Wedstrijdnummer 917
Scheidsrechter A. (Alex) Bos

Goed spelend VVOG verdrijft de kou met belangrijke zege op ACV (2-1)

En koud was het vanmiddag! Bere-koud. Poetin had een Siberische beer losgelaten op de Strokel.

Het deerde VVOG overigens 75 minuten lang niet. Het speelde een van zijn betere thuiswedstrijden van dit seizoen. Jammer dat na twee grote kansen op 3-0 VVOG tegenstander ACV in de wedstrijd liet komen door toch nog de aansluitingstreffer toe te staan. Daardoor werd het in het laatste kwartier nog onnodig billen knijpen.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de onlangs overleden clubman Gerrit Roelofsen.

VVOG startte voortvarend; met verzorgd combinatievoetbal, bravoure en beleving, veel positiewisselingen en altijd met de intentie vooruit te voetballen. De hand van de nieuwe trainer Hennie in ’t Hof bleek al snel zichtbaar. Hij liet ze ook de hele wedstrijd flink wapperen. De aanwijzingen langs de lijn tijdens de wedstrijd zorgde ervoor dat er van verslapping geen sprake kon zijn. Zijn enthousiasme verankerde zich in het spel van VVOG. Het was veel aan de bal en dat was in de bijtende kou ook nog eens een prettige bijkomstigheid.

Hoewel veel balbezit en op de helft van ACV spelend waren de kansen toch schaars. Er was een mogelijkheid in de 27ste minuut toen de vanmiddag op 10 spelende Jaime Bruinier uit een corner net over kopte. ACV verdedigde met 11 man achter de bal. Er was moeilijk doorheen te combineren. Jeffrey Snijders probeerde het daarom een keer van heel ver, maar de goalie van ACV liet zich niet verschalken en tikte de bal over de lat tot corner.

Met de regelmatige positie-wisselingen had ACV het achterin soms moeilijk. In de 40ste minuut kwam zo de weer goed spelende Wesley de Klein vrij op het middenveld en bediende Pernelly Biya in de spits met een prachtige afgemeten voorzet. Zijn kopbal vond de uiterste rechterhoek achter de tevergeefs graaiende handen van de keeper van ACV. Een prachtgoal uit een prima voorbereiding en tevens een belangrijke opsteker zo vlak voor de rust.

VVOG bleef ook na de rust het spel dicteren. In de 47ste minuut zette de uitstekend spelende Wilko Braam Pernelly Biya alleen voor de keeper. In de afwerking faalde de spits echter. Maar in de 59ste minuut werd het door zijn toedoen wel 2-0.

Uitgeweken naar links bediende hij met een mooie voorzet de ijzersterk spelende Joshua Tijdens. Zijn bekeken kopbal bleek volstrekt onhoudbaar (2-0).

De 2-0 stand betekende niet dat VVOG het wel gemakkelijk zou kunnen uitspelen. Eerst moest Frans Koornberg zijn grote kwaliteit tonen door een doorgebroken Assenaar de bal van de schoen te plukken. Daarna moest VVOG meer terug en af en toe zelfs op zoek naar de noodrem. Het kostte Wilko Braam geel.

Toch had VVOG in de 74ste minuut de wedstrijd in het slot kunnen gooien. De ingevallen Frank Hol werd door Harrie Kersten, die weer voetbalde alsof ie al jaren op derde divisie nivo acteert, met een prachtig steekballetje op weg naar de doelman van ACV gestuurd. Helaas werd zijn inzet met de voet gestopt.

En als je dan zelf geen afstand neemt en de tegenstander het laatste kwartier 1 tegen 1 achterin gaat spelen kan de aansluit-treffer zomaar vallen. En dat deed ie door toedoen van Gijs Jasper in de 75ste minuut (2-1).

VVOG wisselde de moegestreden Thomas Vossebelt en Jaime Bruinier maar voorkwam daarmee toch niet dat het terug moest. Het werd nog onnodig benauwd in het laatste kwartier. Maar ook aan de andere kant kwam af en toe ruimte. Frank Hol had pech met een mooie actie die eindigde met een hard schot op de paal. Maar ook ACV zag nog een keer een inzet net voorlangs gaan.

