Datum Zaterdag 20-02-2016
Wedstrijdnummer 1020
Scheidsrechter B. Augustin

VVOG trekt kanskaart voor de topklasse!

Het „hoe” was vandaag minder belangrijk, het winnen des te meer. Er viel een periodetitel te winnen tegen mede titel-kandidaat Staphorst. En dat lukte, al moest het vanmiddag wel uit de tenen komen. Op de qua spelpeil nog redelijke eerste helft volgde een zeer slechte maar buitengemeen spannende tweede helft. Bloedstollend was het, zeker de laatste 30 minuten waarin Staphorst alles op de aanval gooide en VVOG dwong tot massaal verdedigen. De manschappen van Engelkes/Drost hielden echter stand en brachten de 1-0 over de streep. De periodetitel was een feit, het gestelde doel bereikt en de topklasse in zicht! Het werd zo een feestelijke namiddag op de Strokel!

Het zal niemand verbazen dat die ene, naar later zou blijken, gouden goal gescoord werd door goaltjesdief Jeremy de Graaf. Hij zorgde er in de 14de minuut met een fraaie loopactie in de diepte voor, dat de prachtige splijtende pass van Jan Jurrien Hop dwars door de Staphorster verdediging zijn bekroning vond in die heel belangrijke eerste goal. Hij was eerder bij de bal dan de uitlopende keeper en tikte de bal fraai in het lege doel 1-0.

Het doelpunt was zo belangrijk omdat de eerst scorende vereniging de tegenstander in de positie bracht om het spel te maken. Iets wat de gevaarlijke Harderwijkse voorwaartsen in hun element bracht.

VVOG speelde geconcentreerd en rustig. Jaime Bruinier had achterin de positie overgenomen van de geschorste Richard Gooijer. Omdat ook Martijn Duits wegens een blessure verstek moest laten gaan diende er geïmproviseerd worden. Het middenveld werd gevormd door Tim Brockhoff, Wilko Braam en Naoufal Boutachkourt. Het was wennen maar de eerste 30 minuten werden goed doorgekomen. Staphorst schiep zich geen enkele echte kans, terwijl de voorhoede van VVOG steeds dreigend was. Een vloeiende aanval over meerdere schijven bracht Pernelly Biya in kansrijke positie. Maar hij nam echter teveel tijd om zijn rechterbeen te zoeken voor de afronding. Op slag van rust wist hij nogmaals gevaarlijk te worden. Zijn schot belandde op de zijkant van de paal.

Dat Staphorst niet bij de (natte) pakken neer zou gaan zitten bleek in de laatste 10 minuten voor de rust. Het tempo ging omhoog, de duels werden fysieker en het voetbal werd steeds opportunistischer.

Dat zou ook het beeld worden na de rust die met een 1-0 stand aanbrak.

Na 20 minuten oponthoud wegens het vervangen van de geblesseerde assistent scheidsrechter begon de tweede helft. Dat zou er een worden van de zijde van VVOG in de trant van „vrouwen en kinderen eerst” en van Staphorsterzijde heette het „ pompen of verzuipen”.

Dat het zover kwam had voor een deel te maken met de blessures bij VVOG die het improvisatietalent van Ed Engelkes en Henk Drost op de proef stelden. De kans om het komende Staphorst te verrassen met snelle omschakelingen verdween toen in de 52ste minuut Jeremy de Graaf geblesseerd uitviel. Toen ook nog sterkhouder Jaime Bruinier, die tot dan toe uitblonk in de defensie naast de sterk spelende Jan Jurrien Hop, in de 58ste minuut geblesseerd het veld moest ruimen, werd Wilko Braam naar achteren gehaald en kwam Jeffrey Arends de aanval versterken.

Vanaf dat moment werd het een slijtageslag met veel oponthoud door blessures in het steeds fysieker geworden voetbalgevecht. Dat leidde ook tot de inbreng van Ugur Ayaz voor Oussama Labari. Hoewel Staphorst een groot deel van de tweede helft op de helft van VVOG te vinden was werden er door de geïmproviseerde verdediging van VVOG toch nauwelijks kansen weggegeven. Wilko Braam bleek achterin ook de mannetjesputter te zijn die hij normaal op het middenveld is, Jan Jurrien Hop was een grote sta in de weg met zijn fysiek en kopkracht en Rob van der Sluis en Lars Kerver hadden hun directe tegenstander goed in bedwang. En als er dan eens een piepklein gaatje in de verdediging ontstond was daar Frans Koornberg die weer soeverein stond te keepen en lekkage voorkwam. Wel kwam VVOG er nog maar heel spaarzaam uit. Toch leverde dat nog wel de grootste kans op voor de 2-0 maar Jeffrey Arends, die uitstekend inviel en voor veel dreiging voorin zorgde, mikte net over.

