Competitie
Datum Zaterdag 02-03-2024
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 5345
Veld 1
Scheidsrechter S.C. (John) Kraak
Assistent-scheidsrechter R.M. (Raimon) de Rooi
Assistent-scheidsrechter I. (Ivan) Weever

VVOG opnieuw de bietenbrug op

Gisteren een mooi affiche op de Strokel: de nummer 4 tegen de nummer 3. Vooraf was duidelijk wat VVOG te doen stond: winnen om uitzicht te houden op plek 3. De heenwedstrijd in Raalte werd nog met 1-4 gewonnen, maar de tijd dat VVOG ‘spielerich’ de ene na de andere grote overwinning op rij boekte ligt al enige tijd achter ons. Wellicht dat dit ook komt door de vele blessures: Mulder, Van den Hooff, Lucke en Tadmine ontbraken op het wedstrijdformulier, gelukkig was wel Elikia Mbinga weer terug.

Eerste helft

Een rommelig begin met wat blessurebehandelingen en opstootjes in het eerste kwartier. Van voetballen kwam nog niet zoveel terecht, maar er zat ook weinig krachtsverschil tussen beide teams. In de 15e minuut dwingt Rohda een corner af en die wordt na een stuit bij de eerste paal met de hak verlengd door Teije ten Den en de bal valt pardoes bij de tweede paal binnen. Daarna een goede fase van VVOG dat Rohda weet terug te dringen. Zowel Joshua Patrick als Elikia Mbinga vallen daarbij op met hun goede loopacties en ook Job Hoogedoorn komt diverse keren door. In de 23ste minuut wordt een voorzet van Mbinga vanaf rechts van dichtbij heel netjes door Joshua Patrick ingekopt in de linkerhoek: 1-1.

Dat goede spel weet VVOG niet lang vol te houden, al snel voetbalt Rohda Raalte zich onder de druk uit en dan blijkt dat de linies bij VVOG (te) ver uit elkaar liggen. Een uitbraak van Rohda wordt ternauwernood onderbroken door een overtreding op de rand van de 16. De vrije trap wordt hard en zuiver ingeschoten door Casper van der Veen (1-2) waardoor VVOG weer in de achtervolging moet, maar in de rest van de eerste helft komen beide ploegen maar tot barweinig kansen. Wel zijn er volop irritaties tussen beide teams, maar de scheidsrechter houdt de kaarten op zak.

Tweede helft

Een ongewijzigd en strijdbaar VVOG komt uit de kleedkamer. Er worden meer duels aangegaan en VVOG zit korter op de bal. Dit leidt ook tot diverse goede kansen. Elikia Mbinga laat een paar verdedigers zijn hielen zien, maar doelman Marsman houdt zijn schot in de korte hoek knap tegen. Even later een reuzekans voor Max Leeflang. Via onder meer Mbinga wordt hij rond de elfmeter vrij aangespeeld, maar Leeflang haalt de trekker niet over. Even later nog een kans voor Joshua Patrick op aangeven van Hoogedoorn, maar ook hij kan van dichtbij niet afwerken (over). Na een kwartier een gevaarlijke vrije trap van Rohda Raalte, maar VVOG ontsnapt aan de 1-3 doordat de bal via onderkant lat weer het doel uit ketst. Even later is het echter toch raak: een corner vanaf rechts wordt bij de tweede paal terug de doelmond ingekopt en tussen een melee van spelers tikt Teije ten Den zijn tweede van de middag binnen: 1-3. Het spel van VVOG is daarna te gehaast om goede kansen op te leveren, ook Rohda laat niet veel meer zien en zo eindigt de wedstrijd in 1-3.

Nabeschouwing

Wat is er aan de hand met VVOG? Wat is er gebeurd met het sprankelende voetbal dat we voor de winterstop nog wekelijks zagen? Wat opvalt is dat VVOG zelf weinig aan voetballen toekomt, bij druk van de tegenstander wordt al snel gekozen voor een lange bal naar voren. Hierdoor komen de middenvelders ook nauwelijks aan voetballen toe en moeten zij vooral duels aangaan om de tweede bal te winnen. Daar ligt echter niet de kracht van dit VVOG. Daarnaast valt op dat VVOG moeite heeft met het vastzetten van de tegenstander, de periodes dat er echt druk wordt gezet zijn nadrukkelijk korter dan voor de winterstop.

Gaat het goedkomen? Dat kan nog zeker, VVOG moet uitgaan van de eigen kwaliteiten, die heeft het ruim voldoende. Hopelijk stroomt ook de ziekenboeg weer leeg en komt het goede voetbal stapje voor stapje weer terug. Realistisch gezien is een 4e plek het maximaal haalbare deze competitie en met een beetje geluk geeft dat nog recht op een plekje in de nacompetitie. Daar zal dit team zich dan ook voor 110% op moeten focussen.

Speler van het jaar punten

  Speler Punten
Bart Hoeve Bart Hoeve 3
Ferdi van Looy Ferdi van Looy 2
Elikia Mbinga Elikia Mbinga 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.

Bekijk hier het klassement.