoCo 3-0 en SteDoCo- DOVO 0-1
DOVO na zeven seizoenen hoofdklasse gepromoveerd naar de Derde Divisie.

SEIZOEN 2017-2018

DOVO debuteert de Derde Divisie.
Mutaties selectie:
Vertrokken: Bart van Brakel (DUNO), Maikel de Harder (Eemdijk), Frank Hol (VVOG), Serhat Koc (TEC), Guido Prins (Veenendaal).
Nieuw: Salim Amarzgiou (Spakenburg), Justin van Groen (SDC Putten), Rocco Keizer (SDC Putten), Gilbrano Plet (Hercules), Nando Wormgoor (RKC)

De wedstrijden van DOVO tot nu toe. DOVO opende de competitie op sportpark Panhuis, met een knappe 1-0 overwinning op DVS’33 Ermelo.
DOVO - ACV 3-0

Thuiswedstrijden 4 – 3 – 0 – 1 – 9 (6-2)
Uitwedstrijden 4 – 0 – 3 – 1 – 3 (5-7)
Achtste plaats 8 – 3 – 3 – 2 – 12 (11-9)

Een uitstekend debuut van DOVO in de Derde Divisie. Zaterdag gaan DOVO en VVOG op herhaling, nu wel op Panhuis en niet in Emmen. En belangrijk, beide teams in de Derde Divisie. DOVO behaalde vorige week een gemakkelijke 3-0 overwinning op ACV. Al weer de derde thuis overwinning voor de rood witten. VVOG had het heel wat moeilijker tegen ONS Sneek op De Strokel. Het werd de eerste nederlaag van VVOG dit seizoen, 1-2. Wij wensen spelers en toeschouwers een mooie en sportieve wedstrijd toe.
Voor beide clubs zijn de punten belangrijk. Laten we er met zijn allen een mooie sportmiddag van maken.