Competitie
Datum Zaterdag 21-04-2018
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 6160
Veld 1
Scheidsrechter C.J.L.P. (Stijn) Berben

Zakelijke overwinning op zonovergoten Strokel

Alle randvoorwaarden voor een mooie voetbalmiddag waren aanwezig. Mooi weer, goedgemutste supporters en een reeds gedegradeerde tegenstander. Voor VVOG de uitgelezen mogelijkheid om zich richting definitieve handhaving in de Derde Divisie te spelen. Onder leiding van Henri Brink, bij afwezigheid van Henni in ’t Hof wegens privéomstandigheden, begonnen de groen witten aan de wedstrijd.

De start was voor de gasten uit Utrecht. Frans Koornberg moest handelend optreden bij een snelle aanval van de rasvoetballers van Magreb. Er ontsproot zich een eerste helft waarbij beide ploegen minimaal gelijkwaardig waren maar waar er geen echte kansen werden gecreëerd behoudens een kans van Pernelly Biya. Voetballend waren de mannen van Magreb in periodes de bovenliggende partij, maar tot grote kansen leidde dit niet.

De tweede helft liet een ander spelbeeld zien. VVOG startte voortvarend en aanvallend richting de eigen aanhang op het terras. In de 51ste minuut zette de prima ingevallen Jeffrey Arends Wilko Braam alleen voor de keeper en hij ronde koel af. Het verzet van Magreb was gebroken en de smalle wedstijdselectie van de gasten begon zich te wreken. VVOG nam de tegenstander in de houdgreep en probeerde de beslissing te forceren. Na een snelle aanval over rechts gaf Biya de bal prima voor op de ingevallen Guido de Graaf die beheerst afrondde: 2-0. Het slotakkoord was wederom voor Pernelly Biya. Hij rondde een mooie aanval koppend af en de 3-0 stond op het bord.

Trainer Stanley Taylor van Magreb probeerde het tij nog te keren en zijn smalle selectie te ondersteunen, en door zelf in te vallen, dit mocht echter niet meer baten. De drie punten bleven in Harderwijk. Met 40 punten zijn de groenwitten in principe veilig en kunnen we ons opmaken voor opnieuw een seizoen in de Derde Divisie. Volgende week volgt de uitwedstrijd in Groningen tegen de beloften van de plaatselijke FC.

Voorbeschouwing VVOG - Magreb'90

Zaterdag is Magreb’90 onze gast op De STROKEL. We kunnen gerust stellen dat Magreb’90 aan een minder prettig voetbalseizoen bezig is.

Door een aantal interne en externe vervelende zaken is de club te veel in het negatieve nieuws geweest. Heel jammer en schadelijk voor het welzijn van de vereniging Magreb’90. De prestaties van het eerste elftal leden onder de ontstane problemen bij de vereniging, met als gevolg dat vorige week na 27 wedstrijden de degradatie uit de Derde Divisie naar de hoofdklasse een zekerheid is geworden.

Jong FC Volendam was de ploeg die zaterdag jl. het vonnis over Magreb’90 voltrok, door Magreb’90, overigens met de nodige moeite, de beslissende degradatie-nederlaag (1-2) tebezorgen.

VVOG scoorde jl. zaterdag een 0-0 bij en tegen ODIN’59. Voor de pauze een uitstekend VVOG. Echter, ondanks het goede voetbal geen doelpunten. De spetter van Wilko Braam op de lat had een beter lot verdiend.Na de pauze lag het initiatief wat meer bij ODIN’59. Ook ODIN”59 raakte een keer de lat en Frans Koornberg belette kort voor het eindsignaal met een schitterende actie, spits Thom de Vries van scoren af te houden. Juiste uitslag.

Een belangrijk punt voor VVOG. Weer uitgelopen op de clubs in de gevarenzone. De voorsprong op de nummer vijftien, Spijkenisse bedraagt nu 10 punten. Er kan nog meer bij ! VVOG zou bij een overwinning, zaterdag tegen Magreb’90, goede zaken kunnen doen.
VVOG, nu 37 punten, zou bij 40 puntenzo goed als zeker zijn van een plaats in de Derde Divisie volgend seizoen. Gevaar voor onderschatting ligt op de loer.
Geen makkie, maar met volle energie, overtuiging en slim voetballend voor de overwinning gaan. Op sportpark Papendorp was de uitslag 0-2 in het voordeel van VVOG. Met de juiste instelling, steun van ons thuispubliek, moeten de drie punten deze middag op deteller bij VVOG worden bijgeschreven.

