Mirakel van Harderwijk ; VVOG blijft hoofdklasser

Wederom redt Marco Roelofsen VVOG!

Er zijn van die gebeurtenissen waar je bij moet zijn geweest om het te geloven.

Eerst was er dat historische moment - alweer wat langer geleden - dat clubman Marco Roelofsen als speler van VVOG in een allesbeslissende degradatiewedstrijd tegen DVS’33 de club behoedde voor degradatie uit de hoofdklasse. Vandaag verliet Marco Roelofsen - nu als trainer - het veld en wederom als redder van VVOG. Zijn vakmanschap zorgde ervoor dat VVOG de sleutel voor het succes vlak voor sluitingstijd vond.

Met nog 5 wedstrijden te spelen dreigde p/d wedstrijden of nog erger directe degradatie. Met een score van 1 nederlaag, 1 gelijkspel en 3 overwinningen wist hij VVOG met 10 punten in 5 wedstrijden in veilige haven te loodsen.

Natuurlijk de complimenten voor de selectie en staf die er tot het laatst in zijn blijven geloven maar bovenal gaat de dank uit naar de trainer Marco Roelofsen die met zijn komst een nieuw speltype introduceerde dat prima bij de kwaliteiten van de selectie paste. Zijn vakmanschap en werkwijze, daarbij uitstekend gesteund door nog zo’ n clubman van de buitencategorie Henri Brink, en gekoppeld aan de sterke wil om te winnen van de selectie heeft uiteindelijk het behoud van het hoofdklasse-schap opgeleverd.

Ook Berkum moest er vanmiddag aan geloven. De manier van spelen van VVOG bleek - zeker in de eerste helft - toch wel geheimen te kennen voor de mannen uit Berkum. VVOG gebruikte bij balbezit regelmatig zijn overtal op het middenveld waarmee Berkum zichtbaar moeite had. Ook voorin wisten de voorwaartsen de bal goed vast te houden waardoor er meer dreiging van VVOG uitging dan van Berkum. Berkum hanteerde van achteruit regelmatig de lange bal op hun balvaardige voorwaartsen. Maar vanmiddag stond het achterin weer prima bij VVOG, dat in dezelfde opstelling speelde als de laatste weken.

In de 8ste minuut leidde goed doorzetten van Rick Boersma tot een voorzet die Richard Haklander maar net naast kopte. Het was niet alleen VVOG dat de klok sloeg. Berkum had ook zijn momenten. In de 16de minuut bijvoorbeeld toen een vrije trap vanaf de middenlijn direct achter Reinier Romkes op de lat belandde. Dat was ook het begin van een fase in de wedstrijd waar Berkum de schroom enigszins van zich afgooide. Juist toen Berkum dacht zijn stempel wat meer op de wedstrijd te kunnen gaan drukken scoorde VVOG. Uit een corner van Thomas Vossebelt kopte de invliegende Lennard van den Brink de bal snoeihard tegen de touwen en zorgde zo voor de wat meer rust verschaffende belangrijke voorsprong. Het spel golfde wat op en neer waarbij de golven van VVOG toch wat hoger waren. Lars Kerver had een individuele actie in huis waarmee hij meerdere tegenstanders omspeelde en een voorzet losliet die net gemist werd door Rick Boersma. Een forse overtreding op Richard Haklander werd terecht met geel bestraft plus een vrije trap rand 16. Lars Kerver - die een puike wedstrijd speelde - schoot net naast. Daarmee brak de rust aan met een 1-0 voorsprong en p/d wedstrijden in het vizier.

In de rust was Richard Haklander in de kleedkamer achtergebleven. Douwe Dijkstra kwam hem vervangen. Die wissel bleek een gouden. In de 48ste minuut werd Dijkstra door Thomas Vossebelt, die weer een van zijn betere wedstrijden speelde, de diepte ingestuurd. Hij was iets eerder bij de bal dan de uitkomende keeper en wist met een prachtig lobje de 2-0 aan te tekenen. Berkum legde zich natuurlijk niet neer bij een nederlaag die rechtstreekse degradatie zou betekenen.  Alles werd in de strijd gegooid, gele kaarten konden niet uitblijven maar de aansluit-treffer wel. Er bleek geen doorkomen aan. Achterin heersten de verdedigers van VVOG en gaven nauwelijks een kans weg.

Nadat Rick Boersma met een blessure vervangen was door Laurens Christiaan Brouwer kwam het accent iets meer verdedigend te liggen. Met Douwe Dijkstra in de punt van de aanval had VVOG een balvast aanspeelpunt en kon er toch nog regelmatig goed worden bijgesloten. Aan alle onzekerheid werd in de 88ste minuut een eind gemaakt. Een directe vrije trap van Thomas Vossebelt werd door de keeper van Berkum uit de hoek geranseld maar precies voor de voeten van Tim Brockhoff en dat buitenkansje was wel besteed aan de vanmiddag goed in zijn taak voetballende rechter middenvelder. De 3-0 was een feit en p/d wedstrijden daarmee de eerste zekerheid.