Tot de 95ste minuut bleef het bloedstollend spannend. Daarna kwam de ontlading op en om het veld. Het feest kon beginnen. De periodetitel was binnen. Bloemen!. En nog slechts twee wedstrijden naar de topklasse!..

Koornberg
van der Sluis Bruinier (58, Arends) Hop Kerver
Boutachkourt Braam Brockhoff
Labari (74, Ayaz) de Graaf (52, van der Vlag) Biya

1-0, de Graaf (14de minuut)

Voorbeschouwing VVOG-Staphorst

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-Staphorst, dé strijd om de 2e periode titel en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING VVOG - STAPHORST HOOFDKLASSE C. 20 FEBRUARI 2016

UPDATE
De topper Harkemase Boys – Excelsior’31 eindigde in een 0-0 eindstand. De spannende en goede topper had gezien de kansen, ook in 3-3 of 4-4 kunnen eindigen.

Na de thee waren de betere kansen iets in het voordeel van Harkemase Boys. De paal en de lat kwamen Excelsior’31 tweemaal te hulp. Aan de andere kant miste Hakim Ezafzafi in de laatste minuut een geweldige kans op de 0-1, om daarna met een onverdiende overwinning met zijn ploeggenoten in de bus richting Rijssen te verdwijnen. Dus niet.

Staphorst had geen kind aan DOS’37. Een gemakkelijke overwinning en Staphorst blijft Harkemase Boys en Excelsior’31 in het vizier houden.DOS’37 weer wat vaster op een degradatieplaats.Flevo Boys had ook een gemakkelijke middag. Drachtster Boys was een maatje te klein.Flevo Boys verstevigde zijn plaats in de middenmoot en Drachtster Boys blijft laatste.

De overige ploegen waren uiterst vriendelijk voor elkaar. Alle wedstrijden eindigden in een gelijke stand.
AZSV en VVOG deelden de punten na een 3-3 uitslag.
In een boeiende wedstrijd had VVOG grote moeite met de hobbelige grasmat en kon zelden in zijn vertrouwde spel komen. AZSV en VVOG blijven op de vierde en vijfde plaats in de stand. VVOG behoudt de kans in eigen hand voor de tweede periode titel.

ACV en Urk deelden de punten ook met een 3-3 uitslag. Tweemaal kwam Urk op voorsprong.
Toen ACV ver in de tweede helft de achterstand omzette in een 3-2 voorsprong, leek de ploeg de buit binnen te hebben. Maar Urk dacht daar anders over. Het gaspedaal werd nog eens even flink ingetrapt en Urk verliet Assen met een verdiend punt.

SC Genemuiden - SVZW werd een matige vertoning tussen twee te hoog ingeschatte ploegen en eindigde in 1-1.

CSV Apeldoorn – HZVV een juiste 1-1 uitslag na een matige vertoning.

SPEELRONDE 17 ( 2e periode)
DE WEDSTRIJDEN (
uitslag vorig seizoen)

VVOG – STAPHORST (5-2)
VVOG en Staphorst gaan zaterdag middag voor een heerlijke spannende voetbalmiddag zorgen. Alle ingrediënten zijn aanwezig dus laat maar komen.
De tweede periode is de buit waarop deze middag door beide clubs wordt gejaagd.
Immers de negen winnaars van een periodetitel uit de hoofdklasse A, B en C spelen met de nr 15 uit de topklasse (10 ploegen) na afloop van de reguliere competitie, de nacompetitie in een thuis - en een uitwedstrijd, na loting, om een plaats in de topklasse.

Uitslag loting:
Periodekampioen 2 C – Periodekampioen 2 A.
Periodekampioen 1 C – Periodekampioen 1 B.
Periodekampioen 3 C – Nummer 15 topklasse.
Periodekampioen 3 B – Periodekampioen 2 B
Periodekampioen 3 A – Periodekampioen 1 A

Harkemase Boys is in de hoofdklasse C winnaar van de eerste periode. (tegenstander Periodekampioen 1B).  Indien Harkemase Boys kampioen zou worden van de hoofdklasse C, dan wordt die periodetitel van Harkemase Boys overgenomen door de hoogst eindigende ploeg, in de eindstand van de competitie, die nog geen prijs heeft gewonnen.   Belangrijk!

