Datum Zaterdag 18-01-2014
Wedstrijdnummer 3157
Vertrek supportersbus: 12:45

Slechte start tweede seizoenshelft VVOG

VVOG is de tweede seizoenshelft slecht van start gegaan. In Assen werd met 3-1 van ACV verloren.

De gehele wedstrijd overziend, een verdiende overwinning van ACV, de koploper in de hoofdklasse C.
De grote man bij ACV was aanvoerder Robin Mulder die alle doelpunten voor ACV scoorde en daarmee zijn totale productie al op 15 doelpunten bracht.
ACV ging fel van start en drukte VVOG in de eerste fase terug op eigen helft.
VVOG had het moeilijk met de vlot combinerende Assenaren, die direct al voor het nodige gevaar zorgden voor de met verve, zijn doelverdedigende Reinier Romkes van VVOG.
Nadat VVOG, via Samir Merraki, voor enig gevaar had gezorgd, doelman John Vos van ACV redde uitlopend, moest VVOG na ongeveer een kwartier capituleren.
Edu de Jong Rosa schoot vanaf de rechterzijde net voor langs het doel van VVOG. De verdediging van VVOG, dacht dat de bal over de achterlijn zou gaan ??? keek er naar en ondernam geen enkele actie. De attente Haaye Feenstra van ACV dacht daar anders over (wedstrijd beleving), wist de bal toch nog in het speelveld te houden, schoof de bal naar de volkomen vrij staande Robin Mulder, die onhoudbaar voor Reinier Romkes de 1-0 scoorde.
In het verdere verloop van de wedstrijd was deze Robin Mulder het probleem voor VVOG. VVOG verzaakte het gevaar Robin Mulder effectief te bestrijden, waardoor hij in feite de beslissende factor werd, door de vele toegestane vrijheid van handelen en spelen, die hij gratis toebedeeld kreeg van VVOG. Onbegrijpelijk.
VVOG werd na de 1-0 achterstand toch wat sterker, maar in het creëren van kansen was VVOG te slordig. De balvaste Erwin Schouten kreeg te weinig steun van zijn mede voorwaartsen, de eindpas was vaak te slordig en te onnauwkeurig waardoor de verdediging van ACV nauwelijks in gevaar kwam.
Ook ACV liet het in de fase afweten en werd de wedstrijd tot aan de rust eigenlijk, een min of meer saaie vertoning.
VVOG had wel de pech, dat na 26 minuten centrale verdediger Niels Nijveld geblesseerd de strijd moest opgeven, Jan Jurriën Hop werd zijn vervanger.
Kort voor de pauze scoorde VVOG toch nog bijna de 1-1. Erwin schouten kopte, na een corner van de rechter kant, keihard op het houtwerk boven doelman John Vos. En dat was dus dubbele pech voor VVOG.

De tweede helft kwam ACV fel uit de startblokken en scoorde al snel, binnen twee minuten, de 2-0. Balverlies door de verdediging van VVOG, aan Robin Mulder, die daarna keihard op doel knalde. Doelman Reinier Romkes redde geweldig door de bal uit de hoek naar de zijkant te stompen. Linker spits Robbie Holder plaatste de bal snel voor het VVOG doel, naar de ondertussen weer eens volkomen vrijstaande Robin Mulder, (ongelooflijk), die, volgens scheidsrechter van der Roest, onreglementair ten val werd gebracht door Jan Jurriën Hop. Gevolg strafschop, die door Robin Mulder feilloos werd benut 2-0.  Wedstrijd gelopen, maar leek toch nog spannen te gaan worden. In de 65e minuut scoorde Erwin Schouten de 2-1 en bracht weer hoop in de VVOG gelederen op een positief resultaat. IJdele hoop, want al binnen één minuut werd een voorzet van Robbie Holder door de ongedekte Robin Mulder achter Reinier Romkes geknald. 3-1.

Na de 3-1 was de wedstrijd echt gelopen. ACV kreeg daarna counterend, nog enkele mogelijkheden om de score te verhogen maar, de doelpunten machine Robin Mulder was ondertussen, bedankt voor de bewezen diensten, gewisseld en dan stokt het scoren van doelpunten ook bij ACV. Gezien de uitslagen bij de overige wedstrijden in de Hoofdklasse C, is de situatie voor VVOG er niet beter op geworden.

VVOG
Reinier Romkes, Martijn Duits, Lennard van den Brink, Niels Nijveld (26. Jan Jurriën Hop), Thomas Vossebelt, Tim Brockhoff, Erwin Schouten, Rick Boersma (72. Douwe Dijkstra), Samir Merraki, Laurens Christiaan Brouwer, Menno van Elsas

ACV
John Vos, Abdel Allaoui (71. Patrick Goedhart), Koos Werkman, Jelle Wagenaar,
Emas Weijer, Haaije Feenstra, Erwin Buurmeijer, Robin Mulder (76. Robert Pomstra), Robby Holder, Edu de Jonge Rosa (88. Denyal Dzemidzic), Danny Menting

1-0 Robin Mulder
2-0 Robin Mulder
2-1 Erwin Schouten
3-1 Robin Mulder

Geel:
VVOG Reinier Romkes, Jan Jurriën Hop en Tim Brockhoff.
ACV Edu de Jonge Rosa.

