Datum Zaterdag 03-02-2018
Wedstrijdnummer 915
Scheidsrechter S. (Sander) de Brito Roque

Hardwerkend maar aanvallend onmachtig VVOG verliest nipt (0-1)

Vanmiddag stonden er twee teams tegenover elkaar die er alle twee een echte wedstrijd van wilden maken. Quick Boys met toch nog wel wat titel/promotie aspiraties en VVOG dat in een thuiswedstrijd het spel naar zich toe wenste te trekken. Er ontspon zich een alleszins onderhoudende pot voetbal met kansjes aan weerszijden.

Het begon in de 11de minuut met een gevaarlijk schot van de goed opgekomen Jeffrey Snijders dat maar net naast belandde. De boomlange spits van de gasten uit Katwijk deed namens Quick Boys wat terug met een kopbal die de lat raakte. Het bleef van beide zijden onderhoudend. Het spel jojode op en neer.

Dan was het VVOG dat gevaarlijk werd bijvoorbeeld over rechts waarbij een voorzet door de weer in de spits geposteerde Pernelly Biya in kansrijke positie maar half geraakt werd. Dan was het weer Quick Boys dat de achterhoede van VVOG met sluitpost Frans Koornberg testte om te zien of dat daadwerkelijk het beste deel van het elftal is.

In de 33ste minuut beging de overigens uitstekend spelende Harrie Kersten een (slim uitgelokte) overtreding op de rand van de 16 meter. De toegekende vrije trap werd door Kelvin Meynard langs de graaiende vingers van Frans Koornberg in de rechter bovenhoek gedeponeerd (0-1). Quick Boys had zijn belangrijke voorsprong en haalde, nu wat meer achteruitleunend, ongeschonden de rust.

VVOG moest de tweede helft komen en dat deed het ook; hardwerkend, wilskrachtig maar toch ook onmachtig door een gebrek aan creativiteit.

In de 54ste minuut liet Desmond Sturing na een fraaie aanval over de linkervleugel een strakke voorzet los die echter onvoldoende onder controle gebracht kon worden door Jeffrey Arends, waardoor een van de weinige echte kansen verloren ging. VVOG bleef zwoegend op zoek naar de gelijkmaker, maar moest wel steeds achterin attent blijven op de voorwaartsen van Quick Boys.

Zo moest Frans Koornberg af en toe handelend optreden.

In de 71ste minuut deed ie dat uitlopend met een overtreding rand strafschopgebied op een doorgebroken speler. Het bleek er binnen en dus geel en penalty.

Topscorer Teijsse schoot behoorlijk naast, waardoor VVOG nu nog meer de remmen los gooide. Met de ingevallen Frank Hol en Guido de Graaf in de aanval werd de druk op Quick Boys steeds groter. Slechts af en toe, maar vaak wel gevaarlijk, kwamen zij er nog uit. In de 83ste minuut was Frank Hol te onzelfzuchtig door in kansrijke positie de bal nog een keer af te leggen, waarmee een goede mogelijkheid verloren ging.

Het ontbrak VVOG teveel aan doortastendheid voorin. Het bleef te steriel. De creativiteit om openingen te vinden in de zeker niet onneembare defensie van Quick Boys bleek onvoldoende. VVOG bleef het wel met bewonderenswaardige inzet tot de allerlaatste seconde proberen, zelfs nog met Frans Koornberg in de aanval.

Het mocht vanmiddag niet baten, één vrije trap besliste een spannende onderhoudende pot voetbal.

Achterin bij VVOG stond het weer als een huis. De gevaarlijke voorhoede van Quick Boys werd uitstekend aan banden gelegd. Gebrek aan creativiteit en aanvallende onmacht brak VVOG vanmiddag op.

Voorbeschouwing VVOG - Quick Boys

Op zaterdag 3 februari is Quick Boys onze gast op De Strokel.

Quick Boys, de ploeg die altijd op het hoogste niveau uitkwam in het zaterdagvoetbal,  wist zich in het seizoen 2009-2010 niet te plaatsen voor de nieuw op te richten topklasse seizoen 2010-2011. Een geweldige tegenvaller voor de ambitieuze Katwijkers, die vanaf die periode niet meer uitkomen op het hoogste niveau. Seizoen 2015-2016 behaalde Quick Boys de kampioenstitel van de hoofdklasse B en de begeerde promotie. Het fenomeen Derde en Tweede Divisie en de gevolgen daarvan werden door de KNVB-seizoen 2016-2017 geïntroduceerd, waardoor Quick Boys weer niet in de “top” kon aansluiten, maar een plaats kreeg in de Derde Divisie. Ook mooi, maar…...

