Scheidsrechter R. (Raymond) Meilink
Assistent-scheidsrechter B.W.A. (Brett) van Ool
Assistent-scheidsrechter S.T.P. (Stan) van Doren

VVOG Harderwijk en Excelsior ’31 delen de punten

VVOG en Excelsior hebben vandaag de punten verdeeld in een wedstrijd welke met name in de slotfase ontbrandde.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Jeffrey Snijders gehuldigd voor zijn 200e wedstrijd in het eerste van VVOG. Hij kreeg uit handen van Fred Moll een schitterend schilderij voor in de woonkamer.

Beide ploegen namen in eerste instantie een afwachtende houding aan. VVOG liet Excelsior voornamelijk het initiatief. Maar beiden ploegen waren slordig in balbezit. In de 27e minuut was er wel een gele kaart voor Max Leeflang na een overtreding. Rond het half uur eerst een
kansje voor Elikia Mbinga maar zijn schot ging een metertje naast. Twee minuten later een grote kans voor Excelsior. Via de paal wordt de bal door de VVOG verdediging weggewerkt. De rust leek in te gaan met een brilstand. Echter via een flipperkast bal kwam deze bij Kaptein en hij verschalkte Manuel Hoogewoning in de verre hoek. 0-1. Hiermee ging ook de rust in.

Na rust een ongewijzigd VVOG. De eerste kansjes in de tweede helft waren voor Excelsior. Doelman Manuel Hoogewonig stond ook vandaag weer als een huis. In de 59e minuut moest Alex de Jong met een vervelende blessure met de brancard van het veld. Wij wensen hem veel sterkte bij het herstel.
VVOG trainer Jurjan Wouda paste een wissel toe in de 66e minuut kwam Job Hoogendoorn in het veld voor Bram Hakvoort. Het tekende de bedoelingen van VVOG . Aanvallender voetbal. In de 76e minuut komt VVOG op gelijke hoogte. Een voorzet werd door Max Leeflang binnen
gewerkt en brengt hiermee de stand op 1-1. Het spel wordt wat grimmiger en her en der zijn er wat opstootjes. Scheidsrechte Meiling had er zijn handen vol aan. Er volgen kansen aan beide kanten maar vooralsnog geen doelpunten. Trainer Jurjan Wouda bracht ook nog Khalid Tadmine binnen de lijnen voor Jaylon en ging vol voor de winst. Maar deze leek ver weg.

Tot de 92e minuut. Bij een voorzet bleef de bal hangen in het doelgebied van Excelsior. Met een prachtige omhaal brengt Joshua Patrick de stand op 2-1. Ook na dit doelpunt kreeg Joshua Patrick nog een grote kans maar deze ging voorlangs het doel van Reimink. VVOG leek de buit binnen te hebben maar in minuut 98 viel toch nog de gelijkmaker. Een corner werd door de ook in het strafschopgebied aanwezige doelman Reimink doorgekopt en Kaptein werkte de bal met zijn hoofd binnen. 2-2.

Vlak daarna floot scheidsrechter Meilink af. Een wedstrijd die pas in de tweede helft ontbrandde en met het gelijke spel waar beide ploegen uiteindelijk tevreden mee mochten zijn gezien het verloop van de wedstrijd.

Speler van het jaar punten

Speler Punten
Joshua Patrick Joshua Patrick 3

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.