Datum Zaterdag 22-03-2014
Wedstrijdnummer 3277
Scheidsrechter B.A.F. Grilis

Donkere wolken boven de Strokel na 2-4 verlies

In het begin van de wedstrijd zag het er nog hoopvol uit voor VVOG. Regelmatig werd spits Richard Haklander en de snelle Rick Boersma met de lange bal gevonden. Flevo Boys wist niet meteen raad met deze speelwijze van VVOG.

Dat creëerde dreiging en in de 9de minuut de eerste goede kans voor Erwin Schouten op aangeven van Richard Haklander. In de 18de minuut wederom een kansrijke situatie na een voorzet van Rick Boersma op Erwin Schouten, die echter net naast tikte. Maar denk niet dat er ondertussen geen gevaar school in de aanval van Flevo Boys; een goed combinerende ploeg met snelle voorwaartsen waarbij het vizier in de eerste helft nog niet goed stond afgesteld. Na een half uur de eerste grote mogelijkheid voor Flevo Boys dat drie maal de trekker kon overhalen maar evenzovele malen miste. Naarmate de eerste helft verstreek kwam Flevo Boys steeds beter in zijn spel. De lange bal werd er al vroeg uitgehaald en VVOG had grote moeite het commando over de wedstrijd te blijven voeren. Er werd hard gewerkt en daarbij ligt geel op de loer. Het was de naar zijn vorm zoekende Tim Brockhoff die te hard doorging op een tegenstander en terecht geel ontving. In de 42ste minuut lachte het geluk Flevo Boys toe. Een als voorzet bedoelde bal van een van de centrale verdedigers verdween direct achter Reinier Romkes onder de lat. Een mazzeltje dat VVOG verplichtte na de pauze de achtervolging in te zetten.

In de 47ste minuut was het bijna raak, mooie voorzet van Lennard van den Brink die het hoofd vond van Rick Boersma. Keeper Rosink wist de bal knap uit de hoek te boksen. Zoals zo vaak dit seizoen is het dan wel prijs aan de andere kant. Uit een onoverzichtelijke situatie valt de bal tussen keeper Reinier Romkes en laatste verdediger Martijn Duits. Goalgetter Timon Rorije rommelt zich ertussen en geeft het beslissende tikkie. Zijn eerste doelpunt van de middag en daarbij zou het niet blijven. VVOG werd vanaf dit moment wel gedwongen alles op de aanval te zetten. Er waren immers nog 40 minuten om de score een ander aanzien te geven. De beste mogelijkheden kwamen regelmatig over de linkerkant, waar Rick Boersma steeds goed doorkwam. In de 57ste minuut was het Lars Kerver die al doorkoppend Douwe Dijkstra vond die de bal keurig over de keeper van Flevo Boys liftte en daarmee de achterstand verkleinde tot 1-2. Door de noodzakelijke aanvallende intenties van VVOG, waaraan de wissel van Tim Brockhoff voor aanvaller Jos Dijkstra moest bijdragen, ontstond veel ruimte voor de snelle spitsen van Flevo Boys. VVOG wist geen vuist te maken, het bleef bij een klein knuistje, en Flevo Boys counterde in de 69ste minuut met een prachtige uitgespeelde aanval naar 1-3 via alweer Rorije.

Alsof de ellende al niet voldoende was blesseerde Lars Kerver zich - naar het zich liet aanzien ernstig (knie) - toen hij over de linkerflank ten aanval trok en ongelukkig over de bal ten val kwam. Laurens Christiaan Brouwer kwam hem vervangen.

Het was duidelijk; VVOG was geslagen zeker na de 1-4 bij de volgende counter die in twee instanties werd afgerond. VVOG veerde nog even op nadat Erwin Schouten in het strafschopgebied werd vastgehouden en een penalty kreeg die feilloos benut werd door Thomas Vossebelt 2-4. Flevo Boys verder met 10 man maar in de laatste minuten van deze wedstrijd waren er nog grote kansen voor Flevo Boys en een kleine voor VVOG. Dat gaf de verhouding in deze wedstrijd ook goed weer.