ACV - VVOG 3-1

Samenvatting met dank aan ACV TV

Voorbeschouwing ACV-VVOG

De warming-up voor de tweede seizoen helft zit er op. De competitie wordt weer hervat met voor VVOG een uitwedstrijd tegen ACV uit Assen.

Het gaat weer spannen in de mooie en sterke hoofdklasse C met ongetwijfeld weer een serie spannende en spectaculaire wedstrijden. Een prognose geven van de wedstrijden blijft een moeilijke zaak, toch blijven we ook in deze tweede periode het er weer op wagen.

ACV – VVOG

Eerste duel 1-1.
Altijd spannende wedstrijden tussen deze rivalen. ACV is als koploper duidelijk favoriet. VVOG is echter gebeten op een goed resultaat. Van de laatste zes onderlinge wedstrijden won ACV één duel. De overige vijf wedstrijden eindigde in een gelijk spel. De laatste oefenwedstrijd van beide clubs waren niet om aan te zien. VVOG maakte er een potje van tegen SDC Putten en verloor met 6-2. Ook ACV bakte er ook niet veel van en verloor bij WKE met 6-1. Beide clubs speelden niet in hun sterkste opstelling en er werd ook nog veel gewisseld. Zaterdag staan er ongetwijfeld andere teams in het veld, die met volle overgave de strijd zullen aangaan. Voor ACV belangrijk om het verdedigen van de koppositie en voor VVOG eveneens belangrijk, om weg te blijven uit de onderste regionen.

DETO TWENTERAND – HARKEMASE BOYS

Eerste duel 2-0 winst Harkemase Boys. De nummer twee in de stand Harkemase Boys wil de riante positie in de stand niet verspelen tegen het in de onderste regionen verkerende en moeilijk scorende DETO. Het veel en gemakkelijk scorende Harkemase Boys gaat DETO de eerste nederlaag in 2014 bezorgen.

STAPHORST – FLEVO BOYS

Eerste duel 6-2 winst Flevo Boys. Staphorst is uit op revanche voor de blamerende 6-2 nederlaag in Emmeloord. Staphorst is op het eigen sportpark Het Noorderslag een bijna niet te nemen obstakel. Met steun van de fanatieke aanhang van de thuisclub, gaat het bezoekende Flevo Boys een moeilijke start van de tweede competitie helft doormaken. Voor Flevo Boys geldt “winnen”, om de achterstand op leider ACV niet verder te laten oplopen. Toch gaat het thuisvoordeel mede beslissend worden in de uitslag deze middag. Dus een kleine overwinning voor Staphorst.

GO AHEAD KAMPEN – SC GENEMUIDEN

Eerste duel 4-0 winst SC Genemuiden. SC Genemuiden verloor de laatste twee wedstrijden, voor de winterstop en verloor daardoor de leiding van de hoofdklasse C. Als SC Genemuiden geen grotere achterstand op ACV wil oplopen, kan het zich geen punten verlies veroorloven in Kampen. Alhoewel Go Ahead Kampen de laatste drie wedstrijden, voor de winterstop, via drie gelijke spelen, ongeslagen wist te blijven, blijft de positie op de ranglijst, uiterst vervelend voor de Kowetters. Ondank groot verzet zal Go Ahead Kampen in SC Genemuiden hun meerdere moeten erkennen. Geen punt(en) voor de thuisclub.

DRACHTSTERBOYS – SVZW

Eerste duel 3-2 winst SVZW. Aanvankelijk presteerde Drachtster Boys redelijk in de hoofdklasse. Echter de laatste drie wedstrijden was vrouwe Fortuna niet op de hand van de Boys. Er werden geen punten meer gescoord. Het tegenvallende SVZW, 10 punten achter op koploper ACV, moet in staat worden geacht, Drachtster Boys in eigen huis de drie punten te laten inleveren in het Zwaluwen nest.

CSV APELDOORN – BERKUM

Eerste duel 0-0. CSV Apeldoorn met 15 punten, was de laatste vijf duels danig van slag. Met vier nederlagen en een gelijkspel. Bleef de ploeg ver onder de gehoopte hoge plaats in de hoofdklasse C. Ook Berkum staat op 15 punten. Beide ploegen zullen er alles aan doen, de drie punten bij hun magere totaal te willen optellen. Een puntendeling lijkt een redelijke prognose.

WHC - AZSV

Eerste duel 2-2. Een degradatie duel op sportpark Mulderssingel. Beide ploegen kennen het belang van deze wedstrijd. Er is veel veranderd bij WHC. De club miste nog kort geleden drie maal de promotie naar de topklasse en dreigt nu mede door interne problemen moeite te hebben zich te kunnen handhaven in de hoofdklasse. Met steun van de trouwe supporters moet WHC de punten pakken. Bij verlies wordt het allemaal nog somberder voor de bewoners van Mulderssingel.