Competitie
Datum Zaterdag 11-10-2014
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 3247
Vertrek supportersbus: 13:30

De weg naar succes gaat niet alleen omhoog

Een dolend VVOG zag de euforie van vorige week in 10 minuten tijd als sneeuw voor de zon vervliegen tegen een getergd Urk (3-1).

Op Urk spelen is de uitdrukking, want de kleinste gemeente van Flevoland is met bijna 20.000 inwoners, een voormalig eiland met een zeer hechte, gelovige gemeenschap én de grootste vissersvloot en visverwerkende industrie in Nederland. De Urkers stralen die afkomst in alle trots uit. VVOG heeft een uit de traditie geboren grote vriendschap met de Urkers en ook zaterdag was dat volop te zien.

De Urkers waren en zijn helemaal gefocust op twee zaken. Ten eerste, de beloning van goed voetbal in een eerste overwinning en ten tweede die "once in a lifetime" bekerhappening tegen AJAX op 28 oktober.

Succes maakt hongerig en met succes maak je vrienden. Na de puike voetbalpartij vorige week tegen Harkema, leefde menig VVOG'er een week op de wolken en de schare bewonderaars was, zo bleek gisteren, gegroeid.

Hoe moeilijk het is om onder andere omstandigheden, tegen een andere ploeg, dat succes te herhalen ondervond VVOG aan den lijve. Het stralende weer van de morgen had plaats gemaakt voor een herfstdecor en dat leek de opmaat voor het spel van de Harderwiekers. Was het tactisch huiswerk wel goed gedaan ? In de beginperiode leek het daar niet op want veelvuldig waren de aanwijzingen van verschillende spelers aan elkaar. De linksback van Urk bijvoorbeeld, speelde diep van zijn goal en dat bracht Pernelly Biya behoorlijk in verwarring. Ging hij mee met die verdediger dan kon hij niet voor zijn en zo zag je meer vraagtekens. Onrustig was het daardoor. In statische voetbalpatronen ging het achterin goed, de verdedigers wisten elkaar te vinden. Maar Urk was gebrand op die eerste overwinning en op die felheid kon VVOG de hele wedstrijd niet het antwoord vinden. De onrust vertaalde zich in heel veel foutieve balaannames en passes zelfs over korte afstand. Geluk bij een ongeluk had ook Urk te maken met datzelfde euvel waardoor de ploeg weliswaar licht bovenliggend was, maar ook van die kant geen sprake was van veel structuur. Daardoor ontstonden er nauwelijks echte mogelijkheden en zo die er waren, waren ze op de vinger van één hand te tellen. In de 6e minuut was daar een scherpe voorzet vanaf links op het VVOG doel maar pinchitter Jan van Slooten kon de bal niet beroeren. Aan de andere kant ontstond er op een pass van Kevin van der Vlag door het midden op Oussama Labari op de rand van het strafschop gebied een één op één situatie met keeper en uitblinker "Kaat" Koffeman die de bal kundig wist te pareren. VVOG was gedurende de rest van de eerste helft niet bij machte de onrust om te zetten naar een individueel of collectief gedegen plan. Slechts de ervaren VVOG goalie Frans Koornberg en -gedurende een groot gedeelte van de eerste helft- Thomas Vossebelt leken het hoofd koel te kunnen houden maar konden het tij ook niet keren, al was daar nog wel een geweldige redding van keeper Koffeman op een prachtig schot van Thomas Vossebelt voor nodig.