Het bleef bij 2-1. Een verdiende overwinning, bij elkaar gevoetbald met goed voetbal in 75 minuten.

VVOG verstevigde daarmee zijn middenmoot-positie.

Voorbeschouwing VVOG - ACV

Zaterdag is ACV onze gast op De STROKEL.

Korte terugblik

Seizoen 2009/2010 werd in de drie hoofdklassen gestreden om een plaats in nieuw te vormen topklasse. ACV kwam één punt te kort voor promotie naar de topklasse. ACV stond daarna jaren achtereen op de drempel van promotie, maar steeds ging het mis. Seizoen 2016 -’17 werd ACV-kampioen van de hoofdklasse B en was de promotie naar de Derde Divisie (uit de hoofdklasse) eindelijk bereikt. De hunkering naar promotie bij ACV was de laatste jaren erg groot. ACV debuteert in de Derde Divisie en voor de promovendus is handhaving en uit de degradatiezone blijven, een voorzichtige, maar realistische doelstelling. De selectie van ACV kreeg een kwaliteitsimpuls met de komst van aanvallers Pascal Huser en Justin Mulder (beiden FC Emmen), verdediger Dennis Hoekstra (SC Heerenveen O19), middenvelders Marco van der Heide en Ibrahim Sillah (beiden Oranje-Nassau) en doelman Bart Woering (Be Quick 1887).
De selectie werd later in het seizoen ook nog versterkt met Alex Olteanu (SC Cambuur en Gijs Jasper (FC Emmen). Tegenover de komst van deze nieuwe spelers stond onder andere het vertrek van John van Dalen (Pelikaan S.) en Arjen Hagenauw (SC Genemuiden). Willem de Jong, Daan Smit en Imre de Jonge stopten om uiteenlopende redenen. Het vernieuwde ACV kent een goede mix van ervaren routiniers en jonge, talentvolle spelers.

Het debuut in de Derde Divisie

ACV heeft het niet gemakkelijk in deze klasse. Uit de degradatiezone blijven, een realistische doelstelling, veronderstelde men in de gelederen bij ACV, blijkt tot nu toe niet mee te vallen. Na 21 wedstrijden vinden we ACV op plaats zeventien in de competitiestand, een degradatieplaats, wel lichtelijk vertekend, door de verschillen in de gespeelde wedstrijden van de ploegen, ook in de onderste regionen, maar toch….
Overzicht resultaten ACV:
De cijfers : 21-5- 2-14- 17- (33-53)
Eigen veld : 11-5- 2-14- 17- (30-25)
Uit wedstrijden : 10-0- 0-10- 0- (3 -28)
Eerste periode : 12-4- 2- 6-14 (21-28)
Tweede periode: 8-1- 0- 7- 3 (11-22)
Derde periode : 1-0- 0- 1- 0 (1-3)
Opvallend: De 17 wedstrijdpunten werden gescoord in de thuiswedstrijden. Op vreemde bodem geen wedstrijdpunten en slechts driemaal gescoord.
Grootste overwinning: 21-10- 2017 ACV – Scheveningen 5-2
Grootste nederlaag : 16-09- 2017 J. FC Groningen – ACV 5-1
Het is zonder meer duidelijk ACV komt naar De Strokel voor de drie punten. De ploeg gaat er alles aan doen om de plaats in de Derde divisie te continueren. De Assenaren hebben nog dertien wedstrijden om dat te gaan regelen. De nieuw aangetrokken spits Gijs Jasper (ex FC Groningen en Cambuur) die niet slaagde bij de Bvo’s, gaat ACV daarbij een handje helpen. De eerste oefenwedstrijd tegen sc Genemuiden scoorde hij al driemaal. Zaterdag jl. tegen Jong FC Twente scoorde hij de gelijkmaker. Trainer Fred de Boer heeft nu een luxe -probleem, want met Saber Hendriks, Pascal Huser en Gijs Jasper heeft hij nu drie spitsen ter beschikking.