Competitie
Datum Zaterdag 10-03-2018
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 899
Assistent-scheidsrechter S.R. de Groot
Assistent-scheidsrechter B.C.J. Persoon

Strijdvol VVOG verliest geflatteerd van Spakenburg

Na een rumoerige week, met het vertrek van trainer Hans van Arum, stond er dit weekend de Zuiderzeederby op het programma. Onder leiding van interim-trainer Henri Brink ging VVOG op zoek naar een resultaat.

Het spelbeeld was hetzelfde als in de thuiswedstrijd. Spakenburg loerde op een uitval en de Harderwijkers mochten het spel maken.

Toch was het Spakenburg met de eerste kans van de wedstrijd. Ties speelde zich knap vrij, maar zijn schot miste precisie. VVOG had direct een antwoord op de Blauwen. Hol ontsnapte aan de buitenspelval, maar Ter Wielen was op zijn hoede.

Na dertien minuten was het toch 1-0 voor Spakenburg. Na een keurige voorzet van Tol, kopte Ties binnen. VVOG raakte niet van de leg. Biya leek de gelijkmaker binnen te koppen, maar de uitblinkende Ter Wielen keerde geweldig.

VVOG leek na de kans van Biya vertrouwen te kweken. Spits Frank Hol schoot als eerste hard op Ter Wielen en daarnaast in het zijnet. De gelijkmaker leek in de maak, maar toch was het Spakenburg wat op een 2-0 voorsprong kwam. Na opnieuw een assist van Tol scoorde Oostinjen.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. VVOG mocht de bal hebben en Spakenburg zette niet echt aan. VVOG creëerde, ondanks prima voetbal, weinig kansen. Koelewijn en Tol waren dicht bij het slotakkoord, maar Bert Steltenpool scoorde de 3-0. Een zakelijke overwinning van Spakenburg op de Groen Witten.

 

Voorbeschouwing : Op bezoek bij de koploper

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Spakenburg op het programma.
Spakenburg maakte deel uit van de nieuw ingevoerde tweede Divisie seizoen 2016-2017. Het verblijf in die tweede Divisie duurde slechts één seizoen. De ploeg, die altijd op het hoogste amateurvoetbal acteerde, eindigde met slechts 37 punten op de zestiende plaats en werd daardoor veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie voor behoud op een plaats in de Tweede Divisie.
Die nacompetitie werd de Spakenburgers fataal. Spakenburg moest na twee nederlagen (2-1 en 3-2) tegen Rijnsburgse Boys de vlag strijken en de degradatie, verbazing alom, was het lot van De Blauwen. De degradatie zorgde ook voor een leegloop in de selectie van Spakenburg. Liefst 17 spelers zag Spakenburg om uiteenlopende redenen vertrekken.

Seizoen 2017/18 moet het seizoen van de promotie/terugkeer worden naar de Tweede Divisie. De selectie van Spakenburg staat dit seizoen onder leiding van John de Wolf. De 54-jarige ex-international kwam over van GVVV. De selectie werd rigoureus opgeschoond, twaalf nieuwe spelers werden aangetrokken. Bij de start van de competitie werd Spakenburg, in iedere voorbeschouwing, getipt als de
voornaamste kampioenskandidaat in de Derde Divisie. Tot nu toe lijkt die voorbeschouwing bewaarheid te worden. Spakenburg voert na 22 wedstrijden de ranglijst aan met de cijfers:
22-15- 4-3- 49 (49-19 +30).
Naaste belagers zijn op dit moment nog : Tweede plaats Jong Almere City 23-48 en Quick Boys derde plaats 22 -43.
Cijfers Westmaat: 11-8- 2-1- 26 (28-8 + 20)
Uit wedstrijden : 11-7- 2-2- 23 (21-11+ 10)
Grootse overwinning Westmaat ; 6-1 Magreb ’90, de grootste nederlaag in een uitwedstrijd : 5-1 bij DVS’33 Ermelo.
De twee overige nederlagen komen op conto van ODIN’59.
ODIN’59 – Spakenburg 1-0 en Spakenburg – ODIN’59 1-2.

Spakenburg nam na zes wedstrijden de koppositie van een verrassend VVOG over. Na de 0-1 nederlaag bij ODOIN’59, negende wedstrijd (21-10’17), werd de koppositie ingeleverd aan Jong Almere City. De ploeg uit Almere won ook, na twaalf wedstrijden, de eerste periodetitel.
Zaterdag 13-01’18, na zestien wedstrijden, nam Spakenburg de leiding weer over in de Derde Divisie van Jong Almere City. Zaterdag 17-02- ‘18 was Spakenburg in de uitwedstrijd bij DVS’33 kennelijk niet goed bij de les. Koploper Spakenburg leed een forse nederlaag in Ermelo tegen een op alle fronten beter spelend DVS’33 Ermelo. Ondanks de nederlaag bleef Spakenburg koploper in de Derde Divisie, omdat concurrent Jong Almere City, diezelfde zaterdag, met 4-3 verloor bij Scheveningen. Wel greep Spakenburg door de 1-2 thuisnederlaag 20-01- ‘18, van ODIN’59 en de bizarre 5-1 nederlaag bij DVS’33 naast de tweede periodetitel. Scheveningen werd de sterke overwinnaar van die tweede periodetitel.
Zaterdag 24-02- ‘18 revancheerde Spakenburg zichzelf van dat debacle tegen DVS’33 Ermelo door op eigen veld Harkemase Boys met 3-0 te verslaan. Vorige week werd de wedstrijd Capelle-Spakenburg afgelast. Spakenburg is duidelijk favoriet zaterdag a.s. op De Westmaat. Bij De Blauwen staat de titel met de promotie naar de Tweede Divisie als het grote doel dit seizoen.

Jong FC Almere FC en ook Quick Boys hebben de strijd om de begeer titel nog lang niet opgegeven. De voorsprong van Spakenburg op de twee volgers lijkt ruim, maar de weg naar de eindstreep is nog ver, met een aantal lelijke hindernissen.

VVOG had een vliegende start deze competitie. De prestaties van het sterke begin, zijn nogal teruggevallen. Na de winterstop zijn de resultaten ver onder de maat gebleven. Uit de zeven gespeelde wedstrijden werden slechts zeven punten bijgeschreven. Mede met o.a. de 6-0 nederlaag tegen DVS’33, de 3-0 nederlaag tegen degradatiekandidaat Spijkenisse en de 3-0 nederlaag tegen Jong FC Volendam in de laatste uitslagen cyclus, besloot het bestuur van VVOG woensdag jl. om per direct de samenwerking met hoofdtrainer Hans van Arum te beëindigen. Er was al eerde besloten het contract met Hans van Arum aan het eind van het seizoen niet te verlengen. De taken van de vertrokken hoofdtrainer worden voorlopig overgenomen door Henri Brink en Arjan Leichtenberg.
Met de massale steun van de groene supporters schare (we gaan met de boot), gaat VVOG de strijd aan met koploper Spakenburg. Aanvang wedstrijd 15.00 uur. Scheidsrechter J.J.M. de Vries.
Assistent scheidsrechters S.R. de Groot en B.C.J. Persoon.

Iedereen een mooie voetbalmiddag toegewenst.

Programma

 

Locatie

Sportpark de Westmaat Westdijk 12 Spakenburg

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.