Datum Zaterdag 26-05-2018
Wedstrijdnummer 955

VVOG verstoort op de valreep DVS-feestje

In het zonovergoten Ermelo was het gisteren tijd voor de derby van de Veluwe. Al wekenlang waren beide supportersgroepen zich aan het voorbereiden op ‘de wedstrijd van het jaar’. Bij winst kon DVS zich gaan opmaken voor de nacompetitie, maar VVOG had genoeg redenen om daar een stokje voor te steken.

VVOG begon prima aan de wedstrijd. Biya en Arends waren een aantal keer gevaarlijk, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. DVS was na een matige openingsfase wakker geschut. Maurice de Ruiter was tot driemaal toe gevaarlijk voor de goal van Koornberg. De Harderwijker stuitte echter telkens op de weergaloos keepende goalie van de Groen Witten.

De wedstrijd kwam in de laatste fase van de eerste helft steeds meer los. Toch gingen beide ploegen rusten met de brilstand op het bord. De tweede helft begon direct grimmig. Kay Velda ging naar vijf seconde al op de bon. Het was het sein voor een felle strijd op het veld.

DVS bleef in de tweede helft de bovenliggende partij. Roemeon was tweemaal dicht bij een goal, maar de aanvaller had het vizier niet op scherp staan. De grootste kans was voor DVS-middenvelder Van Warven, hij plaatste de bal op de paal.

Vier minuten voor tijd kwam DVS toch op voorsprong. Scheidsrechter Keijl gaf een penalty na een handsbal van Sam Doeve, tot ontsteltenis van de meegereisde supporters. Maurice de Ruiter faalde niet en schoot de penalty koel binnen.

DVS leek de buit binnen te hebben, maar VVOG had nog een verrassing in huis. Na een geweldige vrije trap van Jeffrey Snijders kopte Guido de Graaf de bal schitterend in de kruising, 1-1.

Tot grote teleurstelling van DVS bleef de stand onveranderd. Door het gelijkspel lopen de Ermeloërs de nacompetitie mis en zit het seizoen er ook voor hun op. VVOG kan terugkijken op een prima wedstrijd met een knap resultaat.

Voorbeschouwing DVS'33 Ermelo - VVOG

Zaterdag speelt VVOG haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen DVS'33 Ermelo. Eerst een terugblik op vorig seizoen.

Seizoen 2016-2017

De eerste confrontatie tussen DVS’33 en VVOG in de Derde Divisie vond plaats 5 november 2016 op De Strokel. Het werd 2-1 nederlaag voor het als favoriet gestarte DVS’33. VVOG wist de derby met 2-1 te winnen. Scoreverloop: 14. Maurice de Ruiter 0-1, 22. Jan Jurriën Hop 1-1 en 30. Jeremy de Graaf 2-1.
Zaterdag 08-04-2017 was er de revanche in Ermelo voor DVS’33. DVS’33 scoorde in de 44e minuut de 1-0 (Joran Pot). DVS’33 verdedigde in de tweede helft de kleine voorsprong en VVOG kreeg nauwelijks kansen om iets aan de stand te kunnen wijzigen. Een verdiende overwinning van de thuisclub na een matige uitvoering van de derby.

Seizoen 2017-2018

DVS’33 ambieert een plaats in de Tweede Divisie. Met een aanmerkelijk versterkte selectie (twaalf 12 spelers vertrokken en tien versterkingen werden aangetrokken) is DVS’33 de competitie ingezet, o.l.v. trainer Bert Hunenstijn, met als doel, promoveren naar de Tweede Divisie.

In het verloop van de competitie zag DVS’33  Spakenburg, als de koploper van de Derde Divisie, steeds verder weglopen. De eerste en tweede periode bleken niet haalbaar voor de ambitieuze Ermeloërs. De enige kans om toch nog de mogelijkheid te creëren om te promoveren naar de Tweede Divisie werd het behalen van de derde periodetitel (11 wedstrijden).
Die strijd is DVS’33 met grote inzet aangegaan. De derde periode stand kent met nog één wedstrijd te gaan nog twee k andidaten voor de titel: Jong FC Volendam en DVS’33 Ermelo.
De stand:
Jong FC Volendam 10-8-0-2-24 (17-9) + 8
DVS’33 Ermelo 10-7-1-2-22 (23-11) +12

Zaterdag jl. zag het er aanvankelijk goed uit voor DVS’33, in de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat ACV, toen het zelf op voorsprong was gekomen en Jong FC Volendam op eigen grond tegen Capelle op achterstand stond. Virtueel was DVS’33 op dat moment koploper. Voor DVS’33 duurde die koppositie niet lang. Het liep verrassend anders. Volendam verloor zijn thuiswedstrijd van Capelle met 1-3. DVS’33 verloor eveneens verrassend met 3-2 van een fel strijdend ACV, waarmee een einde kwam aan een ongeslagen reeks van tien wedstrijden, waaruit 28 punten werden gehaald en het behalen van de periodetitel door de nederlaag niet in eigen handen heeft. Zie de stand hierboven.

DVS'33 is zaterdag mede afhankelijk van de uitkomst van de wedstrijd Scheveningen – Jong FC Volendam en zelf, van de uitslag, in de derby tegen VVOG. VVOG komt naar Ermelo om de strijd aan te gaan met de thuisclub. Het eerste treffen tussen DVS’33 en VVOG dit seizoen, 13-01-2018 op de Strokel, de thuishaven van VVOG, werd een dik verdiende 6-0 overwinning voor de Ermeloërs. Die 6-0 nederlaag wordt in het Harderwijkse nog steeds, als heel vervelend gevonden en dat is dan zacht uitgedrukt.

We hopen zaterdag op een mooie spannende en sfeervolle derby. Jeugdleden van VVOG hebben gratis toegang op vertoon van hun VVOG ledenpas.