Datum Zaterdag 16-03-2019
Wedstrijdnummer 3665

Terugblik Derby van de Veluwe

We gaan voor de laatste keer terug naar zaterdag. Wekenlang was er al uitgekeken naar de Derby van de Veluwe. Op Social Media werd VVOG succes gewenst door prominente VVOG’ers als Edwin van Egteren en Hein Kort. Supporters lieten zich horen en de regionale pers maakte mooie portretten van de derby.

Toch stonden de Groen Witten voor een pittige opgave. DVS’33 scoorde dit seizoen al 80 keer en doet nog volop mee in de strijd om de titel in de Derde Divisie. Daarnaast miste VVOG ook een aantal sterkhouders. Basisspelers Rihairo Meulens, Yasin Kurt en Kevin Rijnvis waren geblesseerd en konden de derby niet halen.

Een uur voor de derby stroomde De Sportlaan in Ermelo al vol met supporters van beide clubs. Het was wachten op de opstellingen van beide ploegen. VVOG begon weer met clubman Wouter Polhoud in de goal, hij verving Rijnvis. Frans Koornberg mocht weer plaatsnemen op de bank. De Groen Witten begonnen in een 4-4-2 variant met Caifano en Biya in de spits en dat was de opmaat voor een mooie voetbalmiddag.

VVOG begon boven verwachting aan de wedstrijd. Harrie Kersten kreeg twee grote kansen, maar wist Paul Eppink niet te verschalken. VVOG loerde op de counter en liet DVS het spel maken in de derby. Na een kwartier kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd.

Wouter Polhoud hielt VVOG op de been na twee gevaarlijke schoten uit de tweede lijn van Moro en Öztürk. VVOG leek hier niet van te schrikken, want de ploeg bleef prima meedoen met de topploeg uit de Derde Divisie. Mike Ahrens kreeg een paar minuten voor de rust de grootste kans van de eerste helft. Net voor de rust ontbrandde de derby voor de hoofdtribune. Na een bikkelharde overtreding van Van Hussen op Ahrens ontstond er een opstootje tussen Moro en Vossebelt, beide kregen geel.

Na de rust ging VVOG op jacht naar de openingstreffer. Na balverlies van Roald de Vries kon Pernelly Biya de bal overnemen van de aanvoerder van DVS’33. Biya speelde de bal op Caifano Latupeirissa. Caifano bleef koel en maakte de 0-1 voor VVOG.

DVS’33 moest aan de bak. De ploeg van Bert van Hunenstijn was slordig aan de bal, maar kreeg via Pilon en Van Warven twee kansen. Uiteindelijk was het Soufian Moro die de 1-1 binnen knalde. Uit een vrije trap schoot Moro de bal perfect in de kruising. Harrie Kersten leek VVOG een paar minuten voor tijd nog op voorsprong te schieten, maar de beste speler aan de kant van VVOG schoot de bal in het zijnet. De wedstrijd eindigde in 1-1 en daar leken beide trainers tevreden mee.

De Derby was niet altijd even goed, maar de spanning en passie maakte veel goed. VVOG wil alle supporters bedanken die naar Ermelo zijn afgereisd en de jongens hebben gesteund. Volgende week speelt VVOG thuis tegen ASV De Dijk en dan hopen wij u ook weer te mogen begroeten.

PS. De foto is van Jaap Hop.

Voorbeschouwing DVS'33 Ermelo - VVOG

Zaterdag 16 maart staat de derby DVS’33 Ermelo – VVOG op het competitie programma.

