Scheidsrechter L.P.S. (Lorenzo) Cairo

Wedstrijd sponsor

VVOG de sterkste in sensationele Veluwse Derby

VVOG heeft zaterdag op een kolkend Sportpark de Strokel de Veluwse Derby in zijn voordeel beslist. Vooraf was DVS’33 de grote favoriet, maar de derby werd een prooi voor de Groen Witten. Rihairo Meulens was het goudhaantje met een goal en een assist.

VVOG begon in dezelfde opstelling als tegen ASV De Dijk. Ten opzichte van vorige week stond Rihairo Meulens in de spits en speelde Joshua Tijdens vanaf de flank. De mannen van Hennie in ’t Hof begonnen sterk aan de wedstrijd. De Ermelose geelzwarten werden vroeg onder druk gezet en dat resulteerde in een prima kans voor Tijdens. In de twintigste minuut kreeg VVOG de grootste kans van de eerste helft. Een schitterende aanval werd echter niet afgerond door Mike Ahrens. Zijn schot werd knap gered door keeper Velanas. VVOG en DVS’33 hielden elkaar in het verdere verloop van de eerste helft in balans. Jeffrey Snijders was een aantal keer gevaarlijk met een goede voorzet, maar tot grote kans leidde dit niet.

Na de rust begon DVS sterk. Hop en Muller blokten een aantal gevaarlijke schoten van Ermelose kant. VVOG creëerde niet veel en liet DVS in balbezit. In de 64ste minuut vond Hennie in ’t Hof het nodig om een aanvallende impuls in te brengen. Pernelly Biya verving Joshua Tijdens. DVS oefende steeds meer druk uit op de goal van Kevin Rijnvis. Schoten van Özturk en De Ruiter waren echter een prooi voor Rijnvis. VVOG vond het prima en kwam er zo af en toe gevaarlijk uit.

In de 82ste minuut kwamen de Harderwijkers zelfs op een sensationele voorsprong. Via een lange bal van Thomas Vossebelt kwam de bal uiteindelijk bij Rihairo Meulens. De spits wist zijn voet tegen de bal te zetten en schoot VVOG naar een voorsprong. Wat een enorme ontlading op de tribunes tot gevolg had. Niet veel later konden de supporters opnieuw op de banken gaan staan. Na knap doorzetten van Rihairo Meulens schoot Pernelly Biya de bal tegen de touwen, 2-0.

VVOG speelde de wedstrijd uit en DVS’33 kwam er niet meer aan te pas. Het betekende een schitterende overwinning voor de spelers, technische staf en supporters!

Forza VVOG!

Voorbeschouwing VVOG - DVS'33 Ermelo

DVS’33 Ermelo is zaterdag onze gast op De Strokel. Een korte terugblik.

