Datum Zaterdag 14-04-2018
Wedstrijdnummer 1003
Vertrek supportersbus: 12:30

VVOG haalt verdiend punt op bij ODIN (0-0)

Odin bleek de laatste jaren een “angstgegner” voor VVOG te zijn. Vanmiddag was daarvan met name in de eerste helft niets te merken. VVOG speelde een uitstekende eerste 45 minuten. Met verzorgd voetbal werd ODIN op eigen helft teruggedrongen. De bal ging in vloeiende combinaties van voet tot voet. Wat eraan ontbrak was een of meerdere doelpunten. Het dichtstbij was Wilko Braam met een spetter die via de onderkant lat weer het veld in stuiterde.

Achterin bleef het wel oppassen geblazen, want als ODIN er eens snel uitkwam school er wel gevaar in hun aanval. Een bal op de lat was het enige echte gevaarlijke wapenfeit van de Heemskerkers in de eerste helft.

Doordat in de eerste helft met name Wesley de Klein vaak kon inschuiven van de backpositie naar het middelveld leverde dat gevaar op via de linkerkant. Dat veranderde in de tweede helft. ODIN schoof van achteruit een mannetje door en zette wat vroeger druk waardoor VVOG het nivo van de eerste helft niet meer kon vasthouden. Het werd meer teruggedrongen, kwam meer in de duels die ODIN met hun fysieke voetbal regelmatig won en zo ging het overwicht teloor.

Daar waar in de eerste helft een VVOG-overwinning tot de mogelijkheden behoorde was het de tweede helft ODIN dat daar aanspraak op maakte. VVOG moest terug en er ontstonden een paar goede kansen voor ODIN. Frans Koornberg speelde weer een uitstekende wedstrijd en hield ODIN met prima reddingen van score af.

De aanval van VVOG kon de tweede helft geen vuist meer maken. Het middenveld (Bruinier, Braam, Vossebelt) verzette bergen werk. Maar vanmiddag bleek toch ook dat VVOG nog teveel spelers in de gelederen telde die conditioneel nog geen volle wedstrijd aankunnen. Sommige spelers komen terug van soms langdurige blessures (Joshua Tijdens, Jaime Bruinier, Tim Muller en Thomas Vossebelt) en dat is dan te merken in een laatste fase van een wedstrijd.

Gelukkig had het allemaal voor de uitslag geen consequenties. Wel voor Jaime Bruinier die na 80 minuten (misschien toch nog wat te lang doorgespeeld) met een (hamstring?)blessure ervan af moest.

Al met al een uitstekende eerste helft gezien vanuit VVOG oogpunt. Een tweede helft die voor ODIN was. Een gelijkspel gaf de verhoudingen eerlijk weer.

Nog een punt of 3 uit de komende 6 wedstrijden en VVOG handhaaft zich in zijn tweede jaar (vaak het moeilijkste genoemd) in de derde divisie. Dat lijkt te doen, zeker als er nog twee eerste helften zoals vandaag achter elkaar uit geperst kunnen worden.

Koornberg
Fadili Hop Muller de Klein
Vossebelt Braam Bruinier (83, Snijders)
Tijdens (68, Arends) Hol Biya (79, de Graaf)

0-0

Voorbeschouwing ODIN'59 - VVOG

Zaterdag de returnwedstrijd van VVOG – ODIN’59 d.d. 25-11- 2017.

Een terugblik.

Seizoen 2016-2017
In seizoen 2016-2017 wist ODIN’59 zich via de P/D nacompetitie te handhaven in de Derde Divisie door overwinningen op Achilles Veen en Ter Leede. Uitslagen dat seizoen VVOG tegen ODIN’59:
03-12- 2016 ODIN’59 - VVOG 1-1, een zwaarbevochten punt. VVOG scoorde in de eerste minuut (Wilko Braam) al de 0-1. Na de gelijkmaker in de 25e minuut, was ODIN’59 de bovenliggende partij. De wedstrijd op De Strokel 06-05- 2017, de laatste thuiswedstrijd seizoen 2016-’17 werd voor eigen publiek een afgang. Uitslag 1-5.
Scoreverloop:
10. Jeremy de Graaf 1-0.
50. Nigel Hardenberg 1-1, 80. Denzel Meijer 1-2, 82. Mart Willemse 1-3, 86. Milo Cremers 1-4 en 90. Stefan Seijs 1-5.

Seizoen 2017-2018
Er is dit seizoen geen sprake geweest van een P/D nacompetitie voor handhaving in de Derde Divisie voor ODIN’59. De ploeg presteert uitstekend en dat is gezien de plaats in de stand ook duidelijk. Achtste plaats met de cijfers (27-12- 4-11- 40 (42-40)).
De eerste periodetitel : plaats 13 (12-4- 1-7- 13 (18-23).
De tweede periodetitel: plaats 3 (11-7- 3-1- 24 (18-10).
De derde periodetitel: een mindere periode, met uit de vier tot nu toe gespeelde wedstrijden, drie nederlagen, overigens, tegen niet de minste tegen standers:
ODIN’59 - Scheveningen 1-3, Quick Boys - ODIN’59 1-0, ODIN’59 - J. FC Groningen 1-2 en jl. zaterdag een mooie 1-4 overwinning bij en tegen DOVO.
Hoogste score in eigen huis 4-0 tegen ACV.
Hoogste score uitwedstrijden 1-4 bij DOVO (07-04- 2018)
Grootste nederlaag in eigen huis 2-5 tegen DOVO
Grootste nederlaag uitwedstrijden 4-2 tegen Harkemase Boys.
Cijfers thuiswedstrijden: 13 - 4 -3 - 6 -15 (16-19)
Cijfers uitwedstrijden: 14 - 8 -1 - 5 - 25 (26-21)
Topscorer: Jim Hulleman, Milo Cremers en Nigel Hardenberg, allen 7 doelpunten.

VVOG verloor dit seizoen de thuiswedstrijd 25-11- 2018 met 0-1 van ODIN’59. Jurjen Dikker zorgde al in de 4e minuut voor de enige treffer deze middag. Een slim, uitstekend georganiseerd voetballend ODIN’59, met vijf man achterin, drie middenvelders en 2 spitsen, gunde VVOG de bal, maar helaas, VVOG kwam zelden of nooit in kansrijke positie. Het spel concept van ODIN’59 (goed uitgevoerd) bleek VVOG niet te liggen. Het werd uiteindelijk een kansloze nederlaag voor VVOG. Vorige week verraste trainer Richard Plug van ODIN’59, DOVO in Veenendaal, door zijn ploeg niet het befaamde 5-3- 2 systeem te laten spelen, maar koos hij voor een 3-4- 3 systeem. Kennelijk met succes gezien de uitslag 1-4 in het voordeel van zijn ploeg.

VVOG heeft na drie eerdere ontmoetingen met ODIN’59 slechts (één) punt aan die wedstrijden kunnen overhouden en tweemaal het hoofd moeten buigen voor de ploeg uit Heemskerk. Na de miraculeuze 3-3 afgelopen zaterdag tegen Jong Almere City FC, zou eindelijk een overwinning op ODIN’59, een mooi resultaat genoemd kunnen worden. Moet kunnen!!