Competitie
Datum Zaterdag 19-04-2014
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 3213
Vertrek supportersbus: 13:30

Hadden moeten....

Wat een kater. Goed gespeeld, op voorsprong gekomen maar dan toch de 1-1 en concurrenten die winnen.

Naaste concurrent DETO wint met maar liefst 1-4 tegen WHC uit. En nog meer spektakel, want mede laagvlieger Go Ahead Kampen wint uit tegen koploper Flevo Boys met 1-2. Het in mineur gedompelde Berkum wist ook gisteren niet te winnen tegen het vorige week sterk acterende SVZW en verlies met 2-0.

Met voor ons nog 3 duels te gaan kunnen we maximaal dus 9 punten pakken en dus maximaal 28 punten bereiken. De nummers 13 en 14 degraderen rechtstreeks, de nummers 11 en 12 spelen promotie-degradatiewedstrijden.

De stand op dit moment onderaan:
Plaats       Club                       Wedstrijden   Punten
  9            AZSV                          24                28
10            WHC                           24                28
11            Go Ahead Kampen      24               25
12            Berkum                        24               24 
13            DETO                          23               23
14            VVOG                         23               19

Eerste doel was en is om weg te raken van rechstreekse degradatie en in die wetenschap koos het nieuwe duo Marco Roelofsen Henri Brink voor de aloude wet dat de aanval bij de verdediging begint. In de wetenschap dat het beruchte aanvalsduo Willem Lanjouw, Jeffrey de Visscher en Sijmon Eenkhoorn er dit seizoen al 55 in het mandje hadden weten te schieten, werd de verdediging zoveel mogelijk dicht getimmerd. In de VVOG verdediging hadden we Lennard van de Brink, Martijn Duits, Jan Jurriën Hop , Dominique Denzel en de iets vooruitgeschoven post en revelatie van deze middag Tim Fechter opgesteld. Maar verdedigen allen was natuurlijk niet genoeg en de tactiek beoogde dan ook met slimme en snelle counters verwarring en onheil in het Genemuidense strafschopgebied te veroorzaken. Verbindingsofficieren Lars Kerver en Tim Brockhof waren de schakel om die tactiek vorm te geven met in het midden de controleur Thomas Vossebelt. En mensen, het was een revelatie om te zien hoe de mannen gedisciplineerd onder leiding van de  90 minuten , helaas zonder stokje, optredende dirigent Marco Roelofsen, die tacktiek vorm gaven. Vanaf minuut 1 kwam Genemuiden mede door die paasverrassing in de opstelling niet in hun eigen doen en werd er door VVOG naar hartelust gecounterd. En dat leidde tot geweldige kansen en daarmee werd dan ook nog de achilleshiel van VVOG op dit moment blootgelegd. Scoren bleek het grootste struikelblok bij VVOG.. Bijvoorbeeld al in de 12e minuut waar Richard Haklander, hard werkend, uit een afgeslagen schot van Tim Brockhof de bal voor de sloffen krijgt maar zo schrikt dat hij het leer verkeerd raakt en de bal, eigenwijs als deze is, besluit naast het doel van de latere redder in nood van Genemuiden Albert Flier te gaan. Want het was deze man, inmiddels 33 jaar en jubilaris deze middag met 400 caps, die wist VVOG af te houden van de zeer verdiende overwinning. De hele eerste helft regende het van de mogelijkheden om uit goed verdedigen en snel uitgevoerde counters  de stand van het scorebord in ons voordeel te doen veranderen. In de 23e minuut na weifelend optreden van de Genemuiden verdediging springt de bal voor de voeten van Rick Boersma maar die schiet te zacht in. Dan de 34e minuut, Rick Boersma, die sterk opereert in het op tijd wegsprinten naar de open ruimte, krijgt de bal op links, loopt door tot bijna de doellijn en geeft een afgemeten voorzet op Richard Haklander die op de elf meter aan komt spurten. Maar ook hij krijgt het leer niet tegen het Genemuidense net. Was Genemuiden dan helemaal niet gevaarlijk ?. Nee, dat niet, de meeste dreiging ging uit van standaardsituaties en dan met name cornerballen want die zijn met die lange spitsen elke keer een dodelijk wapen op zich maar vooralsnog in die eerste helft zonder rendement.

