Datum Zaterdag 25-11-2017
Wedstrijdnummer 911
Scheidsrechter B.R. (Bas) Annegarn

Goede seizoensstart dreigt te vervliegen na nieuwe nederlaag (0-1)

De tegenstander van vanmiddag, het degelijk voetballende ODIN, had al na 3 minuten de uitgangspositie waarvoor het gekomen was. VVOG verdedigde een corner slecht, waardoor 2 vrijstaande spelers van ODIN elkaar al koppend vonden in de doelmond. Frans Koornberg was kansloos op de tweede kopbal van spits Dikker (0-1). VVOG had nog 87 minuten om de achterstand ongedaan te maken. Nou, die tijd bleek veel te kort!

VVOG werd de bal gegund in het verloop van de wedstrijd, maar kwam zelden of nooit in kansrijke positie. De vleugels bleken lam, duels werden te vaak verloren, individuele acties mislukten veelvuldig en het spelletje van ODIN met 5 man achterin ("het kommetje"), 3 op het middenveld en 2 spitsen bleek VVOG he-le-maal niet te liggen.

ODIN bleek uitstekend georganiseerd te voetballen en kon vanuit die organisatie ook regelmatig gevaarlijk ten aanval trekken. In de 18de minuut was het bijna 0-2. Een snelle aanval over links hoefde alleen nog maar langs Frans Koornberg getikt te worden. Dat gebeurde, maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Daardoor was de wedstrijd niet meteen al gespeeld.

VVOG stelde er in het vervolg van de eerste helft weinig tegenover. Met de te trage opbouw en het gebrek aan voetbalintelligentie wist ODIN prima raad. Ze lieten VVOG het spel opbouwen en trachten bij balverlies er onmiddellijk uit te komen. Hun spelconcept werd uitstekend uitgevoerd; een geoliede machine waarin iedereen wist wat ie moest doen. Dat kon van VVOG niet gezegd worden. Het was onsamenhangend, dolend en kansarm.

De rust werd bereikt met de 0-1 achterstand en er werd wat anders gevraagd voor de tweede helft!

Dat gebeurde gelukkig.

Met Tim Muller in de spits naast Guido de Graaf en Yorick Hogetoorn achterin -  tezamen met Jan Jurrien Hop en Zakaria Fadili (tegen de 2 aanvallers van ODIN) - trok VVOG opportunistisch ten strijde. Het begin zag er veelbelovend uit. Niet in de laatste plaats omdat ODIN naar de juiste tegenzet zocht. Nadat die was gevonden door de kopsterke spits Milo Cremers naar achter te halen was de angel er snel uit. Wanneer dan ook nog van de vleugels nauwelijks bruikbare voorzetten komen was het duidelijk dat VVOG vanmiddag voetballend het onderspit zou delven. Een vrije trap, een afvallende bal of een corner waren de enige gevaar-momentjes. Veel te weinig om van drie punten te dromen. Nou, eentje misschien dan? Eerst moest Frans Koornberg, weer fantastisch uitlopend, de nekslag voorkomen door de bal van de schoen van de doorgebroken speler van ODIN te pakken. Daarna werden er nog drie wissels ingebracht om dat ene puntje te pakken.

Het bleek allemaal tevergeefs. De keeper van ODIN werd nooit echt op de proef gesteld en VVOG stevende af op een kansloze nederlaag.

Deze wedstrijd leerde dat hard werken alleen niet genoeg is, dat doet de tegenstander ook. Het is dan het spelconcept of de individuele kwaliteit/klasse die het verschil maakt. Vanmiddag waren beide bij VVOG onvoldoende.

Koornberg
Fadili Hop Muller de Groot
Doeve (66, Vossebelt) Biya de Klein
Arends (84, Sturing) de Graaf (66, Kalkan) Hogetoorn

0-1, Dikker (3de minuut)

Voorbeschouwing VVOG - ODIN'59

Aanstaande zaterdag is ODIN’59 onze gast op De STROKEL.

