Scheidsrechter S.C.A. (Stijn) van Zuilichem
Assistent-scheidsrechter T. (Thomas) Verboven
Assistent-scheidsrechter R. (Robert) Leenstra

VVOG Harderwijk laat zich verrassen door Harkemase Boys

Op een koud sportpark De Strokel heeft VVOG Harderwijk zich laten verrassen door Harkemase Boys. De Harekieten gingen er vandoor met een 0-2 overwinning.

Bij VVOG Harderwijk moest trainer Dwight Lodeweges wegens ziekte verstek laten gaan. Jordi Roelofsen en Werner Pluim waren zijn vervangers. In de basis weer Jeremy de Graaf en Milan Bruggeman. Ook Job Hoogendoorn was weer aanwezig. Hij begon op de bank.

De start was voor VVOG Harderwijk. Maar het schot van Daniel van Warven was te matig om keeper van de Haar te verontrusten. Ook HB liet zich gelden. Beimers testte Manuel Hoogewoning maar deze was weer paraat. Deze Beimers was overigens een ware plaag voor de VVOG defensie. Zowel fysiek als in snelheid was hij de defensie vaak te snel af. Het spel golfde wat heen en weer in de beginfase zonder veel kansen voor beide ploegen. In de 22e minuut maakte Jeffrey Snijders bij de cornervlag een overtreding op Margaritha. Dit leverde
hem een gele kaart op maar de reactie van Margaritha was dusdanig dat dit hem een rode kaart opleverde van scheidsrechter van scheidsrechter van Zuilichem. HB moest vanaf dat moment met tien man verder.

Trainer de Jonge van HB greep in . Hij bracht Deuling in voor Hoekstra. Dat het spelen tegen tien man niet altijd voordeel oplevert was ook dit keer weer het geval. Beimers wist in de 34e minuut de VVOG defensie te verrassen en nu was Manuel Hoogewoning wel kansloos. 0-1.
Vlak na de openingsgoal leek VVOG Harderwijk op gelijke hoogte te komen maar scheidsrechter van Zuilichem zag wel dat het buitenspel was in tegenstelling tot zijn assistent. In deze periode was de scheidsrechter wel heel erg aanwezig. In tien minuten tijd kregen Jeremy de Graaf , Yasin Kurt en De Koe van HB geel voorgeschoteld. Ook Spinder ( assistent trainer HB) kreeg bij het rustsignaal nog geel voorgeschoteld. Dit terwijl de wedstrijd zeker geen onsportief karakter had.

Na rust was Yasin Kurt vervangen door Lammert Roossien. VVOG Harderwijk nam gelijk het initiatief tegen de tien van HB en ging op zoek naar de gelijkmaker. VVOG Harderwijk was echter te onrustig en ook de hoge ballen voor de goal waren meestal voor de lange mensen achterin bij HB. VVOG Harderwijk kreeg wel wat kleine kansen maar schoten van Milan Bruggeman ( geblokt) en Jeremy de Graaf ( gestopt door van der Haar) leverden niet het gewenste resultaat op. Ook moest de VVOG defensie de gevaarlijke Beimers in de gaten houden. Deze testte in de 65 e minuut wederom Manuel Hoogewoning was maar hij kwam wederom als overwinnaar uit de strijd.

Na 70 minuten twee wissels aan VVOG Harderwijk zijde . De geblesseerde Milan Bruggeman en Mitchel Dijkhof werden vervangen door Bart Hoeven en Mats Zwart. Het voetbal speelde zich veelal af op de helft van HB. Maar het leverde niet het gewenste resultaat op. Job Hoogendoorn kwam in de 75e minuut nog in het veld voor Younes El Ghamarti. Younes wisselde goede momenten af met het soms te ver doorvoeren van zijn acties. Nog geen paar minuten later kreeg Jeremy de Graaf zijn tweede gele kaart van de scheidsrechter en moest het veld verlaten. Vanaf dat moment was het tien tegen tien.

In de 81e minuut gooide HB de wedstrijd definitief in het slot. Beimers bediende Adams en deze liet Manuel Hoogewoning nu wel kansloos en zette HB op een 0-2 voorsprong. Op een goede kans voor Lammert Roossien na kon VVOG Harderwijk de bakens niet meer verzetten en ging HB met de overwinning aan de haal. Jammer, want VVOG Harderwijk had door te winnen zich steviger kunnen nestelen in de middenmoot. Volgende week komen de amateurs van Volendam naar Harderwijk.