Competitie
Datum Zaterdag 28-10-2017
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 1011
Vertrek supportersbus: 12:45

Effectief VVOG knokt zich naar overwinning in Katwijk

Voor VVOG stond dit weekend de wedstrijd op Nieuw Zuid tegen Quick Boys op het programma. De Harderwijkers hadden wat recht te zetten na het verlies tegen DOVO vorige week. Vorig jaar wonnen de Harderwijkers nog met 1-5 van de Blauw Witten, door 4 goals van Jeremy de Graaf. Voor de wedstrijd werd Dirk Kuijt, assistent-trainer van Quick Boys, in het zonnetje gezet. Hij werd geridderd in de orde van Oranje-Nassau.

Quick Boys begon aanvallend aan de wedstrijd. De Katwijkers kregen de eerste kans waarbij spits Yordi Teijsse zijn voet net niet tegen de bal kon zetten. VVOG liet zich kort daarna ook gelden door een kopbal van Pernelly Biya. Quick Boys was in de twaalfde minuut het dichtst bij de openingstreffer, onder druk van Teijsse schoot VVOG de bal bijna in eigen goal maar Koornberg redde net op tijd.

Ondanks dat Quick Boys iets kansrijker was kwamen de Harderwijkers wel op voorsprong. Tim Muller scoorde knap uit een hoekschop, 0-1. De gevaarlijke Yordi Teijsse kreeg kort voor de rust nog twee goede kopkansen maar hij kon Nieuw Zuid niet in extase brengen. Beide ploegen gingen rusten met de 0-1 stand op het scorebord.

De thee had Quick Boys veel goeds gedaan want direct na de rust was het raak. Na een aantal gevaarlijke momenten gaf Teijsse een keurige voorzet die Reda Kharchouch makkelijk kon binnenschieten, 1-1. De Blauw Witten gingen direct op zoek naar de 2-1, maar de goal werd niet gevonden.

Tegen de verhoudingen in kwam VVOG in de 65ste minuut voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong. Frank Hol werd met een lange bal gelanceerd en ronde koel en beheerst af. De goal zorgde voor veel ontlading bij de spits en zijn mede-spelers. Quick Boys werd daarna direct weer gevaarlijk en Koornberg tikte net op tijd een schot van Kuijvenhoven op de lat.

Jeffrey Arends kreeg ook nog twee grote kansen om de wedstrijd volledig in het slot te gooien maar mistte. In de blessuretijd schreeuwde heel het sportpark om een Katwijkse penalty maar de scheidsrechter wuifde het incident weg.

VVOG won dus op karakter de zware uitwedstrijd bij Quick Boys en blijft zich bovenin handhaven in de 3e Divisie. Volgende week staat de topper tegen Spakenburg op het programma. De wedstrijd begint om half drie.

 

Scoreverloop

0-1 Muller (32ste minuut)
1-1 Kharchouch (46ste minuut)
1-2 Hol (65ste minuut)

Voorbeschouwing Quick Boys - VVOG

We zijn al weer toe aan het tiende wedstrijdprogramma seizoen 2017-2018. VVOG gaat op bezoek bij Quick Boys in Katwijk.
Vorig seizoen speelde VVOG één van zijn betere wedstrijden op Sportpark Nieuw Zuid. Uitslag 1-5, met 4 treffers van Jeremy de Graaf en 1 maal Thomas Vossebelt. Het doelpunt van Quick Boys kwam op naam van Richard Gooijer (ed).

In Harderwijk werd het een 2-3 overwinning voor Quick Boys. Scoreverloop: Voor de pauze zorgden Jason Oost en Jesse Driebergen voor een 0-2 ruststand. Na de pauze scoorde, de bij VVOG ingevallen Samir Merraki, met 2 treffers de 2-2. Max van Steen, ingevallen bij Quick Boys, zorgde in de 90e minuut voor de 2-3 winst.

