Vertrek supportersbus: 12:30

ASWH - VVOG 29 oktober 2017

Prachtige 2-5 overwinning van ons vlaggenschip in Hendrik Ido Ambacht!

Voorbeschouwing ASWH - VVOG

Zaterdag, na een weekend  “rust bij de stukken” , wordt de competitie weer voortgezet. Al weer het elfde competitie programma in de Derde Divisie. VVOG gaat op bezoek bij een oude tegenstander, ASWH uit Hendrik Ido Ambacht. Weer een hernieuwde kennismaking. Eerder speelden VVOG en ASWH acht duels tegen elkaar.

Seizoen 87/88  1C       ASWH – VVOG 1-1 en VVOG – ASWH 1-0.
Seizoen 88/89  1B       ASWH – VVOG 3-2 en VVOG – ASWH 1-1.
Seizoen 91/92  1B       ASWH – VVOG 0-3 en VVOG – ASWH 1-0.
Seizoen 05/06  HK B  ASWH – VVOG 1-0 en VVOG – ASWH 1-3.

ASWH promoveerde evenals VVOG, vorig seizoen, via de nacompetitie, naar de Derde Divisie. In de hoofdklasse B eindigden Noordwijk (62 punten) en ASWH (48 punten) als tweede en derde achter kampioen Quick Boys (64 punten).

Waar VVOG en DOVO tegen elkaar moesten strijden om de plaats in de Derde Divisie werden Noordwijk en ASWH resp. winnaar van de tweede en derde periodetitel, door de loting aan elkaar gekoppeld. Het eerste duel in Noordwijk eindigde in 2-2. Noordwijk scoorde kort voor tijd de gelijkmaker. Het duel in Hendrik Ido Ambacht eindigde sensationeel in een overwinning voor de Ambachters. Na 90 minuten en 0-1 op het scorebord in het voordeel van Noordwijk was het wachten op het eindsignaal van de scheidsrechter, om het promotiefeest met de al feestvierende supporters te gaan vieren. En dat liep even anders. ASWH scoorde in blessure tijd de 1-1. Een dreun van jewelste voor Noordwijk. Gevolg verlenging (2-2 en 1-1). In de eerste minuut van de verlenging scoorde ASWH 2-1. Die klap was te veel voor Noordwijk. ASWH scoorde ook nog de 3-1.

ASWH promoveerde naar de Derde Divisie. Noordwijk, dat in de reguliere competitie 14 punten boven ASWH eindigde bleef hoofdklasser.

ASWH, waar trainer Jack van de Berg zijn contract met twee seizoenen verlengde, gaat uitstekend in de Derde Divisie. De ploeg bezet na 10 wedstrijden een prachtige tweede plaats, 3 punten achter koploper FC Lisse.

ASWH opende de competitie met een 0-0 in Friesland bij ONS Boso Sneek. Er volgden drie overwinningen, ASWH- IJsselmeervogels 4-2, Jong FC Groningen - ASWH 0-2 en ASWH – DVS’33 Ermelo 4-1.

Bij Quick Boys werd een 2-2 gescoord, waarna Jong FC Volendam met een 2-0 nederlaag terug naar Volendam werd gestuurd. ODIN’59 zorgde voor de enige nederlaag van ASWH (1-3). Overigens de eerste nederlaag op het eigen sportpark Schildman sinds 28 november 2015. ASWH herstelde zich sterk na die nederlaag door drie overwinningen te scoren. SteDoCo – ASWH 2-3, ASWH – Rijnsburgse Boys 3-0 en Harkemase Boys – ASWH 2-3.

FC Lisse, ASWH en IJsselmeervogels zijn de kandidaten voor de eerste periodetitel. (12 wedstrijden). FC Lisse heeft de beste uitgangspositie (punten en doelsaldo).

Na de mooie overwinning bij Quick Boys (1-5), kwam er bij VVOG zand in de motor. Er volgden drie onnodige nederlagen, duur punten verlies, waardoor VVOG in de onderste regionen van de ranglijst is terecht gekomen.

Tegen IJsselmeervogels werd het op De Strokel 0-1. Vooral in de tweede helft van de wedstrijd, waren er voldoende kansen voor VVOG de gelijkmaker te scoren. VVOG kreeg die beloning niet.

Ook tegen Jong FC Groningen (1-0 verlies) en Jong FC Volendam (1-3) was VVOG niet gelukkig in het benutten van de scorings kansen die er wel degelijk voldoende waren.

Er moeten punten worden gescoord om uit de onderste regionen te geraken. Gemakkelijke wedstrijden kent deze competitie niet.

Zeker niet als de tegenstander ASWH is, dat j.l. dinsdag Spakenburg op de eigen Westmaat, na verlenging met een 3-2 overwinning, uit de KNVB beker kegelde. Een knappe prestatie van ASWH.

De ziekenboeg bij VVOG is bijna leeg. Geen excuses meer en zaterdag dus met overtuiging en volle inzet de strijd aangaan met de sterke tegenstander ASWH.