Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 840
Vertrek supportersbus: 12:30

VVOG verspeelt in dying seconds twee punten in Assen

Na het gelijkspel tegen ASWH stond voor de Harderwijkers de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen ACV op het programma. De ploeg uit Assen was thuis nog ongeslagen en het beloofde dus een spannende pot te worden op sportpark Catawiki.

VVOG begon sterk aan de wedstrijd. De Harderwijkers hadden het meeste balbezit en controleerde de wedstrijd. Na de goede openingsfase van de Groen Witten kwam ACV beter in de wedstrijd. De Assenaren kwamen na twaalf minuten bijna op voorsprong. Na een uitstekende voorzet van Feenstra kon Huser de bal net niet tussen de palen krijgen.

VVOG had geen antwoord op een fel ACV en Frans Koornberg moest in actie komen na een goede kans voor Romano Djababoe. VVOG probeerde via een paar afstandschoten gevaarlijk te worden maar die waren een makkelijke prooi voor de keeper van ACV.

Kort voor de rust werd VVOG weer met de rug tegen de muur gezet en na een schot van Van der Werf en een prachtige aanval waarbij Djababoe zichzelf niet beloonde waren de Harderwijkers blij dat ze met 0-0 aan de thee gingen.

Na de rust probeerde VVOG weer de controle over de wedstrijd terug te vinden maar ACV dicteerde zonder hele kansrijke momenten. In de 58ste minuut verving de van een blessure teruggekomen Jeffrey Arends Frank Hol. Een droomrentree, want tien minuten later lag de bal in het netje. Een bekeken schot in de korte hoek betekende een onverwachte voorsprong voor de Harderwijkers.

VVOG kon niet lang genieten van de voorsprong want na twee minuten was het aan de andere kant alweer raak. Marco van der Heide kopte de bal tegen het net, een verdiende goal. VVOG rechte de rug echter weer enorm snel en kwam in de 78ste minuut voor de tweede keer op voorsprong. Op aangeven van Pernelly Biya schoot Guido de Graaf zijn tweede goal van het seizoen binnen, 1-2.

VVOG stond nog een hectisch slot te wachten. ACV legde zich niet neer bij de achterstand en ging vol voor de goal. In de 88ste minuut was ACV enorm dicht bij de 2-2. Na een vrije trap van Feenstra kon doelpuntenmaker van der Heide net niet scoren. VVOG leek de drie punten mee naar huis te nemen maar ACV kwam in de 90ste minuut toch nog langszij. Daniël Schans kon van dichtbij binnentikken, 2-2.

Het leek er lang op dat de Groen Witten de punten huiswaarts mee zouden nemen maar achteraf gezien was een gelijkspel een goede afspiegeling van de wedstrijd. Volgende week ontmoet VVOG op de Strokel ONS Sneek.

Scoreverloop

0-1 Jeffrey Arends (68ste minuut)
1-1 Marco van der Heide (70ste minuut)
1-2 Guido de Graaf (78ste minuut)
2-2 Daniël Schans (90ste minuut)

Voorbeschouwing ACV - VVOG

ACV debuteert dit seizoen in de Derde Divisie.

Seizoen 2009/2010, werd in de drie hoofdklassen gestreden om een plaats in nieuw te vormen topklasse. ACV kwam één punt te kort voor promotie naar de topklasse. ACV stond daarna jaren achtereen op de drempel van promotie, maar steeds ging het mis. Ook het laatste seizoen 2015-2016, waarin VVOG en ACV in de hoofdklasse C tegen elkaar uitkwamen, (ACV-VVOG 2-1 en VVOG-ACV 0-1) miste ACV de promotie, naar de nieuw op te richten Derde Divisie.
Harkemase Boys werd kampioen en promoveerde naar de Derde Divisie. De periodekampioenen van de drie Hoofdklassen speelden in een nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie.
Nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie:
VVOG – DOVO 4-3 en DOVO – VVOG 1-1. VVOG promoveerde naar de Derde divisie.
Staphorst – FC Lisse 1-0 en FC Lisse – Staphorst 6-1, geen promotie voor Staphorst.
ACV – FC Rijnvogels 1-0 en FC Rijnvogels – ACV 3-1, geen promotie voor ACV
FC Lisse en FC Rijnvogels promoveerden naar de Derde divisie.

En zo duurde het tot het seizoen 2016-2017 eer het ACV eindelijk gelukte, de promotie, via het kampioenschap van de hoofdklasse B te promoveren naar de Derde Divisie. De trainer achter het lang gekoesterde succes is Fred de Boer (53).

Seizoen 2017-2018

ACV debuteert dit seizoen in de Derde Divisie.  De selectie van ACV is danig gewijzigd t.o.v. vorig seizoen. Zes spelers zochten hun heil bij een andere vereniging en vier spelers stopten. Met 24 selectiespelers, waaronder een aantal goede nieuwe spelers, gaat ACV strijden voor een succesvol debuut in de Derde Divisie.
Nieuw in de selectie:
Romano Djababu en Bart Woering van Be Quick 1887.
Marco van der Heide en Ibrahim Sillah van Oranje-Nassau
Pascal Huser en Justin Mulder van FC Emmen
Dennis Hoekstra van SC Heerenveen

Fred de Boer verlangt opnieuw maximale pretstatie van zijn selectie. Het niveau van de Derde Divisie is immers hoog. De resultaten eerste zes wedstrijden:
ACV – Magreb’90 3-3
DVS’33 Ermelo – ACV 2-0
ACV - Harkemase Boys 3-1
J. FC Groningen – ACV 5-1
ACV – Spijkenisse 5-3
Capelle – ACV 1-0
Totaalscore 6-2- 1-3- 7 (12-15) en een dertiende plaats in de competitiestand.
Opvallend: De zeven punten werden gescoord in de drie thuiswedstrijden. Doel cijfers 11-7. De drie wedstrijden op vreemde boden werden verloren. Doelcijfers 1-8. Er is tot nu toe een duidelijk prestatie verschil tussen de “thuis” en “uit “wedstrijden bij ACV. Vorige week werd bij Capelle de derde ”uit” nederlaag geleden. (0-1).

ACV gaat zaterdagmiddag voor handhaving van de ongeslagen status bij de thuiswedstrijden en één of meer plaatsen stijgen in de competitiestand. Bij VVOG staat het handhaven van de nog de ongeslagen status en de mooie plaats in de competitiestand, hoog in het vaandel.

Voldoende redenen om een mooie “pot” voetbal te verwachten op sportpark CATAWIKI. Veel plezier.