Seizoen 14-15: DVS’33 en VVOG Hoofdklasse C. DVS’33-VVOG 2-1, VVOG-DVS’33 1-1. DVS’33 werd op  9 mei 2015 kampioen, promotie naar de Topklasse. VVOG eindigde op de 8e plaats in de hoofdklasse.
Seizoen 15-16: DVS’33 Topklasse 9e plaats. VVOG Hoofdklasse 4e plaats - periodetitel (Seizoen 16-17 wordt de Tweede en Derde Divisie ingevoerd). Einde Topklasse
DVS’33 mist door die 9e plaats, de promotie naar de nieuwe Tweede Divisie en plaatst zich bij de clubs in de nieuwe Derde Divisie, seizoen 16-17. (Eerste 7 ploegen promoveerden) VVOG promoveert via de nacompetitie, ten koste van DOVO, naar de Derde Divisie. De derby is weer terug.
Seizoen 16-17: DVS’33 en VVOG Derde Divisie. DVS’33-VVOG 1-0, VVOG-DVS 2-1.
DVS’33 7e plaats, VVOG 10e plaats.
Seizoen 17-18: DVS’33 en VVOG Derde Divisie. DVS’33-VVOG 1-1, VVOG-DVS’33 0-6.
Een seizoen met vallen en opstaan van VVOG. Een sterke start met gedurende enkele weken koploper in de Derde Divisie. Na de 1-2 nederlaag op De Strokel (wedstrijd acht tegen ONS Sneek) werden de prestaties van VVOG enigszins wisselvallig. VVOG kon zich daarna tot aan de winterstop toch nog redelijk handhaven in de middenmoot. (12-18). DVS’33 had een tegenvallende en wisselvallige competitiestart. Bij de winterstop DVS’33 (12-20), was er al een ruime de achterstand op koplopers Jong Almere City (12-29 en Spakenburg (12-27). De eerste wedstrijd, na de winterstop, werd VVOG op de eigen Strokel door onze buren met maar liefst 0-6 van de mat gespeeld. Het was het begin van een matige voortzetting van de competitie voor VVOG.
DVS’33 verloor, ook door het wisselvallige optreden, de kansen op een kampioenschap. De jacht op de derde periodetitel werd ingezet om via de nacompetitie toch de promotie naar de Tweede Divisie af te dwingen. En die strijd ging tenslotte tussen Jong FC Volendam en DVS’33. Met nog 1 (één) wedstrijd te gaan, Jong FC Volendam 24 punten en DVS’33 22 punten. De beslissende wedstrijden 26 mei 2018. Scheveningen – Jong FC Volendam, 61e minuut de 1-0. DVS’33 – VVOG, 86e minuut 1-0. De periodetitel leek voor DVS’33 binnen te zijn. Het feest kon beginnen, tot VVOG in de 89e minuut alsnog de gelijkmaker scoorde. De uitslagen veranderden niet meer en stond DVS’33 met lege handen. De periodetitel was voor Jong FC Volendam. Een vreselijke domper voor DVS’33. DVS’33 eindigde de competitie op de derde plaats achter kampioen Spakenburg en Scheveningen (tweede plaats). VVOG eindigde de competitie op een tegenvallende dertiende plaats.

Seizoen 18-19: Doelstelling DVS’33: promoveren naar de Tweede Divisie. Doelstelling VVOG: handhaven in de Derde Divisie.
Na negen wedstrijden bezet VVOG, een tegenvallende tiende plaats (9-4-1-4-13 (15-22). VVOG is duidelijk nog zoekende naar de juiste formatie. Mede door de vele blessures kon er nog te weinig in eenzelfde samenstelling worden gespeeld.

DVS’33, met een flink versterkte selectie, met de doelstelling, de promotie naar de Tweede Divisie waar te maken, bezet na negen wedstrijden de derde plaats met 19 punten, achter de koplopers Noordwijk en Quick Boys, beide ploegen met 23 punten. DVS’33 verloor de uitwedstrijd bij de koplopers, Noordwijk (5-0) en Quick Boys (1-0) en liet zich op eigen veld verrassen door ONS Sneek (0-0). De zes overwinningen waren min of meer schuttersfeesten voor de Ermeloërs (39 keer werd er raak geschoten).
De opmerking van trainer Bert van Hunenstijn “We zijn een kandidaat voor promotie en moeten ervoor zorgen dat we zo lang mogelijk in het kielzog van die twee ploegen,
Noordwijk en Quick Boys) meegaan”, past geheel bij de doelstelling.

Een zelfverzekerde trainer Hennie in ’t Hof , “tonen we tegen DVS ’33 concentratieproblemen, dan kan het pijnlijk worden, net zoals eerder tegen Noordwijk met 6-1 verlies. Maar als wij ons eigen ding doen, kunnen we ook van DVS’33 winnen”.

DVS’33 start de derby zaterdag middag op De Strokel, als de grote favoriet en die veronderstelling is niet zo moeilijk. Toch moet er eerst nog 90 minuten worden gevoetbald alvorens de uitslag, ook van deze wedstrijd bekend is. Een verrassing, het zou zo maar kunnen hoewel….
Wij wensen iedere bezoeker op De Strokel een mooie en sportieve voetbal middag toe. Maak er met de voetballers, een heerlijke sfeervolle middag van. Veel plezier.

Scheidsrechter is de heer L.P.S. (Lorenzo) Cairo. Assistent-scheidsrechters zijn de heren M. (Marcel) Meijers) en J. (Jaimy) Pleijte.