Competitie
Datum Zaterdag 11-02-2023
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 445
Veld 1
Scheidsrechter R.G.C.M. (Remco) Schul
Assistent-scheidsrechter N. E. Y. (Nick) Groenbroek
Assistent-scheidsrechter E.K. (Edwar) Holvast

Ongelukkig VVOG onderuit tegen Rijnvogels

In de heenwedstrijd eindigde Rijnvogels - VVOG in een spectaculaire 3-3, waarbij de eerlijkheid gebied te zeggen dat VVOG daar toen heel goed mee weg kwam. Gisteren hoopte VVOG op een ommekeer onder de nieuwe trainer Jan Vlap, maar helaas gingen de Katwijkse gasten er met de volle buit vandoor: 1-3. 

Opstelling

Jongeling Bram Hakvoort kreeg voor de eerste keer een basisplek toegewezen en daarnaast mocht Mats Zwart in de basis starten omdat Elikia Mbinga niet op tijd bleek te zijn. De twee jongelingen lieten zien prima op dit niveau mee te kunnen. Mitchel Dijkhof nam op rechts de positie in van de geblesseerde Job Hoogedoorn. Lammert Roossien mocht als centrumspits starten en Jeremy de Graaf als linksbuiten. Achterin de vertrouwde opstelling, met Kurt er net voor als slot op de deur.

Eerste helft

Zowel VVOG als Rijnvogels begonnen met volle energie en aanvallende intenties aan de wedstrijd. In de derde minuut verliest Yasin Kurt echter de bal waar hij hem niet mag verliezen en met een snelle counter zet Rijnvogels de diepgaande spitsen aan het werk. Er wordt echter gevlagd en gefloten voor buitenspel. Manuel Hoogewoning schiet de bal naar Ferdi van Looy, maar die denkt dat de vrije trap genomen moet worden op de plek waar de speler van Rijnvogels buitenspel stond en pakt de bal in zijn handen. Scheidsrechter Schul vond dat de vrije bal al genomen was en fluit voor hands. Consternatie alom. Erger dan dat was dat de vrije trap via het muurtje ook nog eens achter Hoogewoning valt: 0-1. Tot ongeveer de tiende minuut is VVOG aardig van de kook, maar Rijnvogels profiteert niet en de 0-2 wordt afgekeurd voor buitenspel. Daarna breekt de beste fase van VVOG in deze wedstrijd aan. Veel tweede ballen zijn voor de Groenen en Rijnvogels moet terug. Een paar voorzetten vanaf links leiden tot hachelijke situaties voor het doel van de Katwijkers, maar de kansen zijn aan VVOG niet besteed. Een schot van Roossien (hij mocht in de spits starten) wordt nog van de lijn gered, maar tegen de harde schuiver van Mats Zwart is doelman Augustinus niet bestand: 1-1. Meteen daarna een aanval van Rijnvogels, maar het harde schot wordt gekeerd door Hoogewoning. Ook VVOG krijgt nog een kans op 2-1, maar de Rijnvogels-doelman ranselt het schot van Roossien uit de verre hoek. Vervolgens komen de gasten toch op 1-2 nadat de VVOG-verdediging niet thuis geeft bij een corner. In de slotfase van de eerste helft hielden beide ploegen het doel schoon zonder zelf tot grote kansen te komen.

Tweede helft

Een ongewijzigd VVOG betreedt het veld en het is duidelijk dat de ploeg op jacht gaat naar de 2-2. Een kiezelhard schot van Mats Zwart wordt op knappe wijze uit het doel gehouden door doelman Augustinus en een schietkans in de zestien voor Roossien na een afgeslagen corner strandt in een melee van spelers. Even daarna de 1-3. Rijnvogels mag oprukken via de linkerkant en de scherpe voorzet vanaf de achterlijn wordt nog net aangeraakt door doelman Hoogewoning, maar juist daardoor caramboleert de bal via het scheenbeen van Brian van den Hooff (die verder een goede wedstrijd speelde) pardoes in het doel: 1-3. VVOG was daarna duidelijk van slag en probeerde via enkele wissels (Mbinga, El Ghamarti, Van den Brink) het tij nog te keren, maar al met al was het spel van de Groenen te gehaast en onzorgvuldig om het Rijnvogels echt moeilijk te maken. 

De gasten waren nog enkele keren dichtbij een grotere uitslag maar waren slordig in de afwerking of Hoogewoning stond in de weg, maar gescoord werd er niet meer. De gasten uit Katwijk gingen er verdiend met de punten vandoor.

Nabespreking

In de laatste 7 wedstrijden wist VVOG maar 2 punten te pakken. De goede reeks die daarvoor werd neergezet met overwinningen tegen Ter Leede, ASWH en DOVO lijkt alweer een eeuw geleden, toch zal de ploeg in gedachten terug moeten naar het spelniveau van de wedstrijden tegen DOVO, ASWH en Staphorst-uit. Gekoppeld aan de strijdlust die met name in de eerste helft werd geleverd moet deze ploeg nog flink wat punten kunnen pakken. Komende week oefent VVOG op donderdagavond thuis tegen IJsselmeervogels (dat ook in moeilijkheden zit) en aanstaande zaterdag is het vrij. De achterstand op de posities 10 tot 14 is te overzien, maar de Groenen zullen moeten beseffen dat de punten met de week kostbaarder worden. Over twee weken speelt VVOG uit bij Barendrecht en alle steun van supporters is welkom!