Competitie
Datum Zaterdag 01-02-2014
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 3197
Vertrek supportersbus: 12:30

Zand in de motor

Met een groot gehalte Strûpmoesvoetbal viste Drachtster Boys de cruciale drie punten binnen (1-0).

U mag best van mij weten, dat ik -en samen met mij, velen denk ik- gisteren chagrijning weer naar Harderwijk afreisden. Lag dat aan de ontvangst ?. Welzeker nee, die was allerhartelijkst. Veel opgestoken van de Friese cultuur, nog geprobeerd één met de Friezen te zijn door een paar keer "Pake en Beppe"te roepen. Geleerd hoe je "Opjrochte Frys" moet uitspreken en natuurlijk geëindigd met die gezegende woorden "Bûter, brea en griene tsiis, wa't dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries"(Ik zakte).

Dat was het dus niet. Het veld dan of het weer. Ja. het veld was slecht en het weer was niet geweldig maar het was droog. De ambiance wel uitermate triest, een handjevol toeschouwers (volgens Peter Bensing wel te verstaan: 83)maar gelukkig was er daar toch die trouwe VVOG aanhang ook weer.

Nee, het lag toch echt wel aan die steeds weer noodzakelijke wisselingen binnen het elftal en de op basis daarvan uit te voeren aanpassingen in het voetbal van de onzen.

Gaat u maar na, we begonnen in de laatste wedstrijden vóór de winterstop beter te draaien, vaster te worden, automatismen raakten ingeslepen, de "kop"stond er goed op, zelfvertrouwen groeide.

Na de overtuigende winst op CSV Apeldoorn togen we richting Berkum en hadden de winst nagenoeg te pakken tot die vermaledijde 4-4 bijna in het eindsignaal toch nog in ons netje plofte.

En daarna ?. Lars Kerver gaat vrijwilligerswerk doen in het verre Afrika, Niels Nijveld raakt geblesseerd, Tim Brockhof krijgt beslissend geel. Samir, bij tijd en wijle onnavolgbaar, overkomt het zelfde. En dat alles leidt tot aanpassingen die deze groep in deze fase van de competitie maar moeilijk kan verwerken. Tel daarbij op dat besprekingen over contractverlengingen ook een rol meespelen en de cirkel is rond.

Zo dus ook gisteren. Vanwege het ontbreken van Samir wegens schorsing en Niels Nijveld vanwege blessureleed, starten we in een 4-4-2 opstelling met de gelukkig weer herstelde Rchard Haklander en Erwin Schouten voor in. In de eerste twintig minuten pakte dat volledig verkeerd uit en was het Drachtster Boys dat met lange gevaarlijke ingooien en dito corners voor het nodige gevaar zorgde in ons strafschopgebied. In de elfde minuut was het raak. Een vervaarlijk indraaiende corner van links, werd ingekopt en in de scrimmage stond Regillio Holder bijna op de doellijn en trok hij met een fraaie halve omhaal de 1-0 voor Drachtster Boys binnen.

Dat was voor aanvoerder Thomas Vossebelt het sein om per direct weer op de oude vertrouwde manier te gaan spelen en langzamerhand zagen we dat terug in het spel alhoewel het allemaal erg rommelig bleef en er uit de aanvallen nauwelijks mogelijkheden ontstonden. Drachtster Boys werd terug gedrongen en omdat ook zij de kunst van het overzicht behouden en daar ook uitvoering geven, niet beheersten, zagen we een hoog gehalte aan Strûpmoesvoetbal. In het gewoon Nederlands "Boerenkoolvoetbal".

Slechts één wapenfeit uit een standaard situatie viel er over die eerste helft te melden en dat was toen Thomas Vossebelt uit een vrij trap op dertig meter van het Drachtster Doel, knalhard uithaalde. Doelman Jarno de Jonge had grote moeite, maar wist het leer toch nog nipt uit het doel te ranselen. Ondertussen hadden we opvolgend blessureleed, want Dominique Denzel werd hard op zijn voet geraakt en moest het veld verlaten. Hij werd gedegen vervangen door Douwe Dijkstra.

VVOG had in deze eerste helft weliswaar het overwicht maar wist niet de vaste patronen te vinden door diepte op de zijkanten te zoeken. Veel ging door het midden en daar was het al druk. Als je daarnaast weet dat Drachtster Boys met ACV en Harkemase Boys de minst gepasseerde verdediging heeft dan weet je dat het moeilijk wordt. Dat gemis aan mogelijkheden op de zijkanten en de drukte in het midden was vooral terug te vinden in het spel van Tim Brockhof. Hij kon na zijn afwezigheid van vorige week niet goed in zijn ritme komen en werd na een kwartier in de tweede helft vervangen door Jeroen Spoelstra.

