Scheidsrechter M. Ritmeester

Zwaarbevochten gelijkspel tegen goede tegenstander 2-2

Het gewenningsproces aan het nivo van de 3de divisie is in volle gang. In die zin zijn de inmiddels vergaarde 5 punten uit vier duels bemoedigend. Toch werd ook vanmiddag weer duidelijk zichtbaar dat het allemaal een tandje sneller, fysieker, slimmer, tactischer en doortastender gaat op het voormalig topklassenivo. Het is voor VVOG aanpassen en toch ook wel oppassen geblazen.

Vanmiddag tegen een sterk collectief als Scheveningen werd nog net dat puntje binnengesleept. Met heel hard werken een puntje. Maar er volgen nog wel 30 van zulke potjes voetbal..!

Ook in de tweede thuiswedstrijd lukte het nog niet het spelletje compact te houden. De ruimtes werden in de wedstrijd geleidelijk groter en groter. Zeker de middenvelders zullen vanavond uitgeput thuis op de bank liggen. Het was steeds moeilijker te belopen en de tweede helft moesten de ruggen zelfs tegen de muur.

Maar het begin was voortvarend. Al na 7 minuten was het raak. Een schitterende pass van Samir Merraki bereikte de op volle snelheid liggende Jeremy de Graaf. Uit deze eerste de beste mogelijkheid scoorde hij prachtig vanuit een moeilijke hoek de 1-0.

Scheveningen schakelt dan een tandje bij en VVOG moet ten koste van een aantal vrije trappen en een gele kaart (Thomas Vossebelt) de doorgang belemmeren. De blokkade duurt tot de 20ste minuut. De snelle getructe Rensy Barradas wordt net wat teveel ruimte gegeven en weet van rechts naar binnenkomend Frans Koornberg in de uiterste rechterhoek te verschalken. Het evenwicht is alweer (te) snel hersteld 1-1.

Wanneer de voorwaartsen van VVOG in de diepte op snelheid werden aangespeeld kwamen er wat mogelijkheden. Zo werd Jeremy de Graaf na een diepe bal op het randje van het strafschopgebied professioneel neergehaald ten koste van een gele kaart terwijl hij dacht op weg te kunnen naar de 2-1. De vrije trap werd door Thomas Vossebelt op de vuisten van de keeper geknald.

VVOG was af en toe nog gevaarlijk uit corners en een enkele vrije trap. Scheveningen bleek gaandeweg het team met het meeste cement tussen de linies. Dicht bij elkaar voetballend resulteerde dat in langer balbezit, minder risicovolle lange ballen en daarbij werd tevens duidelijk dat er ook een fysiek sterker collectief stond dat in de duels vaker als winnaar uit de bus kwam dan VVOG. Dat had de sterke mannen met aan het hoofd de vanmiddag uitblinkende Tim Muller achterin staan.

De rust brak aan met een 1-1 stand.

De tweede helft was net 5 minuten oud toen Richard Gooijer in het strafschopgebied van Scheveningen op de hakken werd gelopen. De toegekende penalty werd feilloos benut door Thomas Vossebelt 2-1.

Maar zo snel als de voorsprong op het scorebord stond stond de 2-2 er al weer naast. De bal uit een vrije trap van Ricardo Samoender links van de goal van Frans Koornberg belandde dwars door het woud van spelers tegen de touwen. Een goal die leek op de goal die Capelle op dezelfde plek 14 dagen geleden tegen VVOG maakte.

De aanval van VVOG deed het in de tweede helft alleen met plaagstootjes. Jeffrey Arends verzamelde met zijn rushes een aantal corners maar daar bleef het bij. Ook de voor Samir Merraki ingevallen Pernelly Biya kon niet loskomen van zijn tegenstander. Linksback Ricardo Samoender speelde een puike partij. Hij was onpasseerbaar en bijna nog de dader van de 2-3. Zijn vrije trap belandde 10 minuten voor tijd snoeihard op de kruising. Ook VVOG had nog kans op de overwinning maar de goal van Jeremy de Graaf werd afgekeurd voor buitenspel.

De tweede helft was voor Scheveningen maar zij wisten uit hun veldoverwicht niet veel echte gevaarlijke kansen te creëren waardoor er niet meer inzat dan een gelijkspel.

VVOG leert momenteel wedstrijd per wedstrijd. De onrust aan de bal moet er nog wel uit, de handelingssnelheid moet omhoog en het compact spelen wordt een vereiste, anders zou de pijp wel eens iets te snel kunnen leegraken.

Koornberg
van der Sluis (81, Hop) Gooijer Muller de Groot
Vossebelt Braam de Klein
Arends de Graaf Merraki (60, Biya)

1-0, Jeremy de Graaf (7de min.)
1-1, Rensy Barradas (20ste min.)
2-1, (pen.) Thomas Vossebelt (50ste min.)
2-2, Ricardo Samoender (55ste min.)

Geel; Thomas Vossebelt

Voorbeschouwing VVOG - Scheveningen

Zaterdag de tweede thuiswedstrijd voor VVOG in de Derde Divisie. SVV Scheveningen is deze middag onze gast. Nooit eerder speelden VVOG en SVV Scheveningen tegen elkaar. Een kennismaking.