Toen na afloop het bericht doorkwam dat WHC uiteindelijk bleek te hebben verloren van Apeldoorn was de vreugde helemaal compleet. De tweede zekerheid was een feit; de vakantie voor het vlaggeschip van VVOG kon beginnen. Zelfs geen p/d wedstrijden. Ongelooflijk!

Een seizoen om niet snel te vergeten!

Opstelling

Romkes
van den Brink Hop Duits Denzel Kerver
Brockhoff Fechter Vossebelt
Haklander (46, D.Dijkstra) Boersma (69, Brouwer)

Scoreverloop

1-0 Lennard van den Brink, 23ste minuut
2-0 Douwe Dijkstra, 48ste minuut
3-0 Tim Brockhoff, 88ste minuut

Voorbeschouwing VVOG - Berkum

Wat een spanning in de Hoofdklasse C. Nog niks is beslist voor aanvang van de laatste speelronde. Lees hier de voorbeschouwing van VVOG - Berkum en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

STAND VAN ZAKEN IN DE HOOFDKLASSE C NA DE WEDSTRIJDEN VAN 03-05-2014 (programma 25)

Er heerst in de hoofdklasse C een bevlogen woord :  ALS

Het leek zo mooi te gaan worden voor Flevo Boys. Als ACV en SC Genemuiden punten zouden verspelen en de ploeg zelf bij Drachtster Boys de drie punten zou binnen halen, dan kon het kampioensfeest worden gevierd.
ACV voldeed aan de wens. De Assenaren verspeelden de kans op de titel door de 2-1 nederlaag op Sportpark Stadsbroek tegen SVZW. SC Genemuiden werkte echter niet mee en behaalde een 2-0 winst op Berkum.
De grootste tegenvaller was de prestatie van Flevo Boys zelf. Een ploeterend en tegen zich zelf spelend Flevo Boys kon Drachtster Boys op Sportpark Het Drachtsterbos nauwelijks in de problemen brengen. De 2-1 nederlaag was een bittere tegenvaller voor de Emmeloorders. Na de 2-1 nederlaag tegen Go Ahead Kampen, de ontluisterende 5-0 bekernederlaag tegen Urk en nu weer de nederlaag bij Drachster Boys lijkt Flevo Boys het spoor bijster te zijn geraakt. Flevo Boys en SC Genemuiden delen nu de eerste plaats en hebben 48 punten.
Harkemase Boys heeft na de 4-2 overwinning op Go Ahead Kampen, ook nog kans op de titel. Het verschil met de koplopers bedraagt slechts één punt. Zelfs Staphorst met 46 punten heeft na de 6-0 overwinning op een weinig tegenstand biedend WHC, nog een klein theoretisch kansje op de titel.

Drachtster Boys en AZSV logenstraften de prognoses van de “kenners” die aan het begin van het seizoen, beide ploegen, als de toekomstige degradanten kwalificeerden. Door de overwinning van Drachtster Boys op Flevo Boys zijn de Friezen zeker van handhaving in de hoofdklasse. Een prachtige prestatie van trainer Fred de Boer en zijn selectie.
Debutant in de hoofdklasse AZSV heeft zich door de 2-1 overwinning op DETO Twenterand verzekerd van een plaats in de hoofdklasse volgend seizoen. Trainer Dennis van Toor en zijn ploeg verdienen een compliment voor de geleverde prestaties dit seizoen en misschien volgt er nog meer voor de Aaltenaren (derde periode titel ???).

In de nacompetitie/degradatie zone is het dringen geblazen.

M.u.v. van VVOG, dat een 4-2 overwinning boekte bij CSV Apeldoorn en op 25 punten kwam, verloren de overige ploegen uit de gevaren zone hun wedstrijd. VVOG gaf de laatste plaats over aan DETO Twenterand en staat nu op de elfde plaats.
WHC met 28 punten, tiende plaats, vergat in Staphorst een punt te scoren om vrij van zorgen te geraken. Het werd een forse 6-0 nederlaag.
Go Ahead Kampen met 25 punten, twaalfde plaats, verloor in eigen huis met 4-2 van Harkemase Boys.
Berkum met 24 punten, dertiende plaats, verloor op eigen veld met 2-0 van SC Genemuiden.
DETO Twenterand met 23 punten, laatste plaats, verloor op eigen veld met 2-1 van AZSV.

Speelronde 26 ( laatste wedstrijd derde periode)

In deze laatste speelronde moeten de beslissingen dan maar eens gaan vallen.

• Wie krijgt de kampioensschaal, of volgt er nog een verlenging in de vorm van beslissingswedstrijd(en)
  • De periode titels.
  • De P/D nacompetitie
  • De degradanten (evt. beslissingswedstrijden)

Over spanning valt niet te klagen in de hoofdklasse C.

Er zal zaterdag op de sportparken druk gebruik worden gemaakt van de moderne communicatie middelen om maar op de hoogte te blijven van de verrichtingen op de andere velden in de hoofdklasse C.