VVOG was vanmiddag niet goed genoeg om de broodnodige punten van Flevo Boys af te snoepen.

Met nog 5 wedstrijden te gaan moet de stormbal gehesen!

Romkes
van den Brink (Kuikhoven, 85) Duits Hop Kerver (Brouwer, 72)

Voorbeschouwing VVOG-Flevo Boys

Lees nu de voorbeschouwing van VVOG-Flevo Boys en de andere wedstrijden in de hoofdklasse C

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C   22 MAART 2014

Afgelopen weekend:
Geen goed voetbal, wel spannend bij Staphorst - ACV.
Twee verliespunten voor titelkandidaat ACV en eveneens twee verliespunten voor Staphorst in de jacht op de derde periodetitel
Bij het thuisspelende Staphorst was men van oordeel dat Staphorst twee zuivere strafschoppen door de neus werden geboord.
Flevo Boys was in de eerste helft de bovenliggende partij tegen SC Genemuiden.
Na de thee eiste SC Genemuiden die rol op.
Beide ploeg sprongen slordig om met de soms grote scoringskansen. Flevo Boys benutte wel één van die kansen, vandaar 1-0 uitslag. Gezien de krachtsverhoudingen was een punten verdeling een betere uitslag geweest. Flevo Boys bracht door de winst de achterstand op ACV terug naar vijf punten.
Harkemase Boys kwam ook tegen SVZW niet tot winst op de eigen Bosk. Kort voor het eindsignaal redde invaller Robin Huisman de Jong, Harkemase Boys van een 1-2 nederlaag door het benutten van een strafschop na “hands” van SVZW binnen de zestien 2-2.
“Middenvelders” CSV Apeldoorn en Drachtster Boys hielden het op een slecht speelveld in Apeldoorn bij een puntendeling 1-1.
WHC behaalde een kostbare 3-2 overwinning op een veel kansen missend Berkum.
DETO Twenterand zag een verdiende 1-0 overwinning in de blessure tijd de mist in gaan.
De gelijkmakende treffer van Go Ahead Kampen 1-1, was een ijskoude douche voor het wanhopig worstelende DETO.
Op een hobbelige grasmat wist VVOG de ambities om met een overwinning Aalten te verlaten, niet waar te maken.
VVOG begon veel te slap aan het duel, eigenlijk heel onbegrijpelijk, gezien de stand op de ranglijst van de Harderwijkers. De 2-0 achterstand bij de pauze was dan ook het gevolg van deze houding.
Na de thee een heel ander VVOG dat gedurende de tweede helft oppermachtig was. In die periode was VVOG niet gelukkig in het afronden van de kansen. Doelman Ruud Kempers van AZSV was de grote sta in de weg voor VVOG. Slechts één maal wist VVOG hem tot capituleren te brengen, 2-1
VVOG behoort door de 2-1 nederlaag, nu met de overige clubs uit het rechter rijtje tot de degradatie kandidaten.

DETO                      7  0  2  5    2     5-14

Met nog zes wedstrijden te gaan is ACV zonder meer de grote titel kandidaat.
De achterstand van de eerste belager, Flevo Boys, bedraagt vijf punten.
Flevo Boys gaat  29 maart op bezoek bij ACV.
Harkemase Boys en SC Genemuiden volgen op resp. op zes en zeven punten.
SC Genemuiden is door het winnen van de eerste periode al zeker van de nacompetitie.
Koffie dik kijken:
Wordt ACV kampioen dan zijn Flevo Boys, Harkemase Boys en ook nog Staphorst kandidaten voor het overnemen van de periode titel van ACV.
Die titel gaat dan naar de ploeg die als hoogste eindigt in de competitie stand na ACV.

CSV Apeldoorn en Drachtster Boys vormen het middenveld in de competitie stand en dingen ook nog mee naar de derde periode titel.

Voor het gehele “rechter rijtje” wordt het billen knijpen. Alle zeven ploegen van af SVZW, verkeren in de positie waarin het zo maar verkeerd zou kunnen aflopen.
Nacompetitie voor degradatie of rechtstreekse degradatie. Wat een spanning voor deze zeven ploegen, waar de positie van DETO hopeloos lijkt te gaan worden.