Programma

21 april 2018
14:30 Jong FC Volendam Spakenburg  
14:30 DOVO ASWH  
14:30 Spijkenisse ODIN 59  
14:30 Scheveningen Capelle  
14:30 VVOG Magreb '90  
15:00 Jong Almere City FC ACV  
15:00 Quick Boys DVS'33 Ermelo  
16:00 Jong FC Twente Jong FC Groningen  
16:30 ONS Sneek Harkemase Boys  
24 april 2018
20:15 Harkemase Boys Magreb '90  
28 april 2018
14:30 ACV ASWH  
14:30 Magreb '90 ONS Sneek  
14:30 Scheveningen Quick Boys  
14:30 ODIN 59 Jong FC Volendam  
14:30 Capelle DOVO  
14:30 DVS'33 Ermelo Jong Almere City FC  
14:30 Harkemase Boys Jong FC Twente  
15:00 Jong FC Groningen VVOG  
15:00 Spakenburg Spijkenisse

 

De laatste spannende competitieweken

Nog zes wedstrijden en een enkele inhaal wedstrijd waarin de beslissingen gaan vallen. Titelkandidaat is Spakenburg. De zeven punten voorsprong op de naaste belagers “lijken”
vooralsnog voldoende om de titel binnen te halen.

De periode titels

Eerste periode (12) : Jong Almere City FC
Tweede periode (11) : Scheveningen
Derde periode (11)  Stand :

Jong FC Volendam 5 -15 (+ 8)
DVS'33 Ermelo 5 -10 (+4)
Quick Boys 5 -10 (+3)
Jong FC Twente 5 - 9 (+5)
Spakenburg 5 -9 (+3)

Resterend programma van de 5 kanshebbers op de derde periodetitel:

Volendam DVS'33 Ermelo Quick Boys Jong FC Twente Spakenburg
Spakenburg (t) Quick Boys (u) DVS’33 (t) Groningen (t) Volendam (u)
ODIN’59 (u) Almere City (t) Scheveningen (u) Hark’Boys (u) Spijkenisse (t)
Groningen (t) ONS Sneek (u) Spijkenisse (u) Scheveningen (t) ACV (u)
Quick Boys (u) DOVO (t) Volendam (t) Capelle (u) ASWH (t)
Capelle (t) ACV (u) Twente (u) Quick Boys (t) ONS Sneek (u)
Scheveningen (u) VVOG (t) ACV (t) ODIN’59 (u) Almere (t)

 

Degradatie / nacompetitie

De onderste twee ploegen degraderen naar de Hoofdklasse. Magreb'90 is al gedegradeerd. Wie op de voorlaatste plaats einidigt degradeert oek. De twee pleoegen die daarboven eindigen spelen promotie/degradatie wedstrijden. Hier het resterende schema voor de ploegen vanaf plek 10 in de stand waarvoor nog iets op het spel staat.

ASWH VVOG Harkemase Boys Jong FC Twente
DOVO (u) Magreb (t) ONS Sneek (u) Groningen (t)
ACV (u) Groningen (u) Twente (t) Harkema (u)
ODIN'59 (t) Capelle (t) DOVO (u) Scheveningen (t)
Spakenburg (u) Scheveningen (u) Almere (t) Capelle (u)
Magreb'90 (t) Harkema (t) VVOG (u) Quick Boys (t)
Harkema (u) DVS'33 (u) ASWH (t) ODIN'59 (u)
    Magreb'90 (t)  
    Groningen (t)  

 

ONS Sneek Spijkenisse Capelle ACV
Harkema (t) ODIN'59 (t) Scheveningen (u) Almere (u)
Magreb (u) Spakenburg (u) DOVO (t) ASWH (t)
DVS'33 (t) Quick Boys (t) VVOG (u) Spakenburg (t)
ODIN'59 (u) Groningen (u) Twente (t) Magreb'90 (u)
Spakenburg (t) Scheveningen (u) Volendam (u) DVS'33 (t)
Groningen (u) Capelle (u) Spijkenisse (t) Quick Boys (u)

 

Magreb ’90 gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB om de resterende 55 minuten van het eerder gestaakte duel tegen Capelle opnieuw over te spelen.

Vooralsnog opgenomen in de stand: Capelle – Magreb 0-1