Het wedstrijdbeeld veranderde nauwelijks.Nog meer dan in de eerste helft bleef veel van de Harderwijkse aanvallen door het midden gaan, konden wij geen diepte in het spel brengen en konden we slechts sporadisch hoop hebben dat de gelijkmaker zou vallen. Dat was het geval bij weer een schot van Thomas Vossebelt maar Jarno deJonge wist ook dit varkentje te wassen. Er was een goeie aanval waarbij Jeroen Spoelstra diep in het Drachtster strafschopgebied plots de bal voor zijn voeten kreeg maar hij kon de bal onvoldoende richting en vaart meegeven. En zo, doken wij dieper weg in onze jassen en murmelden wij gelukkig niet goed te verstane woorden terwijl de klok onverbiddelijk richting de negentig minuten tikte.

Jan Jurriën werd als stormram naar voren gedirigeerd maar dat leidde eerder tot levensgevaarlijke uitbraken van de voorwaartsen van Drachtster Boys. In de 89e minuut, dachten wij dat het gebeurd was. Een aanval op ons doel over rechts, scherpe voorzet, niemand van ons meer aanwezig en Jacko de Jong oog in oog met de overigens sterk keepende Reinier Romkes. Die gromt denk ik een keer, want Jacko haalt de trekker op 10 meter van het doel veel te zacht over en Reinier weet met een sierlijke snoekduik te redden. Nog steeds hoop, maar tegen beter weten in want ook die laatste seconden verstrijken en we verliezen hier belangrijke punten.

De "day after the night before" heb je het geheel wat kunnen laten zakken en denk je weer "Lieve Noor hoe staan we d'r voor?". Even de feiten. De eerste periode haalden we uit 8 wedstrijden 12 punten en stonden daarmee op een keurige 6e plaats, de tweede periode haalden we uit 8 wedstrijden precies 5 punten en een voorlaatste plek. We staan nu na 16 wedstrijden op plaats 10. De doelstelling is een plaats in het linkerrijtje, dat is plaats zeven. Op dit moment staat daar CSV Apeldoorn met 21 punten. Daar hebben we dus nu 4 punten achterstand op met nog 10 wedstrijden te gaan. In 10 wedstrijden kun je 30 punten bij elkaar spelen. De eerstvolgende competitie wedstrijd is op 15 februari thuis tegen DETO Twenterand. Als het goed is, is Lars Kerver dan weer terug, hopelijk Niels weer hersteld en Samir weer beschikbaar. Als de jongens en de staf als groep en met een positieve instelling er in slagen om vaste patronen te hervinden, diepte in het spel te houden en onnodige gele kaarten te voorkomen, wat kan er dan feitelijk aan de hand zijn. Dan gaan we het seizoen toch heel mooi afmaken ?. Ik dacht het wel !.

Een goede zondag toegewenst.

 

 

Voorbeschouwing Drachtster Boys-VVOG en meer

Ja mensen, hij is er weer, leg alles neer waar je mee bezig was en lees die boeiende voorbeschouwing.

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C 01-FEBRUARI 2014

UPDATE.
ACV heeft de marge tot de eerste achtervolger Harkemase Boys vergroot tot 5 punten.
Zelf wonnen de Assenaren de moeilijke uitwedstrijd tegen Berkum met 3-1.
Harkemase Boys kwam in een matige wedstrijd, op een bizar slecht veld, niet verder dan een 1-1 tegen Staphorst.
De afstand tot de nrs. drie en vier, Flevo Boys en SC Genemuiden bleef gelijk voor ACV, resp. zeven en acht punten. De beide clubs wonnen hun wedstrijd.
Flevo Boys was voor WHC een paar maten te groot. Met 7-0 werd WHC vernederd door de uitstekend voetballend formatie van Wiljan Mossink Holsteyn.
SC Genemuiden herstelde zich enigszins van de afgang, vorige week bij Go Ahead Kampen.
Erg overtuigend was de 2-1winst op Drachtster Boys echter nog niet.
In een tegenvallende derby wisten SVZW en DETO Twenterand de toeschouwers nauwelijks te boeien. Het werd een teleurstellende 0-0 wedstrijd.
VVOG en Go Ahead Kampen deelden na een matige, maar o zo spannende wedstrijd de punten 2-2.
GO Ahead Kampen speelde vanaf de 55 e minuut met een man minder. VVOG wist van de man meer situatie niet te profiteren. Zelfs wisten de Kowetters in de blessure tijd de verdiende gelijkmaker te scoren.
AZSV- CSV Apeldoorn werd afgelast.

SPEELRONDE 16 (TWEEDE PERIODE)
De vier bovenste ploegen van de ranglijst gaan allen op bezoek bij hun tegenstander.
Voor koploper ACV zo op het oog de moeilijkste klus.
De achtervolgers hopen uiteraard op een misstap van ACV, dat zou de spanning enigszins kunnen terug brengen.
 