In de strijd om de derde periode titel hebben CSV Apeldoorn en Staphorst na drie wedstrijden de leiding. AZSV volgt op één punt.

SPEELRONDE 21    (vierde wedstrijd derde periode)

DE WEDSTRIJDEN

VVOG – FLEVO BOYS (4-0).
Zonder de geschorste Samir Merraki, smaakmaker met drie doelpunten in het duel in Emmeloord en ook zonder, de voor de rest van het seizoen door blessures de uitgeschakelde Niels Nijveld en Menno van Elsas, wacht VVOG de zware opgave, de bedreiger van kampioenskandidaat ACV, Flevo Boys, de brood nodige punten af te nemen.
Flevo Boys won in die periode de eerste zes wedstrijden zeer overtuigend. Wedstrijd zeven, uit, bij SC Genemuiden, werd de eerste nederlaag geleden. In de week daarna 2 november 2013, wist VVOG Flevo Boys in Emmeloord, na een prima wedstrijd, met 4-0 te kloppen.
Flevo Boys verkeerde even in een dipje en viel van koploper terug naar plaats vier (23/11).
Bij het ingaan van de winterstop bezette Flevo Boys de derde plaats met een achterstand van
vier punten op ACV. Na wat heen en weer geschuif in de stand met Harkemase Boys en SC Genemuiden bezet Flevo Boys weer de tweede plaats in de competitie stand.
Flevo Boys, met nog uitzicht op de titel of een andere prijs, zal er alles aan doen zich te wreken voor de geleden 4-0 nederlaag in Emmeloord.
Voor VVOG is het er op of eronder, vandaag, ook in de daarna komende wedstrijden.
Een wedstrijd beginnen zoals in Aalten afgelopen week kan natuurlijk niet meer.

ACV – WHC (3-2)
Na de prachtige 3-2 overwinning op Berkum wacht WHC een moeilijke opgave. Punten weghalen bij ACV. Hoewel de resultaten van koploper ACV niet overweldigend zijn lijkt een overwinning van de Assenaren op WHC in de maak.

SC GENEMUIDEN – HARKEMASE BOYS (1-1)
Harkemase Boys “uit “ is een ander Harkemase Boys, dan spelend op de eigen BOSK.
Als SC Genemuiden er een wedstrijd van wil maken kan het een lekkere voetbal middag worden in Genemuiden, met een puntendeling na het laatste fluitsignaal.

GO AHEAD KAMPEN – STAPHORST (2-5)
Staphorst gaat voor een hoge klassering in de competitie eindstand en in de strijd om de derde periode titel.
Staphorst al 11 wedstrijden achtereen ongeslagen zit in een positieve flow.
M.a.w. de ploeg draai zonder meer uitstekend. Daarom zal het een moeilijke middag gaan worden voor de Kowetters. De punten gaan mee naar Staphorst

DRACHTSTER BOYS – DETO TWENTERAND (0-0)
Drachtster Boys is in het Drachtster bos een moeilijk te kloppen ploeg.
Als extra de motivatie voor de Boys is het nog mee strijden voor de derde periodetitel en bij winst lijkt de verlenging van het hoofdklasserschap bijna een zekerheid.
Dat maakt het voor DETO Twenterand niet mogelijk één of meer punten mee te nemen naar Vriezenveen.
SVZW – CSV APELDOORN (0-1
SVZW heeft de punten hard nodig om in wat rustiger vaarwater te belanden.
Het seizoen kan voor SVZW beschouwd worden als een echt verloren seizoen. Vooraf  waren de verwachtingen hoog gespannen. Kampioen worden en promoveren naar de topklasse dat was de inzet van de ambitieuze Zwaluwen. De plaats in de competitiestand laat zien dat daar niets is van terecht gekomen.
Voor CSV Apeldoorn is het belangrijk dat de punten mee naar Apeldoorn gaan i.v.m. de positie voor de derde periode.