Competitie
Datum Zaterdag 20-01-2018
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 914
Veld 1
Scheidsrechter R.J.A. (Robin) Gansner

VVOG neemt revanche op zichzelf met 1-0 zege op DOVO

Was het vorige week kommer en kwel na de kansloze 0-6 in de derby, vanmiddag verliet een zeer strijdbaar VVOG met opgeheven hoofd het veld. Drie punten in de tas. Wel achteruit gedrongen, maar nooit weggespeeld en weinig echte kansen weggegeven. Inzet en passie voldoende. Teamgeest, wil om te winnen en 1 doelpuntje waren ditmaal voldoende om DOVO met lege handen naar Veenendaal terug te sturen. De Strokel en DOVO lijken nooit vrienden te worden.

En het voetbal zelf dan? Nou daar mankeerde nog wel het een en ander aan. DOVO was de aanvallende ploeg, VVOG de verdedigende die het DOVO trachtte lastig te maken met uitvallen. Dat lukte weinig. Maar het lukte DOVO buiten het eerste kwartier ook nauwelijks meer om het VVOG echt lastig te maken.

Waar het vorige week DVS’33 wel lukte om de VVOG-verdediging al combinerend over de grond uiteen te spelen, lukte het DOVO vanmiddag niet om via de flanken aanvallend de door de lucht onneembare veste achterin bij VVOG te verrassen.

DOVO begon sterk en creëerde zich al na 3 minuten een uitstekende kans toen de voorzet van de uiterst behendige Joshua Patrick een vrij aanspeelbare medespeler bij de strafschopstip bereikte. Zijn schot was zwak en daarom een prooi voor Frans Koornberg. Ook in de 12de minuut ontstond er een gevaarlijke situatie wederom via Joshua Patrick. Ook hier bleef afronding uit.

VVOG stelde er in de 13de minuut een fraaie aanval tegenover. De goed opkomende Jeffrey Snijders bereikte medestrijder Thomas Vossebelt. Zijn steekbal op de vanmiddag, zeker in de eerste helft, prima spelende Yorick Hogetoorn bracht hem schuin voor het doel. Het harde schot belandde echter net aan de verkeerde kant van de paal en dus in het zijnet.

Ook in de 19de minuut viel er te genieten van een fraaie Harderwijkse combinatie tussen Jeffrey Snijders, Yorick Hogetoorn en de weer volledig van een blessure herstelde Wilko Braam. Zijn schot werd gepareerd door keeper Rodney Ubbergen, die in het vervolg van de wedstrijd nauwelijks meer op de proef werd gesteld.

Na de blessure van Frans Koornberg in de 23ste minuut, wiens rug op het kunstgras door de fysio kon worden gekraakt waardoor hij de wedstrijd kon uitspelen, leek er in het team van VVOG ook iets losgemaakt. Er kwam ineens wat meer grip op de wedstrijd. Dat leidde tot een mooie aanval in de 39ste minuut. Wilko Braam speelde de snelle Yorick Hogetoorn in de diepte op rechts aan. Zijn voorzet naar de op links vrij opkomende - vanmiddag ijzersterk spelende - Desmond Sturing was perfect op maat. Dat Desmond een bal in een keer snoeihard kan raken en scoren wisten we al uit een vorige thuiswedstrijd. Hij deed het gewoon weer 1-0. Een schitterende treffer die VVOG aan de leiding bracht en die zeer belangrijk zou blijken te worden in het verdere verloop van de wedstrijd.

DOVO moest nu helemaal vol op het orgel en begon daarmee kort voor de pauze en zou de gehele tweede helft daarmee doorgaan.

Het goed spelend middenveld met Harrie Kersten in een glansrol en een ijzersterke achterste linie bleken de tweede helft een onneembare veste voor DOVO. DOVO, dat steeds via de flanken voor de hoge bal koos, lukte het niet daaruit tot echte doelrijpe kansen te komen. 

Jammer dat VVOG te weinig rust aan de bal toonde waardoor de door DOVO geboden ruimte achterin niet kon worden benut om gevaarlijk te worden. 

Zo bood het DOVO wel tot de laatste minuut de gelegenheid om te pompen, maar VVOG verzoop niet. 

Het kwam vandaag niet van goed voetbal maar wel van een puike teamgeest en instelling, die beloond werd met 3 belangrijke punten.

Opstelling

Koornberg
Snijders Hop Muller (77, de Graaf) de Klein
Vossebelt Braam Kersten
Hogetoorn (90, van Straaten) Biya Sturing

Scoreverloop

1-0, Desmond Sturing (39ste minuut)
Geel; Jeffrey Snijders, Harrie Kersten

Voorbeschouwing VVOG - DOVO

Zaterdag a.s. de het tweede duel van VVOG, na de korte winterstop en weer op het eigen sportpark De Strokel, met als tegenstander DOVO uit Veenendaal.