VVOG – BERKUM

VVOG is bezig aan een krachtig herstel. Onder leiding van trainer Marco Roelofsen wist de ploeg uit de laatste drie wedstrijden zeven punten te scoren.
Bij SC Genemuiden werd een 1-1 bereikt in een wedstrijd waarin VVOG zich zelf te kort deed gezien de kansen die de ploeg wist te creëeren.
De overgespeelde wedstrijd tegen DETO werd in blessure tijd door VVOG in een 2-1 winst omgezet. Zaterdag j.l. versloeg de ploeg van Marco Roelofsen, na tweemaal een achterstand te hebben weggewerkt, CSV Apeldoorn met 4-2. Een geweldige team prestatie.
Toch blijft de situatie nog gevaarlijk voor VVOG.
Zaterdag tegen Berkum zal er weer voor de volle winst moeten worden gestreden, om in ieder geval de directe degradatie te ontlopen.
De winst op Berkum en een nederlaag van WHC betekent volgend seizoen hoofdklasser. Dat is dan de ideale uitkomst voor VVOG. Zo ver is het echter nog lang niet.
Verliezen of gelijk spelen kan ook rechtstreekse degradatie gaan opleveren. Voor Berkum is WHC niet in te halen, het verschil is vier punten.
Voor Berkum is de P/D nacompetitie nog een ontsnappingsroute om hoofdklasser te blijven.
Verliezen of gelijkspelen is voor Berkum evenals voor VVOG mogelijk desastreus, allemaal afhankelijk wat de andere ploegen “in nood “presteren.
Zaterdag om 16.15 uur weten we alles.

FLEVO BOYS – DETO TWENTERAND

Flevo Boys is van slag. Maar het is nauwelijks te geloven dat trainer Wiljan Mossink Holsteyn en zijn ploeg zich door DETO Twenterand van de titel (kans) laten afhouden.
Op eigen veld moet Flevo Boys de ploeg uit Vriezenveen toch gewoon aan de kant kunnen zetten. En daarna maar afwachten op de afloop in Genemuiden.

SC GENEMUIDEN – ACV

Voor ACV is het doek gevallen w.w.b. de titel.
De laatste weken mag je toch spreken van een geweldig falen van de Assenaren.
De nacompetitie, om alsnog te promoveren naar de topklasse, is wat rest voor ACV.
Reden om zonder kleerscheuren (kaarten en blessures) uit Genemuiden te vertrekken en fit aan die nacompetitie te kunnen beginnen.

SC Genemuiden leek enkele weken terug uit beeld te zijn geraakt voor de titel, maar mede door de nederlagen van ACV en Flevo Boys, maakt nu medekoploper SC Genemuiden weer kans om de titel te gaan opeisen en terug te keren naar de topklasse.

HARKEMASE BOYS - DRACHTSTER BOYS

De Friese derby.
Voor Drachtster Boys staat alleen de eer van deze derby op het spel. De ploeg kan zonder zorgen aan de wedstrijd beginnen.
Voor Harkemase Boys is het andere koek. Er moet koste wat koste een overwinning uit het vuur worden gesleept en de verrichtingen van SC Genemuiden en Flevo Boys zullen van minuut tot minuut worden gevolgd.
De inzet en de schotkracht van de Harekieten zal de bezoekers geen kans geven tot een positief resultaat.
Harkemase houdt de punten in eigen huis en na afloop zullen we weten wat het Harkemase Boys heeft opgeleverd.

AZSV – STAPHORST

In Aalten wordt beslist welke ploeg de derde periode titel in de wacht gaat slepen.
Dat juist AZSV één van de ploegen is die een periode titel zou kunnen veroveren had tot aan de winterstop niemand verwacht.
Mooi is het ook dat de twee ploegen, die nog in aanmerking komen voor de derde periode titel, op de laatste competitie dag tegen elkaar gaan strijden om die titel.
De wedstrijd wordt een publiekstrekker in Aalten.
Onder veel spanning waarin beide ploegen tot het “gaatje “zullen gaan is het uiteindelijk Staphorst dat de nacompetitie voor een plaats in de topklasse zal gaan spelen.

SVZW – GO AHEAD KAMPEN

SVZW heeft eindelijk de goede vorm te pakken De resultaten van de laatste weken geven dat duidelijk aan.
Tegenstander Go Ahead kampen is verwikkeld in de strijd tegen degradatie en/of PD nacompetitie.
Of de tomeloze inzet van de Kampenaren voldoende zal zijn om één of meer punten over te houden aan het duel tegen SVZW valt te betwijfelen.

WHC – CSV APELDOORN

WHC moet aan de thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn minimaal één punt overhouden om zeker te zijn van verlenging van het verblijf in de hoofdklasse.
De laatste twee wedstrijden laten echter zien dat het niet helemaal op rolletjes gaat bij WHC.
De nederlagen tegen DETO Twenterand op eigen veld 1-4 en bij Staphorst 6-0 zijn bedenkelijk te noemen.
Voor CSV Apeldoorn de competitie afsluiten met vijf nederlagen achtereen past ook niet bij de club.