Een korte terugblik

Seizoen 14-15: DVS’33 09-05-’15 kampioen, hoofdklasse C en promotie naar de Topklasse. (VVOG eindigde op een 8e plaats).
Seizoen 15-16: DVS’33 Topklasse 9e plaats. VVOG Hoofdklasse 4e plaats - periodetitel
Seizoen 16-17 : Invoering Tweede en Derde Divisie. Einde Topklasse DVS’33 plaatste zich in de nieuwe Derde Divisie. VVOG promoveerde via de nacompetitie, ten koste van DOVO, naar de Derde Divisie. De derby is weer terug.
Seizoen 16-17: Derde Divisie. DVS’33-VVOG 1-0, VVOG-DVS’33 2-1. DVS’33 en VVOG eindigden resp. op de 7e en 10e plaats in de eindstand.
Seizoen 17-18: Derde Divisie. Doelstelling DVS’33: promoveren naar de Tweede Divisie. Doelstelling VVOG: handhaven in de Derde Divisie. VVOG-DVS’33 0-6, DVS’33-VVOG 1-1. DVS’33 eindigde op een tegenvallende 3e plaats in de eindstand, achter kampioen Spakenburg en Scheveningen. Ook de jacht op de derde periodetitel, om via de nacompetitie, toch de promotie naar de Tweede Divisie af te dwingen, ging op 26 mei, miraculeus (laatste competitie wedstrijd) verloren. Die strijd om de periodetitel titel ging tussen Jong FC Volendam 24 en DVS’33 22 punten. Scheveningen – Jong Volendam : uitslag 1-0.
DVS’33 – VVOG, 86 e minuut 1-0, de titel leek voor DVS’33 te zijn. VVOG scoorde echter in de 89 e minuut toch nog de gelijkmaker 1-1(eindstand). Derde periodetitel voor Jong FC Volendam (nacompetitie). DVS’33 Derde Divisie. VVOG eindigde de competitie op een tegenvallende 13e plaats.
Seizoen 18-19
Doelstelling DVS’33: promoveren naar de Tweede Diviie. Doelstelling VVOG: handhaven in de Derde Divisie. De doelstelling promotie naar de Tweede Divisie behoort nog steeds tot grote mogelijkheden voor DVS’33. De competitiestart, met de flink versterkte selectie, viel niet mee voor de Ermeloërs. Na vijf wedstrijden met o.a. nederlagen tegen Quick Boys – DVS’33 1-0 en Noordwijk – DVS’33 5-0 en een puntendeling DVS’33 – ONS Sneek 0-0, was de achterstand op de koplopers al opgelopen tot resp. zes en vier punten. De eerste periode (12 wedstrijden) was de achterstand op de ongeslagen de koplopers Noordwijk (eerste periode) en Quick Boys nog steeds zes punten. DVS’33 verloor in die eerste periode vier wedstrijden, naast Quick Boys en Noordwijk ook nog DOVO – DVS’33 4-2, VVOG – DVS’33 2-0) en de eerder genoemde 0-0 tegen ONS Sneek. DVS’33 greep ook naast de tweede periodetitel (11 wedstrijden). De titel ging naar Hoek, 26 punten, DVS’33 25 punten.

Stand van zaken, nu, na 24 wedstrijden:

DVS’33 is op jacht is naar de titel, wordt daarbij nog steeds gehinderd door het ruime punten verlies tijdens de eerste vijf competitie wedstrijden. De achterstand op Noordwijk bedraagt nog zes punten, de achterstand op Quick Boys is omgezet in een tweetal punten voorsprong en is Hoek inmiddels opgeklommen naar het punten totaal van Quick Boys. De cijfers bovenste 4 plaatsen in de stand: Noordwijk 24-56 (+40), DVS’33 24-50 +49), Quick Boys 24-48 (+27) Hoek 24-48 (+19).
De race naar de titel en de derde periodetitel wordt een spannende race.

Voor VVOG blijft het ook spannend, handhaven in de Derde Divisie is en blijft de doelstelling. VVOG 14e plaats, heeft weliswaar 7 punten voorsprong op SJC, 15e plaats (nacompetitieplaats), maar is nog lang niet “veilig”. Het goede optreden van de laatste weken, heeft de ploeg, ondanks de vele blessures, weer het nodige vertrouwen gegeven. DVS’33 start zaterdag middag als favoriet, maar de derby blijft vaak onvoorspelbaar. VVOG komt naar Ermelo voor de punte(n).
Van de vijf eerder gespeelde wedstrijden in de Derde Divisie is de totaalstand;
DVS’33 5 2 1 2 7 (9-5)
VVOG 5 2 1 2 9 (5-9)
Voor beide teams zijn de drie punten van groot belang. Punten verlies zou vervelend zijn. We zien uit, naar een mooie en spannende derby. Voor de bezoekers aan de wedstrijd:
Zorg voor een heerlijke voetbal sfeer op het Sportpark van DVS’33, met vooral respect voor elkaar.