De tweede helft dan, hetzelfde spelbeeld. Dirigent Marco Roelofsen moet, de mannen worden vermoeid, overschakelen naar een zwaarder stuk van Bach. Als was het de Mattheus Passion zo stimuleert hij de jongens met gerichte aanwijzingen wat ze op elk moment moeten doen. Dan is het al ver in de 2e helft, de ontwikkelingen op de velden elders vormen steeds meer donkere wolken boven ons humeur. Op rechts breekt Lennard van de Brink door die ergens links voor in het strafschop gebied achter ten minste 3 Genemuidense verdedigers, Rick Boersma ziet wenken. Hij geeft die voorzet, de verdediger maait er geweldig over heen en Rick weet de bevrijdende 0-1 te scoren. Alles wat VVOG is ontploft bijna van blijdschap maar dat gevoel maakt al gauw plaats voor spanning. Nog meer druk op een elftal dat aan het einde van zijn krachten begint te raken. We houden de adem is en ondertussen stromen meer onheilspellende berichten van wedstrijden elders binnen. Dan 6 minuten later, een duel op het middenveld, de bal wordt in één keer met een prachtige pass doorgespeeld op die lepe Willem Lanjouw en die weet de met veel kreten uit zijn doel gekomen Reinier Romkes te verschalken met een lob waardoor de stand weer gelijk is. Dan moeten we nog echt op onze lippen bijten want de Genmuidenaren ruiken nu bloed. Immers ze kunnen op één punt van de koploper komen. Gelukkig komt het niet zo ver en fluit de prima leidende scheids voor het einde. Wat resteert is grote waardering voor het team en de coaches hoe zij in luttele tijd hebben kunnen uitgroeien tot een team dat zijn taken op een gedisciplineerde wijze uitvoert. De achilleshiel is de afwerking. Als dat morgen kan worden omgezet in een wapen dan bestaat de kans dat we alsnog met een Houdini ontsnapping het vege lijf wegen te redden.

                    

  

 

Opstelling

Genemuiden: Albert Flier, Berry Halfwerk, Rainier Resokario, Ryan van Lente, Erik Rotman, Robert Boes, Jeffrey de Visscher, Anne van der Kolk, Willem Lanjouw, Patrick Lip, Sijmon Eenkhoorn,
VVOG: Reinier Romkes, Lennard van de Brink, Martijn Duits, Thomas Vossebelt, Lars Kerver, Tim Brockhoff, Rick Boersma (Kevin van der Vlag), Richard Haklander, Dominique Denzel, Tim Fechter, Jan Jurriën Hop.

Scoreverloop

75e minuut 0-1 Rick Boersma
81e minuut 1-1 Willem Lanjouw

Voorbeschouwing Genemuiden-VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van Genemuiden-VVOG en de andere wedstrijden in de hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C 19 APRIL  2014

STAND VAN ZAKEN IN DE HOOFDKLASSE C

Flevo Boys zag zonder zelf te spelen weer een concurrent afhaken. Harkemase Boys verloor kansloos in Zwolle met 3-0 van Berkum en dat betekende voor Harkemase Boys zo goed als zeker uitgeschakeld voor welke prijs dan ook.
ACV en SC Genemuiden, resp. op drie en vier punten achterstand, mogen nog hopen op misstap(pen) van Flevo Boys, maar gezien het nog komende programma voor de Boys, zal dat waarschijnlijk ijdele hoop zijn.
Hierdoor zullen ACV en SC Genemuiden, mogen proberen, via de nacompetitie, het beoogde doel – de topklasse – alsnog te bereiken.
In de onderste regionen verkeren VVOG en DETO Twenterand in rechtstreeks degradatie gevaar en zullen Go Ahead Kampen en Berkum op de P/D plaatsten zich ook grote zorgen maken.
SPEELRONDE 24    (derde periode)

Het wordt weer een spannende zaterdag in de hoofdklasse C.
Het is zelfs mogelijk dat a.s. zaterdag er voor een aantal clubs een einde komt aan de hoop, de doelstelling van dit seizoen, waar te maken.

DE WEDSTRIJDEN

SC GENEMUIDEN – VVOG (6-4)
Marco Roelofsen, de nieuw aangestelde trainer bij VVOG, zou de geplaagde Groen-Witten uit Harderwijk als nog moeten/willen behouden voor de hoofdklasse.
Een zware opgave. Maar moed verloren, alles verloren.
Daarom zal VVOG met volle overgave de strijd in Genemuiden moeten aangaan.
Of die strijd en onverzettelijkheid, dat wordt op zijn minst wel verwacht van de ploeg, voldoende zal zijn om één of meer punten weg te slepen uit Genemuiden moet maar worden afgewacht.