De huidige stand van zaken, in de strijd om de tweede periodetitel, geeft aan, dat VVOG, Staphorst, met Excelsior’31 nog kandidaat zijn voor het winnen van de tweede periodetitel.

VVOG heeft op dit moment de beste uitgangspositie voor het behalen van die titel.

VVOG zou deze zaterdagmiddag als winnaar van de periodetitel kunnen worden gehuldigd (zie de stand) indien er van Staphorst wordt gewonnen. Dat is overigens geen eenvoudige klus. Staphorst is bezig aan een heel sterk seizoen. Staphorst bezet niet voor niets de derde plaats in de stand van de hoofdklasse C.

Op 3 oktober won VVOG in Staphorst het duel met 5-2. Het herstel van Staphorst, na de 5-2 nederlaag is zondermeer geweldig. Uit de tien volgende wedstrijden, na die 5-2 nederlaag, behaalden de Staphorsters 25 punten (doelsaldo 23-9) en werd er slechts één maal een nederlaag geleden, (ACV- Staphorst 2-0). De ploeg staat zeven punten achter koploper Harkemase Boys, met nog een wedstrijd in te halen, (volgende week nog meetellend voor de tweede periode), op de eigen Noorderslag, juist tegen de Harekieten. M.a.w. Staphorst is ook nog in de race voor de kampioensschaal.

Bij een gelijkspel of nederlaag zou VVOG uitgeschakeld kunnen zijn voor de tweede periodetitel. Alle mogelijkheden zijn nog aanwezig als, als, als, als!

Beide trainers zullen hun ploegen goed prepareren voor deze uiterst belangrijke wedstrijd.
Het wordt ongetwijfeld een spannende en spectaculaire voetbalmiddag op De Strokel.

Stand tweede periodetitel: ( 9 wedstrijden te gaan)
Harkemase Boys        7 – 17  +17     (Harkemase Boys al winnaar eerste periodetitel)
VVOG                        8 – 17  +19
Staphorst                    7 – 16  +8
Excelsior’31               8 – 16  +10

De inhaalwedstrijd Staphorst – Harkemase Boys wordt 27 februari a.s. gespeeld.

DRACHTSTER BOYS - CSV APELDOORN (1-2)
CSV Apeldoorn scoort moeilijk. Op het moeilijke speelveld in het Drachtster Bos gaat een fel verdedigend Drachtster Boys de eerste overwinning behalen.

HZVV            - HARKEMASE BOYS (0-2)
Harkemase Boys keert met drie punten rijker terug op de thuisbasis

SC GENEMUIDEN – ACV (1-1)
Twee ploegen die te laag staan in de stand. Kunnen vrijuit voetballen.
Gaan op d.d. 5 maart weer op volle toeren, bij aanvang van de strijd om de derde periodetitel. Een punten deling.

EXCELSIOR’31 – ASZV (2-1)
Op het kunstgras van de Rijssenaren (voordeel) moet Excelsior’31, wil het nog kansen behouden voor het behalen van de kampioenstitel en/of de tweede periodetitel, moet AZSV met een nederlaag naar Aalten worden gestuurd. Een overwinning voor de thuisclub.

SVZW – FLEVO BOYS (2-3)
Flevo Boys, de ploeg met de meest verrassende uitslagen deze competitie.SVZW werkt keihard aan het herstel, met als doel, meer afstand te nemen van de onderste vier plaatsen. Kan een leuke voetbalmiddag worden in Wierden met een kleine overwinning voor de thuisclub.

URK – DOS’37 (2-1)
Na twee sterke wedstrijden op vreemde bodem gaat Urk op het eigen Sportpark De Vorm het in de degradatie zone verkerende DOS’37 verder in de problemen brengen.Urk houdt de punten op Urk

WIJZIGING WERKWIJZE PERIODETITELS HOOFDKLASSE A
Als gevolg van het faillissement van VVA’71:
ODIN’59 blijft winnaar van de eerste periodetitel.
De tweede periode wordt gespeeld over de wedstrijden 14 t/m 26.
Na wedstrijd ronde 26 heeft elk elftal uitkomend in de hoofdklasse A, 12 wedstrijden voor de tweede periode gespeeld.
De derde periode wordt toegekend aan het eerst volgende elftal op de eindranglijst dat nog geen periode heeft gewonnen.