Datum Zaterdag 23-02-2019
Wedstrijdnummer 3834
Vertrek supportersbus: 12:45

Sterk VVOG vergeet zichzelf te belonen

VVOG heeft in de uitwedstrijd tegen SteDoCo in de dying seconds twee punten verloren. De Groen Witten speelden in Hoornaar een ijzersterke wedstrijd, maar verder dan 2-2 kwam VVOG niet.

Bij VVOG keerde Mike Ahrens na ziekte weer terug bij de selectie. Caifano, Meulens, Vossebelt en Rijnvis waren nog niet in staat om te spelen. VVOG begon direct goed tegen de nummer 5 van de Derde Divisie.

VVOG leek in de openingsfase op voorsprong te komen. Na een geweldige voorzet van Pernelly Biya wist spits Joshua Tijdens de bal echter niet in de goal te krijgen. Nadat de openingsfase voor de Harderwijkers was, werd SteDoCo na twintig minuten spelen sterker. De mannen uit Hoornaar kregen een aantal goede mogelijkheden, maar Wouter Polhoud hield zijn doel schoon.

Na de rust schoot VVOG uit de startblokken. Na een mooie dribbel van Jeffrey Snijders wist de back Jeroen Buitenhuis te bedienen. De buitenspeler bedacht zich geen moment en schoot de bal prachtig in de kruising. Een minuut later lag de bal weer in het net. Na een mooie voorzet van Joshua Tijdens ronde Pernelly Biya koel af. Het betekende een verdiende voorsprong voor de Groen Witten.

VVOG hield knap stand, maar kon niet voorkomen dat SteDoCo in de 67ste minuut de aansluitingstreffer maakte. Etiën Mariana maakte de belangrijke 1-2. VVOG moest twintig minuten zien te overleven. Wouter Polhoud redde VVOG net voor de tijd met een katachtige reflex, maar het bleek niet genoeg. Joran Schröder schoot in de 95ste minuut de 2-2 binnen

Voorbeschouwing SteDoCo - VVOG

Zaterdag 23 februari speelt VVOG een uitwedstrijd in Hoornaar tegen SteDoCo.

SteDoCo, een korte terugblik

Seizoen 2014-2015 SteDoCo kampioen hoofdklasse A promotie naar topklasse.
Seizoen 2015-2016 Plaats veertien topklasse, 30 punten en blijft topklasser (3e Divisie).
Seizoen 2016-2017 Derde Divisie, plaats zestien, nacompetitie voor klasse behoud. SteDoCo degradeert naar de hoofdklasse.
Seizoen 2017-2018 Hoofdklasse A, derde plaats, nacompetitie. SteDoCo promoveert naar de Derde Divisie.

Seizoen 2018-2019

SteDoCo kende nogal wat mutaties in de zomerperiode. 14 spelers vertrokken en 12 spelers kwamen de selectie versterken. Gijs Zwaan (overgekomen van Rijsoord) werd als trainer aangetrokken. SteDoCo staat na 22 wedstrijden op een prachtige vijfde plaats in de competitiestand, met de cijfers : 22-12-3- 7 - 39 (37-25).
Thuis duels : 11-5 -3- 3 - 18 (20-13).
Uit duels : 11-7 -0- 4 - 21 (17-12).
Resultaten wedstrijden na de winterstop
FC Lisse - SteDoCo 0-3
SteDoCo - ODIN’59 3-2
SteDoCo - De Dijk 3-1
Noordwijk - SteDoCo 0-1 (eerste nederlaag Noordwijk)
SteDoCo - ASWH 0-1 (derby Alblasserwaard))
Quick Boys - SteDoCo 2-1
De laatste twee duels gingen verloren waardoor SteDoCo voorlopig ‘los” is van de kopgroep, competitiestand en uitgeschakeld voor de tweede periodetitel.

Een gehavend maar onverzettelijk VVOG behaalde zaterdag jl. een zwaar bevochten, verdienstelijk gelijkspel bij DOVO. Een belangrijk punt, gezien de situatie in de onderste regionen van het middenveld in de competitiestand. De wedstrijd VVOG – SteDoCo op 17 november jl. eindigde in een 1-2 overwinning voor SteDoCo. VVOG kwam in de 14e minuut door Rihairo Meulens, op een 1-0 voorsprong. In de 44e minuut na een flipperkast gedoe, wist Benjamin Wanrooij de bal in het VVOG doel te schuiven 1-1. De wedstrijd leek in een voor VVOG verdiende 1-1 uitslag te eindigen, echter Joran Schröder wist kort voor het eindsignaal VVOG een bittere nederlaag te bezorgen en ging SteDoCo met de drie punten terug naar Hoornaar. De beide wedstrijden seizoen 2016-’17, in de Derde Divisie, eindigden ook in overwinningen voor SteDoCo: VVOG- SteDoCo 1-2 en SteDoCo-VVOG 2-0.

Met dezelfde strijdlust en inzet als jl. zaterdag bij DOVO gaat VVOG bij SteDoCo op punt(en) jacht. Punt(en), die VVOG heel hard nodig heeft. Het wordt weer een spanende zaterdag voor de Groen Witten.