De tweede helft leek er aanvankelijk ook geen aangepast plan en uitvoering aan VVOG zijde. Vanaf minuut 50 voltrok zich voor VVOG dan ook een nachtmerrie scenario. Het veelvuldige balverlies op het middenveld werd in die fase genadeloos door Urk afgestraft. Eerst was daar in de 50e minuut een onderschepping waarbij directe verdediger Lars Kerver ten val kwam en hij rechtsbuiten Gerrit Tol niet meer kon bijhalen. De andere VVOG verdedigers waren te laat om de scherpe voorzet er uit te halen en ditmaal was Jan van Slooten er als de kippen bij om met een snelle intikker Frans Koornberg het nakijken te geven. Even later kon de VVOG verdediging het zich aanrekenen dat door door het storende werk van Hessel Snoek weer balverlies optrad en met twee snelle passes opnieuw Jan van Slooten de bal in het net wist te krijgen. En of het niet genoeg was volgde tien minuten later de genadeklap door dezelfde fouten op het middenveld en een te laat reagerende verdediging waardoor William de Boer voor Lennard van de Brink kon komen en de fatale klap uitdeelde. Direct hierna bracht trainer Ed Engelkes Stefan Jansen in voor Kevin van der Vlag waardoor Richard Haklander naar de spits verhuisde maar de wedstrijd was gespeeld. Gelukkig scoorde Thomas Vossebelt, als pleister op de wonde, in de dying seconds van de wedstrijd de 3-1 maar dat deed niets af aan de verdiende overwinning van de Urkers.

Ed Engelkes zag dat te veel van zijn spelers vandaag niet het vermogen hadden om ondere andere condities individueel en collectief hun taken naar behoren uit te voeren. Dat zat in balaannames, keuzes en de omgang met slordig balverlies tegen een ploeg die er alles aan gelegen was om de eerste overwinning binnen te halen. Misschien ook waren een aantal spelers toch in verwarring gebracht door de speelwijze van Urk. Kortom genoeg stof voor spelers, trainers en staf om deze wedstrijd nog eens goed te analyseren want "de weg naar succes gaan nou eenmaal niet alleen omhoog ".

 

 

Opstelling

URK Cornelis Koffeman, Marinus Snoek, Bennie Dunnink (79. Gert Jan Nagel), Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Kees de Boer, Jan van Slooten (86. Riekelt Nentjes), Lucas Nagel, Hessel Snoek (74. Teun Hakvoort), Gerrit Tol, William de Boer
VVOG Frans Koornberg, Lennard van den Brink, Jan Jurrien Hop, Thomas Vossebelt, Lars Kerver (Gele kaart), Tim Brockhoff, Richard Haklander, Oussama Labari, Pernelly Biya, Martijn Duits, Kevin van der Vlag (62. Stefan Jansen)


Scoreverloop

53. Jan van Slooten 1-0
55. Jan van Slooten 2-0
61. William de Boer 3-0
90. Thomas Vossebelt 3-1

Sfeerreportage URK - VVOG

Gisteren speelde VVOG de Zuiderzeederby op Urk tegen de plaatselijke SV Urk. Voor veel "Harderwiekers" een mooie gelegenheid om niet alleen VVOG aan het werk te zien, maar ook een bezoekje te brengen aan het oude vissersdorp.

Voorbeschouwing URK-VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van URK-VVOG en alle andere wedstrijden in de hoofdklasse C van zaterdag 11 oktober.

VOORBESCHOUWING URK - VVOG HOOFDKLASSE C 11 OKTOBER 2014

UPDATE

DVS’33 is na zaterdag de nieuwe koploper van de hoofdklasse C. De moeilijke uitwedstrijd bij Drachtster Boys eindigde in een verdiende 1-0 overwinning voor de Ermeloërs 0-1.DVS’33 zag de directe mede concurrenten voor de koppositie punten verliezen en kon zich mede daardoor, op de hoogste trede van de ranglijst nestelen.Drachtster Boys zakte naar plaats 11 in de stand, d.w.z. de gevaren zone                                                           

Koploper (toen nog) Flevo Boys, was op het eigen sportpark Ervenbos, een maatje te klein voor een veel sterker en slim spelend Excelsior’31 en leed een kansloze 1-4 nederlaag.     

SVZW en ACV verspeelden beide twee punten, door in Wierden op Sportpark Het Lage veld na een aantrekkelijk duel, te eindigen in 1-1.