Seizoen 2015-2016 behaalde ODIN’59 het kampioenschap van de hoofdklasse A en promoveerde naar de Derde Divisie.
De start in de Derde Divisie seizoen 2016-2017 was voortreffelijk. De eerste periode (12 wedstrijden) eindigde ODIN’59 op een zevende plaats (12-5- 2-5- 17 (22-15). De tweede en derde periode ging het duidelijk wat minder. Beide periodes eindigde ODIN’59 op de laatste plaats, waarna in de competitie eindstand ODIN’59 op de vijftiende plaats eindigde. (Nacompetitie voor behoud).
In die nacompetitie deed ODIN’59 goede zaken.
1e ronde: Achilles Veen – ODIN ’59 0-1 en ODIN’59 – Achilles Veen 2-1.
2e ronde: Ter Leede – ODIN’59 1-1 en ODIN’59 – Ter Leede 3-1.
ODIN’5 handhaafde zich in de Derde Divisie.

Seizoen 2017-2018

Na twaalf wedstrijden vinden we ODIN’59 op de dertiende plaats, score, 12-4- 1-7- 13 (18-23).
Thuisduels
Overwinningen: ACV 4-0 en opvallend Spakenburg 1-0.
Nederlagen: J. Almere City 1-4, DVS’33 1-2, Quick Boys 0-1 en DOVO 2-5,
Uitduels
Overwinningen: ONS Sneek 0-2, Capelle 2-3.
Gelijk: J. FC Groningen 0-0
Nederlagen: Harkemase Boys 4-2, Magreb’90 2-0, Scheveningen 3-2.

ODIN’59 verloor vorige week op eigen grond met 2-5 van DOVO. ODIN’59 begon uitstekend aan de wedstrijd. Na ruim een kwartier gaf het scorebord een 2-0 voorsprong aan voor de thuisclub. DOVO wist voor de pauze de stand al weer in evenwicht
te brengen. Na de pauze was DOVO, goed voetballend, veel sterker en toen ODIN’59 de laatste 25 minuten ook nog met tien man kwamen te staan (rood voor Nick Burger) werd het helemaal een makkie voor DOVO.

VVOG leed vorige week een ongelukkige 4-2 nederlaag bij Jong Almere City FC. VVOG begon gedisciplineerd, vol zelfvertrouwen, uitstekend aan de wedstrijd. De beloning kwam al snel. In de 20e minuut scoorde Frank Hol na een prachtige pass van Wesley de Klein de 0-1. Tien minuten later werd het 0-2 (strafschop) door Pernelly Biya. VVOG controleerde de wedstrijd. Twee rode kaarten (34e minuut Frank Hol, 66e minuut Jeffrey Snijders) en een strafschop tegen, veranderde de wedstrijd voor VVOG desastreus. VVOG hardwerkend, zag Jong Almere City FC profiteren van de ontstane problemen bij VVOG en met de 4-2 overwinning de eerste periodetitel binnen halen. Voor VVOG rest deze middag, snel vergeten van wat er bij Almere City FC na de 2-0 voorsprong, mis is ging.

Er ging ook iets mis vorig seizoen tegen ODIN’59. De voorlaatste competitiewedstrijd VVOG-ODIN’59 werd een afknapper voor VVOG. Na 45 minuten gaf het scorebord 1-0 aan. Na de thee scoorde ODIN’59 in de 50e minuut de 1-1.  Tussen de 80e en 90e minuut werd VVOG totaal overlopen. Met nog vier treffers in die  laatste tien minuten werd een uitgeblust VVOG afgetroefd, uitslag 1-5 ……

Er valt dus heel wat recht te zetten deze middag.

De leiding van de wedstrijd is in handen van scheidsrechter de heer B.R. Annegarn, en de assistent scheidsrechters, de heren D.J. Kempinga en A. van Stormbroek. Een fijne sportmiddag toegewenst.