FLEVO BOYS – GO AHEAD KAMPEN (4-4)
Flevo Boys gaat voor eigen publiek, op Sportpark Ervenbos, de promotie naar de topklasse weer dichterbij brengen.
Het verzet van Go Ahead Kampen zal hevig zijn maar de ploeg komt voetballend te kort om het Flevo Boys moeilijk te gaan maken.
Winst voor Flevo Boys en de benarde positie voor Go Ahead Kampen blijft.

HARKEMASE BOYS – ACV (3-3)
Harkemase Boys, met zeven punten achterstand op koploper Flevo Boys, heeft theoretisch nog een klein kansje op de titel. ACV is de grootste concurrent van Flevo Boys op, drie punten van de Boys.
ACV “draait” de laatste weken niet als een ploeg die gaat voor de titel.
Met twee punten uit de laatste vier wedstrijden (2 maal gelijk en twee nederlagen) is de titel redelijk ver uit het zicht verdwenen. Harkemase Boys heeft nog wat recht te zetten na de nederlaag bij Berkum vorige week. Hoewel, veel wedstrijden heeft Harkemase Boys op eigen veld nog niet gewonnen dit seizoen. (slechts drie van de elf wedstrijden).
Laten we het maar op een gelijkspel houden.


CSV APELDOORN - STAPHORST (1-4)
Als beide ploegen nog een rol van betekenis willen blijven spelen in de strijd om de derde periodetitel moet er hoe dan ook worden gewonnen.
De generale repetitie j.l. zaterdag was voor Staphorst een goede beurt. De ploeg won vrij eenvoudig met 3-0 bij DETO Twenterand.
CSV Apeldoorn leed echter een forse 4-1 nederlaag bij SC Genemuiden.
Een kleine winst voor de Staphorsters.

SVZW – BERKUM (3-2)
Beide ploegen wonnen vorige zaterdag eindelijk weer eens een wedstrijd.
SVZW met 3-1 bij VVOG en Berkum 3-0 tegen Harkemase Boys.
SVZW won zijn voorlaatste wedstrijd op 30/11 juist tegen Berkum in Zwolle.
Daarna volgden elf wedstrijden zonder overwinning tot de 3-1 winst j.l. zaterdag bij VVOG.
Berkum won zijn voorlaatste wedstrijd op 22/2 met 4-1 op DETO, daarna volgden vier nederlagen tot de winst j/l. zaterdag tegen Harkemase Boys.
Beide ploegen weten weer wat winnen is.
Het thuisvoordeel zou beslissend kunnen zijn waardoor SVZW veilig de laatste wedstrijden kan gaan uitspelen en moet Berkum blijven vrezen.

AZSV – DRACHTSTER BOYS (1-0)
AZSV, iedereen wist het al tijdens de winterstop, die ploeg gaat degraderen.
De ploeg droeg gedurende de eerste 13 wedstrijden de rode lantaarn.
Nu met wedstrijd 24 a.s. zaterdag in het verschiet is dat zelfde AZSV koploper in de strijd om de derde periode titel en elfde met 27 punten in de reguliere competitiestand.
Wat een geweldig herstel van de Aaltenaren.
Drachtster Boys ook een ploeg die door ”de kenners” bij de start van de competitie tot één van de degradanten was gebombardeerd, ziet de hoop op handhaving met 28 punten al maar dichterbij komen.
Het wordt een triller in Aalten, geen winnaar, een punten verdeling.

WHC – DETO TWENTERAND (3-3)
WHC heeft de zaakjes de laatste weken weer goed op de rails.
Uit de laatste vijf wedstrijden behaalde WHC maar liefst elf punten, waaronder de driepunter (0-2) in Assen bij ACV.
Een krachtig herstel zonder meer. De hoop op handhaving is terecht weer groot geworden in Wezep
Bij winst op DETO Twenterand kan WHC zich zo goed als zeker in veiligheid brengen.
En zo zal het waarschijnlijk ook gaan zaterdag.
DETO blijft in de degradatie zone.

 

PROGRAMMA 21-04-2013 (Paasmaandag)

VVOG – DETO TWENTERAND aanvang 14.30 uur

 

 

 

 

Locatie

Sportlaan 2b 8281 CM Genemuiden

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.