Een ijzersterk spelend VVOG stuurde Harkemase Boys met een 4-0 nederlaag huiswaarts. Een nederlaag die keihard aankwam bij trainer Jan Vlap en zijn team. Een prima prestatie van VVOG. Van de overwinning viel niets af te dingen, de score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen, in het voordeel van de thuisclub. Met uitzondering van de eerste 10 minuten na de pauze, toen Harkemase Boys nog wat tegen stribbelde, speelde de Harekieten een kansloze wedstrijd op De Strokel, tegen een imponerend VVOG. VVOG meldde zich door die prachtige overwinning, met Exceslsior’31, in de kopgroep van de hoofdklasse C, naast ACV en Flevo Boys, allen met twee punten achter de trotse koploper DVS’33. Harkemase Boys moest door de nederlaag bij VVOG een stapje terug maken en volgt met negen punten op plaats 6.SVZW volgt op plaats 7 met acht punten.

Het zich van een matige competitie start herstellende Staphorst, was op het sportpark De Weide Steen, het thuis domein van WVF, met een 1-4 score, een maatje te groot voor de thuisclub. Voor de pauze scoorde Staphorst de vier doelpunten en geloofde het daarna wel. WVF kon in de tweede helft via een strafschop de eer nog redden. Staphorst heeft nu ook acht 8punten en steeg naar plaats 8.

AZSV, thuis spelend tegen Urk, keek met de pauze tegen een verdiende 0-1 voorsprong van de Urkers aan. Na de thee wist AZSV in het laatste kwartier de 0-1 achterstand om te zetten in een 3-1 overwinning. AZSV, nu, plaats 9 en zeven punten. Urk blijft in de gevaren zone, plaats 12 en slechts twee punten.

CSV Apeldoorn behaalde een zwaar bevochten overwinning op WHC, 1-0 en verliet de gevaren zone naar plaats 10 met zes punten.WHC, weer dieper in de zorgen, bleef met de ene punt een degradatie plaats, evenals WVF dat nog steeds geen punten wist te scoren.

SPEELRONDE 6 (1e periode)

A.s. zaterdag weer een prachtig programma, met als de topper DVS’33 – Flevo Boys. De vragen.Zijn de polderbewoners bijgekomen van de afstraffing vorige week tegen Excelsior’31en weet DVS’33 de grote vorm waarin de ploeg verkeert te handhaven? Kunnen de achtervolgende ploegen Excelsior’31, VVOG, ACV en ook Flevo Boys, allen met 10 punten hun positie handhaven? Zet zich het herstel van Staphorst zich voort, ten koste van SVZW? Behalen Urk, WHC en WVF eindelijk hun eerste overwinning?Kunnen CSV Apeldoorn en Drachster Boys zich enigszins verwijderen van de gevaren zone?Allemaal vragen, waarop zaterdagmiddag de antwoorden worden gegeven.