SVV Scheveningen (1 juni 1919)

Aanvankelijk bestond de vereniging alleen uit een zondagafdeling, waarna in 1946 werd besloten ook op zaterdag een afdeling te starten. In 1954 werd in een bewogen vergadering besloten om samen met Holland Sport, tot betaald voetbal over te gaan en werd de vereniging bij de bond ingeschreven onder de naam Scheveningen Holland Sport (SHS).

Spelend in de Eredivisie kwamen ook topclubs als Ajax en Feyenoord met angst en beven op bezoek op Houtrust. Dit heeft ongeveer 10 jaar geduurd, waarna op 24 juli 1964 werd besloten om afzonderlijk verder te gaan en werd de amateurvereniging SVV Scheveningen herboren. De betaald voetbal afdeling ging verder onder de naam Holland Sport en is in 1974 gefuseerd met ADO en ging spelen in het Zuiderpark onder de naam FC Den Haag.

De amateur afdeling speelde met zowel een zaterdag als een zondag afdeling en ging in 1970 na veel gedoe, spelen op het huidige Houtrust. Scheveningen is toen echt tot bloei gekomen. Het opheffen van de zondag afdeling (maart 2011), nood gedwongen door de sterk verminderde interesse voor het zondagvoetbal, was een moeilijke beslissing.

Scheveningen is een toonaangevende vereniging in de Haagse voetbalwereld met een geweldige jeugdafdeling die vele goede voetballers voortbracht, maar waar ook plaats is voor minder getalenteerde jongens en meiden, voor wie het voetbal plezier voorop staat, een status die men tot aan de dag van vandaag nog altijd moeiteloos waar maakt.

Seizoen 91-92 debuteerde Scheveningen in de top van het Zaterdag Amateurvoetbal, de eerste klasse en seizoen 95-96 werd de ploeg al kampioen van de eerste klasse A.  Het gevolg. Het spelen van de wedstrijden om het Kampioenschap van Nederland Zaterdag voetbal met Hoek en Urk de kampioenen van de eerste klasse B en C. Scheveningen behaalde ongeslagen de titel.

De wedstrijden om het Algemeen Kampioenschap van Nederland Amateurvoetbal tegen de zondag kampioen, De Baronie:

Scheveningen - De Baronie 2-0 en De Baronie - Scheveningen 2-1.

Scheveningen Algemeen Amateurkampioen van Nederland (doelsaldo)

Seizoen 96-97 debuut in de hoofdklasse A. (Hoofdklasse dit seizoen ingesteld).

Scheveningen eindigde met FC Lisse op de eerste plaats. De beslissingswedstrijd 24 mei 1997 werd op De Middelmors, terrein Rijnsburgse Boys  door Lisse met 4-3 gewonnen. FC Lisse kampioen. FC Lisse speelde daarna om het Kampioenschap van Nederland Zaterdagvoetbal met GVVV en VVOG. VVOG legde beslag op de kampioenstitel.

Seizoen 05/06 een dipje, degradatie naar de eerste klasse.
Seizoen 07-08 kampioen eerste klasse B.
Seizoen 08-09 weer terug in de hoofdklasse
Seizoen 11-12 kampioen hoofdklasse B, promotie naar de topklasse.
Seizoen 12-13 debuut in de topklasse, met een 11e plaats.
Seizoen 13-14, 14-15 en 15-16 resp. een 9e, 11e, en 13e plaats in de eindstand.

Seizoen 16-17 Derde Divisie

De resultaten van de tot nu gespeelde wedstrijden:

13 – 08            Scheveningen  - Jong FC Groningen  2-1.

20 – 08            SteDoCo         - Scheveningen            2-3,

24 – 08            KNVB Beker, kwalificatie ronde, 24 augustus, Scheveningen – GVVV 5-2.

27 – 08            Scheveningen  - ODIN’59                  1-5
Scheveningen speelde een groot deel van de wedstrijd met 10 man (rode kaart) en de bekerwedstrijd van 24/08 nog enigszins in de benen, hadden duidelijk invloed op de geflatteerde uitslag.)

VVOG behaalde zaterdag j.l. een meer dan verdiende 1-1 bij FC Lisse. Een spannend en goed duel, met FC Lisse in de eerste helft als de toonaangevende ploeg. Beide ploegen creëerden wel een paar kansen, gescoord werd er voor de pauze niet.

Na de thee een beter VVOG (man meer, rode kaart FC Lisse kort voor de pauze), met mogelijkheden om te scoren. Het bleef echter bij het ene doelpunt voor VVOG in de 83e minuut door Oussama Labari. VVOG leek met de drie punten naar Harderwijk te gaan.

Door de rake kopbal van Niels Buys in de 90 minuut, na een corner FC Lisse, viel toch nog in de 90e minuut de gelijkmaker. Sneu voor VVOG, mag natuurlijk nooit gebeuren. De 1-1 uitslag gaf wel de juiste verhouding weer.

Zaterdag middag dus weer een geroutineerde ex topklasser op bezoek. Beide ploegen gaan natuurlijk voor de winst. Voorspellen van uitslagen is normaal al een gok, maar aan het begin van de competitie je nu al op glad ijs te begeven en een uitslag proberen te voorspellen……. Beter niet aan beginnen.

We rekenen en hopen op een mooie en spannende wedstrijd op Sportpark DE STROKEL.