DOVO behoorde met IJsselmeervogels, Spakenburg, Quick Boys en Noordwijk tot de elite ploegen, die sinds de invoering van de eerste klasse in 1970, in het zaterdagvoetbal, onafgebroken in de hoogste klasse acteerden. Zaterdag 27-05-2006 degradeerde DOVO echter uit de hoofdklasse (hoogste klasse) naar de eerste klasse. De degradatie uit de hoofdklasse duurde één seizoen. DOVO speelde seizoen 2007/08 weer op het hoogste niveau.  Seizoen 2009/10 degradeerde de club opnieuw naar de eerste klasse. In dat seizoen werd ook de Topklasse geïntroduceerd, waardoor de club sinds lange tijd, slechts op het twee na hoogste niveau speelde. Dit duurde één seizoen. Het kampioenschap seizoen 2010/11 van de eerste klasse A bracht DOVO seizoen 2011/12 weer in de hoofdklasse.

Seizoen 2015/16 leek DOVO de promotie naar de nieuwe Derde Divisie te gaan waarmaken. De winnaars van een periodetitel uit de drie hoofdklassen en de nummer 15 van de topklasse gingen na loting strijden voor een plaats in de Derde Divisie. De afloop staat bij DOVO en VVOG nog in het geheugen gegrift. DOVO en VVOG, winnaars van de tweede periodetitel (overgenomen) in hun klasse, werden door loting elkaars tegenstander. Het eerste duel 21-05-2016, bij VVOG, eindigde, na een 0-2 voorsprong van DOVO bij de rust, toch nog in een 4-3 overwinning voor VVOG.

Het tweede duel, 01-06-2016, werd niet op Sportpark Panhuis gespeeld. De burgemeester van Veenendaal verbood de wedstrijd op de thuishaven van DOVO te laten plaats vinden. Geen thuiswedstrijd voor DOVO, toch min of meer slachtoffer van deze maatregel. De wedstrijd werd gespeel op sportpark DE JENS VESTING van FC Emmen. Uitslag 1-1. VVOG naar de Derde Divisie. DOVO bleef hoofdklasser.

Einde seizoen 2016-17 was er opnieuw de mogelijkheid voor DOVO via de nacompetitie (periodetitel) te promoveren naar de Derde Divisie. Via overwinningen op Noordwijk en SteDoCo bereikte DOVO, eindelijk de verdiende promotie naar de Derde Divisie. Het jaar 2017 gaat bij DOVO voor altijd de boeken in als het jaar waarin DOVO de promotie naar de Derde Divisie bereikte en daarin dit seizoen, 2017-18, op uitstekende wijze debuteerde. DOVO staat na 16 wedstrijden als subtopper met 27 punten op zesde plaats. Bij DOVO weten ze uit ervaring dat een periodetitel ook voor een promotie zou kunnen zorgen. Hopen mag immers altijd.

Vorige week tegen Magreb’90 werd met veel moeite een overwinning bijgeschreven. Magreb’90 verdedigde massaal en DOVO had de nodige moeite een gaatje te vinden in de verdediging van Magreb’90. Pas in de 90e minuut scoorde DOVO tot grote opluchting van het thuisfront, via een strafschop (hands van een verdediger) de 1-0, waarna in de 92e minuut ook de 2-0 nog op het scoreboord kwam.

Voor de statistieken.  De cijfers van DOVO: 16-7-6-3-27  (30-22  +8).

Thuiswedstrijden: 17 punten. 
5 overwinningen : DVS’33 1-0, J.FC Twente 1-0, ACV 3-0, VVOG 1-0, Magreb’90 2-0.
2 gelijk :  Sneek 3-3, Spakenburg 2-2.
1 nederlaag : Quick Boys 1-2

Uitwedstrijden: 10 punten. 
2 overwinningen : ODIN’59 2-5, Harkemase Boys 1-2.
4 gelijk: J.FC Groningen 2-2, J.FC Volendam 1-1, Spijkenisse 2-2, Scheveningen 2-2.
2 nederlagen: J. Almere City 2-0, ASWH 3-2.

VVOG heeft na de blamage, vorige week tegen de buren DVS’33 heel wat goed te maken. Het warrige optreden van de ploeg werd door DVS’33 flink afgestraft. Een duidelijke opdracht aan het hele team is dan ook “er is heel wat goede te maken zaterdag” tegen DOVO.  DOVO zal daar uiteraard niet aan willen meewerken.

De wedstrijd bij DOVO, 21 oktober j.l. eindigde in een 1-0 overwinning voor de thuisclub. Doelman Frans Koornberg van VVOG was daar de grote sta in de weg voor een sterker DOVO, dat ook nogal slordig omsprong met de gecreëerde kansen. DOVO komt voor de volle winst naar de Strokel. M.a.w. VVOG zal zaterdag met een goed plan, een veel betere veldbezetting, een juiste taakuitvoering van iedereen en met honderd procent inzet, de strijd moeten aan gaan.

Aan de steun van de zaterdag geschrokken supporters zal het niet liggen !! Zaterdag 16.15 uur  weten we hoe de vlag er bij hangt.

Programma