De wedstrijd Harkemase Boys – AZSV is verschoven naar zaterdag 18 oktober

DE WEDSTRIJDEN

URK – VVOG (15.00 uur).
Op het eigen sportpark De Strokel deed VVOG zaterdag j.l. goede zaken door Harkemase Boys op een overtuigende 4-0 nederlaag te trakteren. Het ging Urk, die zelfde zaterdag minder goed af in Aalten tegen AZSV. Na een 1-0 voorsprong voor de pauze, verloor Urk, ondanks enkele goede scoringskansen, toch in het laatste deel van de tweede helft, met 3-1 van de thuisclub. Tot nu zijn de resultaten van Urk in de hoofdklasse niet volgens de verwachtingen. Urk bevindt zich vanaf de eerste wedstrijd in de gevaren zone van de competitiestand. Een tegenvaller. De ploeg had op een betere positie gerekend na de eerste vijf wedstrijden. ACV nam in de eerste wedstrijd de drie punten mee naar Assen 0-2. Vervolgens werd in Wezep bij WHC een 0-0 gescoord. De tweede thuiswedstrijd tegen Excelsior’31eindigde in een mooie 3-3 eindstand. De “uitwedstrijden “, daarna bij Harkemase Boys en AZSV gingen verloren resp. met 2-0 en 3-1. Vorig seizoen werd de eerste klasse verlaten met het kampioenschap van de eerste klasse E. (de voorsprong op nummertwee, d’Olde Veste bedroeg liefst 13 punten), het behalen van de finale van de districtsbeker en het bereiken van de deelname aan de grote KNVB beker dit seizoen. (URK- AJAX ). De Urkers willen laten zien dat de ploeg thuis hoort in de hoofdklasse en dat allemaal met eigen opgeleide spelers. VVOG wil de mooi veroverde positie handhaven en zal eveneens als Urk voor de volle winst gaan. Op het mooie kunstgras “ op Urk “, gaat het talrijke publiek getuige zijn van een enerverende, spannende wedstrijd.

DVS’33 – FLEVO BOYS
De topper deze competitieronde speelt zich zaterdag af in Ermelo. Koploper DVS’33 ontvangt de ex koploper (sinds vorige week), Flevo Boys.Flevo Boys verloor vorige week kansloos van Excelsior’31. Ondanks die misser van vorige week, blijft Flevo Boys kandidaat voor de titel. Ook DVS’33 behoort tot die kanshebbers. Het wordt ongetwijfeld een spannend duel in Ermelo, met de beste kansen voor de thuisclub.                                                                                                       

EXCELSIOR’31 – CSV APELDOORN.
Excelsior’31 heeft kennelijk het juiste ritme in de hoofdklasse gevonden.Met zes punten uit de laatste twee wedstrijden hebben de Rijssenaren zich in de kopgroep gemeld. Bij CSV Apeldoorn loopt het nog steeds niet naar wens. Twee overwinningen en drie nederlagen zijn een te mager resultaat voor CSV Apeldoorn. Op de eigen KOERBELT gaat Excelsior’31 de drie punten binnenhalen en blijft de stand op de ranglijst voor CSV Apeldoorn erg vervelend.

ACV – WVF
Het lijkt voor ACV op een gemakkelijke middag te gaan uitdraaien nu rode lantaarn drager WVF op bezoek komt. WVF blijft ook na zaterdag zonder winstpunten op de onderste plaats in de stand.

STAPHORST – SVZW
Staphorst heeft uit de laatste twee wedstrijden zes punten gescoord en is wat verder naar de middenmoot opgeschoven met een gelijk aantal punten als SVZW. Bij SVZW, toch weer gestart als een van de kampioenskandidaten, blijven de successen achter bij de verwachtingen. De ploeg heeft na vijf wedstrijden al weer zeven punten laten liggen. Voor beide ploegen een belangrijk duel. Wie sluit aan bij de middenmoot of wie zakt naar de onderste rijen. Een punten deling lijkt er aan te komen.                                                            -

WHC – DRACHTSTER BOYS
WHC bevindt zich vanaf de start van de competitie in de gevaren zone met nu na vijf wedstrijd slechts één punt. (0-0 tegen Urk).Drachtster Boys is na vijf wedstrijden ondertussen ook in de gevaren zone terecht gekomen. Weliswaar hebben de Friezen inmiddels zes punten maar toch…WHC hunkert naar de eerste drie punter. Dat moet dan a.s. zaterdag gebeuren, tegen Drachtster Boys. Drachtster Boys verloor beide tot nu toe gespeelde uitwedstrijden, Flevo Boys 1-0 en SVZW 3-0, niet de minste tegenstanders. Een moeilijke middag voor WHC met toch een kleine overwinning.

                                                           -

 

Locatie

Sportpark de Vormt Vormtweg 7d 8321 NC Urk

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.