Wedstrijdnummer 1445

Winst op Roda’46 biedt nog kans op bekervervolg

Niet goed spelen en toch winnen (2-1) is ook een verdienste.

Daar moest de VVOG aanhang het vanavond in positieve zin maar mee doen. Het was nog steeds behoorlijk stroef en er ging vaak wat mis. Aan ijver geen gebrek, de goede wil is er ook zeker, alleen moet het allemaal nog wat meer gaan passen. Misschien lag het aan de afwezigheid van drie min of meer vaste waarden (Kerver afwezig, Biya en Boersma op de terugweg van een blessure) wie zal het zeggen. In ieder geval lijkt er nog voldoende werk aan de winkel.

Het eerste kwartier was VVOG de bovenliggende partij. Er waren wat kansjes, zoals de kopbal van Lennard van den Brink uit een corner van Thomas Vossebelt in de 7de minuut. Een mooie steekbal van wederom Vossebelt bracht Stefan Jansen in de 12de minuut in kansrijke positie. Hij schoot tegen de keeper op. Na een van de weinig goedlopende aanvallen was Modoe Nyang dicht bij de openingstreffer. Roda’46 begon na het eerste kwartier beter in de wedstrijd te komen. Soms geholpen door de steken die VVOG achterin liet vallen. Gelukkig was Frans Koornberg de hele wedstrijd attent waardoor de vaak individuele fouten geen consequenties hadden voor de stand.

De keer dat het gevaar bij VVOG eens niet van links kwam, was het meteen raak. Modoe Nyang vond na een mooie aanval over rechts Tim Brockhoff die verwoestend uithaalde. Via de onderkant van de lat spatte de bal terug het veld in precies op de kruin van Erwin Schouten. Hij liet in de 44ste minuut de 1-0 aantekenen, hetgeen meteen de ruststand betekende.

VVOG begon ongewijzigd aan de tweede helft. Het beeld van de wedstrijd veranderde nauwelijks. Roda’46 loerend op zijn kansjes en VVOG de bovenliggende partij. In de 50ste minuut begon het ergens op te lijken toen na een fraaie aanvalsopzet - ingeleid door wederom Oussama Labari - Tim Brockhoff net over schoot. Ook in de 60ste minuut veerde het publiek op toen weer het gevaar van links kwam en Oussama Labari een strakke voorzet losliet die net niet kon worden ingegleden.

Daarna was het Roda’46 dat een paar keer goed doorkwam maar steeds Frans Koornberg op zijn post vond.

In de 85ste minuut was het 2 keer raak. Eerst zorgde Modoe Nyang, die in de tweede helft na de vervanging van Erwin Schouten door Perry Biya niet onverdienstelijk in de spits ging spelen met een hard schot dwars door het midden van de goal - waarbij de keeper het zicht werd belemmerd - voor de 2-0. Onmiddellijk daarna werd een vlagsignaal voor buitenspel door de scheidsrechter genegeerd en had Roda’46 vrij baan richting Koornberg. Hij liet zich pas na twee instanties verschalken, waarmee de 2-1 eindstand werd bereikt.

Door het 3-3 gelijkspel bij Longa'30 tegen Zutphen speelt VVOG zich zaterdag tegen Longa'30 in Lichtenvoorde in ieder geval bij een overwinning naar de volgende bekerronde.

VOORBESCHOUWING VVOG – RODA LEUSDEN’46

VVOG speelt a.s. dinsdag zijn tweede beker wedstrijd, nu tegen RODA -’46 uit Leusden.

Zowel VVOG als RODA’46 verloren hun eerste wedstrijd.

VVOG verloor in Zutphen van de plaatselijke FC. met 2-1.

VVOG speelde ver beneden haar kunnen. Kennelijk zat de vermoeide trainingsweek bij een aantal spelers nog in de benen.

RODA’46 verloor zijn eerste beker wedstrijd (1-2) uitermate ongelukkig van Longa’30.

Veel gemiste doelpogingen en twee afgekeurde doelpunten hielden een sterker RODA’46 af van een verdiende overwinning.

Willen beide ploegen nog kansen behouden de poule fase winnend af te sluiten, is een overwinning noodzakelijk.

Daarnaast is deze wedstrijd voor beide trainers ook een belangrijke graadmeter  i.v.m het komen tot een juiste samenstelling van hun team voor de start van de competitie op                        6 september.