Datum Zaterdag 12-05-2018
Wedstrijdnummer 1039
Vertrek supportersbus: 12:30

Op naar weer een jaar Derde Divisie

VVOG heeft zich definitief veilig gespeeld in de Derde Divisie. Niet een overwinning op Scheveningen, maar een gelijkspel van Capelle zorgde ervoor dat we volgend jaar weer top amateurvoetbal kunnen aanschouwen op de Strokel.

De mannen van Hennie in ’t Hof gingen vol goede moed naar Scheveningen. Op voorhand een prima tegenstander gezien de 2e plek op de ranglijst. Het team van John Blok, al ruim vijftien jaar trainer bij de Schollekoppen, presteert dit jaar zeer goed en kan zich opmaken voor de nacompetitie.

VVOG begon enthousiast aan de wedstrijd en onder aanvoering van een prima spelende Sam Doeve probeerde de groenwitten de aanval te zoeken. Dit resulteerde in een grote kans voor Frank Hol. Via de rechterkant ontsnapte de aanvaller maar een schot voorlangs was het resultaat. Naar mate de eerste helft vorderde nam Scheveningen het heft in handen. In de 32e minuut scoorde Mehmet Aldogan de openingstreffer (1-0). Na de rust werden de ruimtes groter en krijgt VVOG meer ruimte om te voetballen. Een aantal kleine kansen zijn het gevolg, echter met geen doelpunten als resultaat.

In de 69e minuut is het wederom Mehmet Aldogan die het net weet te vinden na een mooie aanval (2-0). De 3-0 valt nog in de 85e minuut door Marvin Nieuwlaat en de wedstrijd is gespeeld. Na precies 90 minuten fluit de prima leidende arbiter Roeleveld af.

En dan is het afwachten wat de uitslag van de wedstrijd in Capelle is. Deze eindigt in 1-1 en VVOG handhaaft zich in de Derde Divisie. De staf en de selectie kan de laatste 2 wedstrijden van het seizoen gebruiken om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen om vervolgens in augustus te beginnen met een schone lei.

Voorbeschouwing Scheveningen - VVOG

Het slot van de competitie (drie wedstrijden) wordt voor VVOG onverwacht nog een spannende aangelegenheid. De club, die na zes competitie wedstrijden (niet op gerekend), nog aan de leiding ging in de Derde Divisie moet nu oppassen niet in de gevaren zone, (PD) wedstrijden terecht te komen.

VVOG heeft zoals de stand van zaken op dit moment aangeeft nog één punt nodig, t.o.v. van Capelle om zich te handhaven in de Derde Divisie. Jl.. zaterdag dacht VVOG tegen Capelle, na 90 minuten, bij de stand 1-1 de zaken geklaard te hebben. Helaas voor VVOG dacht Capelle daar anders over en scoorde in blessuretijd de winnende treffer 1-2. Vreugde bij Capelle en een beste domper bij VVOG.

Zaterdag gaat VVOG op bezoek bij Scheveningen. Geen eenvoudige zaak om tegen juist die ploeg met winstpunt(en) weg te komen. Scheveningen kende deze competitie een zeer matige start. Een 3-0 nederlaag bij VVOG, 1-1 tegen Spijkenisse, gevolgd door een 3-1 een nederlaag bij Jong Almere City, en Scheveningen was zo maar met ONS Sneek drager van de rode lantaarn. De eerste overwinning werd genoteerd bij en tegen ONS Sneek. De eerste periode werd afgesloten met een veertiende plaats cijfers (12-3- 3-6- 12 (18-24 – 6)
De tweede periode werd het prestatie niveau geheel anders bij Scheveningen. De aanpassingen in het team begonnen zijn vruchten af te werpen en hoe! Scheveningen werd winnaar van de tweede periode met de cijfers (11-9- 1-1- 28 (29-14 +15) Een prachtige prestatie.

Scheveningen staat nu, na 31 wedstrijden, op de tweede plaats in de competitiestand, met de cijfers 31-18- 5-59 (64-42 +33), Zes punten achter de koploper Spakenburg. Indrukwekkende cijfers, gezien na het punten na de eerste twaalf wedstrijden (12-12). Scheveningen is zeker van de P/D wedstrijden om een plaats in Tweede Divisie. De titelkansen ???

Eerdere wedstrijden tussen VVOG en Scheveningen in de Derde Divisie :

Seizoen 2016 – 2017 VVOG - Scheveningen 2 - 2
  Scheveningen - VVOG 0 - 3
Seizoen 2017 - 2018 VVOG - Scheveningen 3 - 0
  Scheveningen

Scheveningen start zaterdagmiddag als favoriet op Sportpark Houtrust, dat is niet verwonderlijk. Van VVOG wordt verwacht dat ze met honderd procent inzet de strijd aangaan om een positief resultaat neer te zetten. Strijden gedurende de volle 90 minuten.

Programma

Beslissingen

Kampioen

Titel kandidaat Spakenburg lijkt op weg naar de titel, heeft een voorsprong van zes punten op de naaste concurrent Scheveningen. Dit zijn de resterende wedstrijden van de clubs die nog aanspraak maken op de titel.

Spakenburg (65 punten) Scheveningen (59 punten) DVS'33 Ermelo (58 punten) Quick Boys (58 punten)