Het nog nooit gedegradeerde Quick Boys miste in het seizoen 2009/10 de promotie naar de door de club zo begeerde topklasse. Seizoen 2015/16 behaalde Quick Boys de kampioenstitel van de hoofdklasse B en werd de promotie naar de nieuwe Derde Divisie, seizoen 2016/17 bereikt. Doel eerste jaar Derde Divisie 20016/17 was promotie naar de Tweede Divisie. Helaas voor de ambitieuze bewoners van Nieuw Zuid bleef de Tweede Divisie ver uit het zicht. Met 43 punten na 34 wedstrijden eindigde Quick Boys op plaats elf in de eindstand van de Derde Divisie.
Na Katwijk, al eerder in de tweede Divisie, zag Quick Boys, kampioen IJsselmeervogels en ook FC Lisse en Rijnsburgse Boys, via nacompetitie promoveren naar de Tweede Divisie. Bij Quick Boys kijkt men ongetwijfeld met jaloerse blikken naar de Tweede Divisie waarin de buren Katwijk, Rijnsburgse Boys en FC Lisse hun wedstrijden spelen.

Seizoen 2017/18 biedt weer nieuwe kansen.
De resultaten t/m wedstrijd negen in de Derde Divisie voor Quick Boys.
De thuiswedstrijden:
De eerste thuiswedstrijd een verdiende 2-0 overwinning op Jong FC Twente. Tegen J. Almere City FC werd een onnodige 2-3 nederlaag geleden. Spakenburg minder kansen meer doelpunten. Quick Boys meer kansen geen doelpunten. 0-3.
Harkemase Boys nam een 0-2 voorsprong voor de pauze. Na de pauze, 49. Strafschop Yordy Teijse 1-2, 90+2 strafschop Yordy Teijse 2-2 en 90+3. zorgde Arie de Vreugd, voor de complete vreugde bij Quick Boys door de winnende treffer 3-2 te scoren. Harkemase Boys eindigde de wedstrijd met negen spelers.

De uit wedstrijden:
Jong Volendam -Quick Boys 3-2, DOVO – Quick Boys 1-2, ASWH-Quick Boys 0-1, ODIN’59 – Quick Boys 0-1 en vorige week een knappe 1-4 winst bij ONS Sneek. Stand in de competitie (De bovenste zes ploegen):

# Team GS W GL V P Goals Doelsaldo
1 Jong Almere City FC 9 7 1 1 22 28-11 +17
2 Spakenburg 9 6 2 1 20 18-8 +10
3 Quick Boys 9 6 0 3 18 17-13 +4
4 Jong FC Groningen 9 4 3 2 15 17-11 +6
5 VVOG 9 4 3 2 15 12-6 +6
6 DOVO 9 4 3 2 15 12-9 +3


De eerste periodetitel gaat over 12 wedstrijden.

Quick Boys draait veel beter dan in het eerste seizoen Derde Divisie. Toen, na negen wedstrijden een dertiende plaats in de stand, met slechts een schamele negen punten. Nu (zie boven) een derde plaats, het dubbele aantal punten, achttien en volop in de strijd om de eerste prijs deze competitie, de eerste periodetitel.
VVOG draait ook beter dan het vorige seizoen, toen ook slechts negen punten uit de negen wedstrijden, nu vijftien punten en een vijfde plaats in de stand. VVOG startte de competitie verrassend sterk. Na vier en vijf wedstrijden voerde VVOG zelfs de ranglijst aan in de Derde Divisie met 13 punten uit de vijf gespeelde wedstrijden en nul tegen treffers.
De zesde ronde kwam Spakenburg naast VVOG op de eerste plaats in de stand. Bij VVOG begon het wat minder gladjes te lopen. Tweemaal een gelijkspel (1-1 en 2-2) tegen resp. tegen ASWH en ACV, gevolgd door twee nederlagen tegen ONS Sneek 1-2 op De Strokel en 1-0, vorige week bij DOVO. VVOG scoorde uit de laatste vier wedstrijden slechts twee punten en bezet nu de vijfde plaats in de competitiestand.

Het is duidelijk. Quick Boys is uit op revanche van de vorig seizoen geleden 1-5 nederlaag, wil de mooie positie in de stand handhaven en als het even kan verbeteren. VVOG is uit op herstel, door na het punten verlies in de laatste vier wedstrijden, weer eens een driepunter aan het totaal toe te voegen.
Werk aan de winkel voor trainer Hans van Arum, staf en selectie. Zaterdag omstreeks 16.45 uur weten we hoe de wedstrijd is verlopen en geëindigd.

Programma

 

Locatie

Sportpark Nieuw Zuid Laan van Nieuw Zuid Katwijk

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.