DRACHTSTER BOY – VVOG (0-1)
VVOG behaalde eerder in het seizoen een moeizame, maar wel verdiende overwinning op Drachtster Boys.
Pas in de 73ete minuut wist VVOG de verlossende treffer te scoren.
De wedstrijd bleef tot de laatste minuut spannend. VVOG hield voor de eerste keer dit seizoen, met een uitblinkende doelman Reinier Romkes, de nul.
Beide clubs kunnen de punten heel hard gebruiken.
Drachtster Boys verloor vorige week met klein verschil (2-1) bij SC Genemuiden.
VVOG moest genoegen nemen met een 2-2 op De Strokel tegen GO Ahead Kampen.
VVOG verspeelde in de laatste minuut voor de derde maal (0-1 verlies bij SVZW, 4-4 bij Berkum en zaterdag 2-2 tegen GO Ahead Kampen), heel belangrijke punten.
Een strijdvaardig VVOG gaat voor de volle winst naar Drachten.
Met die zelfde instelling zal ook Drachtster Boys VVOG tegemoet treden.
Het wordt een spannend “potje” in Drachten.

CSV APELDOORN – ACV (2-1)
CSV Apeldoorn komt de eer toe, de enige ploeg te zijn, die dit seizoen ACV op een nederlaag trakteerde. Het werd een 2-1 overwinning op Stadsbroek voor CSV Apeldoorn
Voor CSV Apeldoorn komt zaterdag de mogelijkheid, nu op het eigen Orderbos, dat kunstje te gaan herhalen.
Niet onmogelijk. Vorige week was CSV Apeldoorn vrijaf, door de afgelasting bij AZSV.
De week eerder liet CSV Apeldoorn zien, goed uit de winterstop te zijn gekomen, door op het eigen sportpark Orderbos, Berkum naar een 3-0 nederlaag te spelen.
Een heerlijk spannend duel lijkt er aan te komen.

WHC – HARKEMASE BOYS (2-1)
De 2-1overwinning van WHC op Sportpark De Bosk, eerder in het seizoen, was een grote verrassing. Met het benutten van een strafschop in de 88e minuut nam WHC de drie punten mee naar Wezep
De 7-0 nederlaag vorige week bij Flevo Boys geeft aan dat het op dit moment niet goed gaat bij WHC. Een herhaling van de stunt op de Bosk lijkt deze keer niet haalbaar.

AZSV – FLEVO BOYS (1-5)
Flevo Boys lijkt weer in goeden doen. Met twaalf punten uit de laatste vier wedstrijden loopt het weer op rolletjes bij Flevo Boys.
Voor AZSV lijkt de wedstrijd puntloos te gaan eindigen.

DETO TWENTERAND – SC GENEMUIDEN (0-3)
Bij DETO heeft trainer Michel Oostrum de strijd moeten staken.
De tegenvallende resultaten noopten het bestuur over te gaan tot het ontslaan van de trainer.
Het zal voor de nieuwe leidsman, voor deze middag op de bank, niet eenvoudig zijn, het getij te doen keren, nu SC Genemuiden op bezoek komt.
SC Genemuiden kan zich geen punten verlies meer veroorloven, wil het nog enigszins uitzicht houden op de titel.
DETO lijkt, ondanks het thuisvoordeel, te weinig in huis te hebben, om het SC Genemuiden erg moeilijk te gaan maken.

STAPHORST – SVZW (0-3)
SVZW had in de thuiswedstrijd weinig problemen met het tegenvallende Staphorst.
In die periode werd SVZW nog getipt als een belangrijke kampioenskandidaat.
De titel is inmiddels ver buiten bereik voor de Zwaluwen. De hoop is nu gevestigd op één van de periodetitels, om via de nacompetitie, alsnog een kans te forceren de topklasse te bereiken.
De eenvoudige 3-0 overwinning in Wierden is dus helemaal geen garantie voor SVZW om ook in Staphorst met de winst te gaan lopen.
In tegendeel, op sportpark het Noorderslag, altijd moeilijk, voor welke tegenstander dan ook, lijken de winstkansen voor de thuisclub het grootst.

GO AHEAD KAMPEN – BERKUM (1-2)
Een echte derby met als inzet de drie heel belangrijke punten. De competitiestand van beide ploegen geeft aan dat de verliezer in de problemen kan geraken.
Berkum behaalde niet zonder geluk in de thuiswedstrijd een 2-1 overwinning op Go Ahead Kampen. Berkum mocht niet mopperen over de uitslag. Go Ahead was de betere ploeg maar de beloning bleef uit.
Van de acht thuiswedstrijden verloor GO Ahead Kampen slechts één maal (1-2 CSV Apeldoorn) en speelden De Kowetters twee maal gelijk 1-1 en 4-4 resp. tegen SVZW en Flevo Boys. De overige vijf wedstrijden eindigden in een overwinning voor de thuisclub.
Met het thuisvoordeel op sportpark Midden-Wetering lijkt Go Ahead Kampen als favoriet van start te gaan.

 

 

Locatie

Sportpark Drachtster Bos Postlaan 5 9204 WT Drachten

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.