Oefenwedstrijd
Datum Zaterdag 20-04-2013
Aanvang 14:30

VVOG geeft kans op derde periode uit handen

VVOG heeft door de 2-1 nederlaag bij en tegen Berkum de laatste kans op een prijs, de derde periode titel, uit handen gegeven.

VVOG was zich zelf niet deze middag op het sportpark De Vegtlust. Alles bij elkaar was het een teleurstellend duel van VVOG’s zijde.

Op de laatste linie was er verdedigend weinig aan te merken, maar op het middenveld ging er van alles mis. Het middenveld van Berkum was het Harderwijkers middenveld gedurende de gehele wedstrijd de baas. VVOG was daar in de duels niet scherp genoeg, nam op dat middenveld ook zelf zelden het initiatief en lieten de tegen stander daar in alle vrijheid hun acties uitvoeren. Vooral middenvelder Yassine Assa zal met verbazing hebben lopen voetballen vanwege de vrijheid en tijd die hij kreeg om zijn voorwaartsen aan het werk te zetten.

Omdat vanuit het middenveld de spitsen van VVOG weinig bruikbare ballen kregen, was het voor de Berkum verdediging niet zo moeilijk de weinige acties van de VVOG voorwaartsen te elimineren. In de 20e minuut kreeg Jeremy de Graaf pas zijn eerste schietkans. Aan ijver ontbrak het eigenlijk niet bij VVOG, maar net dat klein stukje meer en het juiste overzicht bij de eigen acties, ontbrak bij VVOG, waardoor ook het positiespel, elkaar goed vinden en aanspelen deze middag niet was terug te vinden. Dat was jammer en teleurstellend.

De harde wind maakte het voor beide ploegen niet gemakkelijk.

Berkum had in de eerste helft een licht overwicht maar de achterste linie van VVOG met Tim Fechter voor de geblesseerde Dennis van Vuuren had er goed het oog in, stond goed en gaf nauwelijks kansen weg. Karim Chengachi en Jason Huisman kregen nog wel een keer de ruimte om het Harderwijker doel onder vuur te nemen maar de vizieren van beide schutters stonden niet goed afgesteld.

Aan het einde van de eerste helft dreigde Berkum toch op voorsprong te komen toen Karim Chengachi, schitterend aangespeeld door Yassine Assa, alleen op doelman Reinier Romkes kon gaan. Romkes ontnam Chengachi uitlopend op sublieme wijze de kans van de Berkummer.

VVOG claimde vlak voor de pauze nog een strafschop door een overduidelijke handsbal van een Berkum verdediger. Helaas wuifde scheidsrechter van Essen, de terechte strafschop, weg.

Nadat Arjen Westerik kort in de tweede helft een kans verprutste wist VVOG op voorsprong te komen. Doelman Matthijs Bouwman hield op schitterende wijze een schot van Hein Kort uit de bovenhoek en verwerkte de bal tot corner. Uit de corner wist Jeremy de Graaf de bal in de 54e minuut achter doelmam Bouwhuis te koppen en VVOG op de 1-0 voorsprong te tillen.

VVOG begon ineens beter te voetballen. Helaas was de opleving van korte duur. In de 61e minuut liet de VVOG verdediging zich in de luren leggen door Frank Hoolsema.

Na drie verdedigers op het verkeerde been te hebben gezet liet Hoolsema Jerrol Poot de 1-1 op het scorebord zetten. Nadat Jeremy de Graaf, Berkum nog een keer liet schrikken, door een kopbal, uit een voorzet van Niels Nijveld net naast te koppen, kreeg Berkum een cadeautje van scheidsrechter van Essen.

Yassine Assa, hij weer, stuurde Jason Huisman het VVOG strafschopgebied in, die na een lichte aanraking met Sam Doeve (contactsport?) kort bij de achterlijn, zich nogal gemakkelijk en theatraal liet vallen. De scheidrechter, staande buiten het strafschopgebied, zag er toch tussen een mêlee van spelers door, een strafschop in en trakteerde Doeve bovendien op een onterechte gele kaart. Twee foute beslissingen, die voor VVOG verkeerd uitpakten.

Marc van de Meulen benutte het presentje 2-1.

Beide ploegen drongen daarna nog wel aan. Er werden nog wat verse krachten ingezet maar aan de stand veranderde niets meer.

De twee laatste wedstrijden van VVOG, thuis tegen Harkemase Boys en in Assen tegen ACV gaan nog om de eer. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie was de ploeg er al zeker van dat het nieuwe competitie jaar 2013-2014 ook in de hoofdklasse zal worden gespeeld en dat is  prima en zeer positief.