Zaterdag 14 oktober is ONS SNEEK onze gast op De STROKEL.

Korte terugblik prestaties ONS Sneek

Seizoen 12/13, kampioen van de hoofdklasse C en promotie naar de topklasse.
Resultaten in de topklasse:
Seizoen 13/14, 10e plaats, seizoen 14/15, 12e plaats en seizoen 15/16, 10e plaats.
De eerste zeven ploegen uit de topklasse seizoen 15/16, promoveerden naar de nieuwe Tweede Divisie. De nummers 8 t/m 14 van de topklasse, plaatsten zich voor de nieuwe Derde divisie. Vanaf seizoen 16/17 komt ONS Sneek dus uit in de Derde Divisie.
VVOG plaatste zich via de nacompetitie (DOVO) ook voor de Derde Divisie 16/17.

De wedstrijden tussen VVOG en ONS Sneek vorig seizoen

De eerste wedstrijd tussen beide ploegen, in de Derde Divisie, vond plaats op 17 september 2016 op De Strokel bij VVOG. VVOG had een week eerder bij Jong Almere City een 8-1 nederlaag geleden. Ook nu leek de wedstrijd VVOG – ONS Sneek in een diepe deceptie voor VVOG te gaan eindigen. Bij de rust keek de thuisclub tegen een 0-3 achterstand aan.
In de tweede helft een ander VVOG, dat vanaf de eerste minuut het heft in handen nam. Een oppermachtig VVOG, was in die tweede periode nu de ploeg die driemaal wist te scoren en de stand weer in evenwicht bracht (3-3) Jeffrey Arends zorgde in minuut 51 voor de 1-3 en Jeremy de Graaf vijf minuten later voor de aansluitingstreffer 2-3. In de 90e minuut was het Jeremy de Graaf, die de meer dan verdiende gelijkmaker op zijn naam bracht, 3-3. VVOG miste op een haar na ook nog de overwinning. Vijf seconden voor het eindsignaal scoorde Jeremy de Graaf bijna de 4-3, maar zijn inzet belandde op de paal.

De wedstrijd bij ONS Sneek 28 januari 2017 werd voor VVOG een klein drama. Een week eerder werd op De Strokel, toen nog koploper FC Lisse, met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. Een prima prestatie. In Sneek kreeg VVOG echter een 6-0 nederlaag voor de kiezen van een ontketend ONS Sneek.

Seizoen 2017-2018

ONS had een moeilijke competitiestart. Een aanvankelijk afgekeurd hoofdveld door de KNVB, gedoe met de Gemeente, met ook nog bijkomende fusie zaken met Sneek Wit Zwart. Kortom geen rustige start van de competitie.
J. Volendam - ONS 3-1
Na zes wedstrijden laatste plaats met de cijfers 6-0- 1-5- 1 (5-14).
Vorige week nam ONS Sneek afstand van de laatste plaats. Het bezoekende Spijkenisse werd met een forse 5-1 nederlaag naar huis gestuurd, met medenemen van de rode lantaarn. Wordt hiermee het herstel van het geplaagde ONS Sneek ingeluid?

Met een laat tegen doelpunt verspeelde VVOG de 2-1 overwinning bij een ACV. Tweemaal kwam VVOG op voorsprong, maar ook tweemaal liet VVOG ACV, te gemakkelijk, de score weer in evenwicht brengen. Jammer.
De 2-2 betekende het derde achtereenvolgende gelijkspel van VVOG. Het wordt weer eens tijd voor een drie punter. ONS Sneek heeft door de 5-1 winst op Spijkenisse weer vertrouwen gekregen in de eigen mogelijkheden. Beide ploegen zullen op De Strokel voor de volle winst gaan.

Er bestaan in de Derde Divisie geen gemakkelijke “potjes “. ONS Sneek wil meer afstand nemen van de gevaren zone en bij VVOG is handhaving in de kop van de ranglijst een mooie positie om voor te strijden. Met de steun van de meelevende VVOG-supporters gaat VVOG voor de drie punten. Veel plezier.