Datum Zaterdag 30-03-2019
Wedstrijdnummer 3615
Scheidsrechter M.G. (Maurice) Paarhuis

Uitstekend VVOG pakt broodnodige punten

VVOG heeft gisteren aan het 6-punten duel tegen SJC drie punten overgehouden. Op een zonnig en vol Sportpark de Strokel waren de mannen van Hennie in ’t Hof met 3-0 te sterk voor de directe concurrent uit Noordwijk.

VVOG begon in de DVS-variant tegen SJC. Thomas Vossebelt speelde in plaats van Joshua Tijdens. In de openingsfase werd meteen duidelijk dat het een wedstrijd was vol met spanning. Beide ploegen waren slordig en grote kansen waren schaars. Dit veranderde echter in de dertigste minuut. Youssef el Baouchi van SJC kreeg een levensgrote kans bij de tweede paal. Hij wist de bal alleen niet langs Wouter Polhoud te krijgen.

VVOG leek wakker geschut door de kans van de Noordwijkers en ging op jacht naar de openingstreffer. Caifano Latupeirissa had de 1-0 op zijn schoen, maar hij schoot de een-op-een met de keeper ruim over. Het was het begin van een aanvallend offensief, wat uiteindelijk leidde tot de voorsprong voor de Harderwijkers.

Na een fantastische aanval via Jeffrey Snijders en Mike Ahrens rondde Wilko Braam de bal koelbloedig af: 1-0. Het Groen Witte Legioen was uitzinnig van vreugde. Na de rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. VVOG had meer de bal en SJC loerde op de counter. Rond de zestigste minuut werd het ook wat grimmiger op het veld na overtredingen op Biya en Ahrens.

VVOG maakte in de 75ste minuut aan alle onzekerheid een einde. Pernelly Biya gaf de bal perfect voor en Mike Ahrens kopte de 2-0 binnen. Een grote opluchting voor het publiek op De Strokel. Om het feest helemaal compleet te maken zorgde invaller Joshua Tijdens met een mooie solo voor de 3-0.

Door de 3-0 overwinning is het gat tussen VVOG en SJC nu negen punten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Hoek op het programma. We hopen u daar weer te zien om de ploeg te komen aanmoedigen!

Forza VVOG!

(DE FOTO IS VAN JAAP HOP)

Voorbeschouwing VVOG - SJC

SJC is zaterdag onze gast op De Strokel.

SJC korte terugblik prestaties - 2015-2016 (zondagvoetbal)
Seizoen 2015-2016: Eerste klasse B: derde plaats periodetitel, promotie naar de hoofdklasse.
Seizoen 2016-2017, Hoofdklasse A, derde plaats.
Seizoen 2017-2018, Hoofdklasse A, kampioen, promotie naar de Derde Divisie.
De zondagclub SJC voldeed aan het verzoek van de KNVB, ingedeeld te worden in de Derde Divisie zaterdag, o.a. bij plaatsgenoot Noordwijk. (afgelopen week heeft het bestuur van SJC, de KNVB definitief meegedeeld, volgend seizoen geen gebruik te maken van de mogelijkheid om op de zaterdag te voetballen).

Selectie SJC o.l.v. van Trainer/coach/Sjaak Polak
Acht spelers kwamen de selectie versterken, twee spelers stopten en zes spelers vertrokken. Het debuut in de Derde Divisie gaat met vallen en opstaan. Na acht wedstrijden belandde SJC in de “gevaren zone” (15 e plaats). Even, na wedstrijd 14, verliet SJC de gevaren zone na de 2-3 overwinning bij Eemdijk en de 2-1 overwinning, op VVOG resp. d.d. 01-12 en 08/12, echter 15/12 na, de 2-0 nederlaag, wedstrijd 16 tegen Quick Boys, was SJC weer terug op plaats 15 in de gevaren zone. Een plaats, die SJC, na 26 wedstrijden, nog steeds inneemt in de stand, met de cijfers :
SJC :26-7-2-17-23- (46-77 - 31)
VVOG :26-7-8-11-29- (34-50 - 16)
Beide ploegen wonnen tot nu toe slechts 7 wedstrijden. Het punten voordeel van VVOG vinden we terug in het aantal gelijke spelen. SJC scoorde twaalf doelpunten meer dan VVOG, waarbij opvallend, het aantal gescoorde doelpunten in de laatste 2 wedstrijden van SJC resp. bij ONS Sneek – SJC 4-3 en in eigen huis, SJC – SteDoCo 6-3. Negen treffers in twee wedstrijden !!! Bij ONS Sneek leek SJC met de drie punten uit Sneek te kunnen vertrekken. Score verloop ONS Sneek – SJC 4-3 :
34. Serge Fatima (e.d.) 0-1, 39. Jordy Groot (strafschop) 0-2.
45. Yumé Ramos 1-2, 68. Yuma Ramos 2-2.
77. Melvin van Stijn 2-3 en daarna dacht SJC de buit binnen te hebben.
88. Curty Gonzalez 3-3.
89. Yumé Ramos 4-3 eind uitslag, geen punten voor SJC.
De thuiswedstrijd tegen SteDoCo was na 10 minuten al min of meer beslist bij de stand 3-0. De opgang gekomen doelpunten machine van SJC zorgde voor een prachtige 6-3, verrassende
overwinning, op het hoog geklasseerde SteDoCo. Score verloop:
6. Melvin van Stijn 1-0, 9. Youssef el Baouchi 2-0, 12. Tom Duindam 3-0, 35. Medhani Redie Habtemariam 3-1,49. Melvin van Stijn 4-1, 55. Tom Duindam 5-1, 83. Rensy Barradas 5-2, 85. Joran Schröder 5-3 en 90. Youssef el Baouchi 6-3.
De 2-2 vorige week van VVOG tegen De Dijk was zuur, vooral na het prachtige succes de week eerder bij DVS’33. VVOG en SJC strijden beiden voor een langer verblijf in de Derde Divisie. De eerste ontmoeting in december werd een 2-1 overwinning voor de Noordwijkers. Beide ploegen weten wat er op het spel staat deze middag.

VVOG kan rekenen op een zeer gemotiveerd SJC, na de prachtige overwinning vorige week op SteDoCo. Een revanche, met een driepunter, zou voor VVOG een zes punten overwinning betekenen. Het wordt ongetwijfeld een spannende wedstrijd op De Strokel. Met steun van onze supporters (respect) gaat VVOG voor de overwinning. Alle bezoekers aan de wedstrijd, een mooie en spannende voetbalmiddag toegewenst. Veel plezier.