Scheidsrechter N.A. (Nick) Ooms
Assistent-scheidsrechter L. (Laurent) Sapin
Assistent-scheidsrechter D.H.K. (Dennis) Maurmair

VVOG niet langs Buitenpost (2-2)

VVOG heeft vandaag een kans laten liggen om de vierde plek definitief al voor zich op te eisen. Tegen PD-kandidaat Buitenpost eindigde een spannend duel in 2-2.

1e helft

VVOG begon vandaag met Mats Zwart in de spits, voor de rest was de opstelling hetzelfde als vorige week tegen Heino. VVOG begon redelijk, maar bij balverlies was al snel duidelijk dat Buitenpost over een goede omschakelploeg beschikte. In de beginfase weinig kansen, het gevaarlijkste was nog een schot van Mats Zwart in de 10e minuut, maar de bal scheerde net over de lat. Daarna een fase waarin VVOG veel corners wist af te dwingen, deze werden soms kort genomen op Elikia Mbinga die dan de vrije man rond de 16 zocht, maar schoten van Daniel van Warven en Jef Snijders werden geblockt of over gekopt. Vervolgens leverde deze variant in de 20e minuut toch een doelpunt op nadat Snijders de bal hard inschoot vanaf 20 meter, via de keeper kwam de bal voor de voeten van Floris Mulder terecht en die tikte van dichtbij de verdiende 1-0 binnen. In plaats van rustig in de organisatie te blijven spelen wilde VVOG meteen doordrukken naar de 2-0, maar het kreeg 2 minuten later juist de deksel op de neus. Op links was Sem Wormmeester Jef Snijders te slim af en zijn voorzet belande via via bij een van de spelers van Buitenpost die via een hard en diagonaal schot de 1-1 binnenschoot. De rest van de 1e helft wist VVOG geen grote kansen meer te creëren door onzorgvuldig spel, maar ook Buitenpost zat voetballend in een mindere fase en zo brak de rust met 1-1 aan.

2e helft

VVOG had niet gewisseld, maar kon ook de controle over de wedstrijd niet krijgen, sterker nog in de 50e minuut kwam Buitenpost al op een 1-2 voorsprong door een doelpunt van Rik Weening die vogeltjevrij mocht aannemen en van een meter of 6 kon binnenschieten. VVOG was het daarna even helemaal kwijt, maar gelukkig konden Job Hoogedoorn en Manuel Hoogewoning ternauwernood de 1-3 voorkomen. De linies lagen in deze fase veel te ver uit elkaar en het vele balverlies zorgde voor benarde situaties, vandaar dat de staf besloot om met Tadmine en Hoeve (voor Van Warven en Leeflang) twee verse krachten in te brengen. Dat leek een goede keuze, want VVOG creëerde meteen een reeks kansen. Eerst stoomde Job Hoogedoorn op maar zijn schot vanaf een meter of 12 werd nog tot corner verwerkt door doelman Van der Meulen. De corner leverde vervolgens wel de 2-2 op nadat een afgeslagen bal door Elikia Mbinga opnieuw werd ingebracht en van dichtbij door Mats Zwart werd ingekopt.

In de laatste fase van de wedstrijd waren er nog een paar gevaarlijke afstandschoten van Mike van de Laar en Job Hoogedoorn, maar tot heel grote kansen kon VVOG ook niet meer komen, Buitenpost was moegestreden en pakte nog een rode kaart (Rolf Dijk, lompe overtreding op Job) en mocht uiteindelijk het meest tevreden zijn dat het een punt uit het vuur wist te slepen.

Nabeschouwing

Vandaag geen frivool spel van VVOG, daarvoor speelde het te gehaast en was er teveel balverlies. Compliment ook voor de gasten die op omschakelmomenten massaal naar voren trokken en het de verdediging bij tijd en wijle zeer lastig wisten te maken. Wel bleef VVOG de volle 90 minuten knokken, waardoor het voor het publiek een spektakel bleef tot het einde. Komende week gaat VVOG naar Lichtenvoorde om tegen Longa ‘30 te spelen, Longa vecht nog tegen degradatie en speelde de laatste drie wedstrijden 0-0, geen ploeg dus die zich zomaar laat kloppen. VVOG heeft nog wat kansen op de nacompetitie, maar is daarvoor afhankelijk van de resultaten van andere wedstrijden. Enfin, het zou een mooi toetje kunnen zijn na een wisselvallig seizoen. VVOG is dat iig goed aan het afsluiten, er staat weer een team dat voor elkaar wil knokken.

Speler van het jaar punten

Speler Punten
Jeffrey Snijders Jeffrey Snijders 3
Elikia Mbinga Elikia Mbinga 2
Mats Zwart Mats Zwart 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.