Het debuut in de Derde Divisie seizoen 2016-2017 viel niet mee: Quick Boys keek wel met een schuin oog richting Tweede Divisie maar die sprong was te ver. Quick Boys eindigde op de elfde plaats in de eindstand met de cijfers 34-11-10-13-43 47-54.

Seizoen 2017-2018

De voorbeschouwing van de voetbaldeskundigen noemden Spakenburg, Scheveningen, ASWH en Quick Boys de topfavorieten voor de hoofdprijs. De selectie van Quick Boys onderging een aantal wijzigingen. Elf spelers verdwenen. Nieuw in de selectie kwamen: Noah Barendse (FC Dordrecht), Jesper Hoogedoorn en Madjer Lukoki (Koz.Boys), Reda Kharchouch (Ajax -am), Kelvin Maynard (Spakenburg), Jesse van Nieuwkerk (Argon),Sammy Zandbergen (FC Boshuizen en Yordi Teijsse (Dundee) In de loop van de competitie kwamen ook nog Kenny Anderson (geen club) en Vlatko Lazic (Arendal Fotbal) (N).

Nu we op de helft van de competitie zijn blijkt alleen Spakenburg aan die verwachtingen te voldoen. Scheveningen en ASWH bevinden zich na een slechte competitie start in de middenmoot van de competitiestand terwijl Quick Boys op een plaats in de subtop inneemt. Trainer Jan Zoutman van Quick Boys, die eerder al had aangegeven zijn aflopende contract niet te verlengen, werd na de vijfde thuisnederlaag en het wisselvallige optreden van het eerste elftal, op 12 december ontslagen. Op 28 december tekende Gert Aandewiel voor anderhalf jaar een contract als trainer bij Quick Boys.

Het eerste optreden van Quick Boys, o.l.v. Gert Aandewiel, was een mooie binnenkomer. In Assen werd 13 januari ’18, ACV op een 4-2 nederlaag getrakteerd en een week later werd het thuisduel tegen ONS Sneek een doelpuntenfestijn, een 7-0 overwinning. Er werd in Katwijk toch weer over de hoofdprijs gesproken.

Dat moest dan vorige week worden getoond in de topper bij en tegen koploper Spakenburg. Bij een overwinning tegen De Blauwen zou Quick Boys op drie punten van de koploper komen. Helaas voor Quick Boys werd de topper in Spakenburg, ondanks de steun van 1500 supporters, van een goed georganiseerd spelend Spakenburg met 2-0 verloren, waarmee de kans op de hoofdprijs, een utopie lijkt te worden. Wat rest is een periodetitel ook een mooie prijs, voor deelname aan de P/D  nacompetitie voor een plaats in de Tweede Divisie. Wel een prijs met mogelijkheden.

De ontmoeting Quick Boys – VVOG 28 oktober’17 eindigde in een 1-2 overwinning voor VVOG.  Voor VVOG scoorden Tim Muller en Frank Hol en Reda Kharchouch zorgde voor de treffer van Quick Boys.

Quick Boys komt naar De Strokel voor de drie punten, dat is duidelijk. De overwinningen op ACV en ONS Sneek en ook het vertoonde spel in de wedstrijd in en tegen Spakenburg heeft de ploeg toch het nodige vertrouwen gegeven. Na de 1-0 achterstand, al in de tweede minuut uit een dubieus gegeven strafschop, waren er mogelijkheden om die achterstand weg te werken Het was in de tweede helft het wachten op de gelijkmaker van het fel op de aanval spelende Quick Boys. De goed georganiseerd spelende Spakenburgers, gaven echter niet thuis en deelden in de 72e minuut een knock out uit aan Quick Boys, door na een messcherpe aanval de 2-0 op het scorebord te brengen. Eindstand 2-0.

VVOG zal zaterdag aan de bak moeten. Voetballend loopt het na de winterstop niet zo geweldig. Aan werklust en inzet ligt het niet. Het scorend vermogen staat helaas op een te laag pitje. Opgeven kennen we bij VVOG niet. Dus rekenen we deze middag weer, “gaan tot aan het gaatje”. Op de steun van de supporters kunnen jullie rekenen. Supporters van beide ploegen, steun je ploeg en maak er een sfeervolle middag van op De Strokel.