Aanvang 20:00
Wedstrijdnummer 7778
Scheidsrechter S. (Sander) de Brito Roque

VVOG Harderwijk doet goede zaken met overwinning op sc Feyenoord

VVOG Harderwijk heeft vanavond in de wedstrijd tegen de amateurtak van Feyenord goede zaken door met een 3-1 overwinning van het veld te stappen. De uitslag van 3-1 had zeker hoger kunnen misschien wel moeten uitvallen. VVOG Harderwijk kreeg met name in het verloop van de tweede helft diverse kansen op meer.

VVOG Harderwijk startte weer met Jeremy de Graaf in de voorhoede. Ook was er weer een basisplaats voor Bart Hoeve op het middenveld. Hierdoor kwam Matthias in ’t Anker op de bank.

De wedstrijd was koud begonnen of VVOG Harderwijk stond al op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Jeremy de Graaf werd door Pernelly Biya achter doelman van der Meer geschoten. VVOG Harderwijk dicteert de wedstrijd. Speelde heel gedisciplineerd en gaf nagenoeg geen kans weg. In de 16e minuut ging Mitchel Dijkhof op het doel van Feyenoord af maar zijn lob miste lengte.

Na 19 minuten kwam Feyenoord voor de eerste maal gevaarlijk voor het doel van VVOG Harderwijk. Duinstee maaide volledig over een voorzet van Obiku heen een ook Waandels kon er niet veel meer van maken dan een doeltrap voor Paul Eppink. Gaandeweg de eerste helft begon Feyenoord meer druk te zetten op de verdediging van VVOG Harderwijk. Maar het elftal stond als een huis en werden er ook geen kansen weggegeven. Ook VVOG Harderwijk kreeg voor rust weinig kansen meer. Alleen een schot van Jeremy de Graaf werd knap door van der Meer tot corner gewerkt.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. Feyenoord kwam onverwachts op 1-1. De snelle Obiku werd weggestuurd in de diepte en hij verschalkte Paul Eppink in de lange hoek. VVOG Harderwijk zat echter niet bij de pakken neer. Want nog geen drie minuten later zette Jeremy de Graaf VVOG Harderwijk weer op voorsprong 2-1. Hij maakte geen fout in een 1 op 1 situatie met van der Meer. VVOG Harderwijk nam het initiatief weer en Feijenootd kwam er steeds minder goed door al moest de snelle Obiku en Waandels wel in de gaten worden gehouden maar Jeffrey Snijders en Jake Wollgarten hadden er goed de smiezen in eventueel geholpen door het centrale duo Lucke / Groenewegen. Trainer Ermes besloot te gaan wisselen en bracht Moreno voor Lajci. In de 73e minuut viel de 3-1. Een prachtige pass van Bruce Lucke werd op juiste waarde ingeschat door Jake Wollgarten en hij passeerde van der Meer voor de derde maal. Een volkomen verdiende voorsprong.

In de 80e minuut was er nog een strafschopmomentje. Jeremy de Graaf ging op links door. Terwijl Pernelly Biya positie koos in het strafschopgebied werd hij vastgehouden door een verdediger van Feyenoord . Scheidsrechter de Brito Roque die overigens uitstekend floot gaf aan het niet te hebben gezien. Feyenoord kwam hier goed weg. In de 86e minuut moest Jeffrey Snijders met kramp het veld verlaten. Zakkaria Fadili was zijn vervanger en deed dit wederom uitstekend. Hij was zelfs nog dicht bij een doelpunt wat zeker verdiend was geweest.

In de slotfase waren de kansen voor VVOG Harderwijk aanwezig om meer afstand te nemen van Feyenoord. In de blessuretijd werd Mitchel Dijkhof nog vervangen door Matthias In ’t Anker maar dit verandere niets in de stand. Na 96 minuten floot scheidsrechter de Brito Roque af. Met de 3-1 heeft VVOG Harderwijk een goede uitgangspositie maar het zal aanstaande zaterdag nog vol aan de bak moeten als het op Varkensoord de return moet voetballen om het derde divisie schap definitief veilig te stellen.

Eppink, Snijders (Fadili), Groenewegen, Lucke, Dijkhof (in't Anker), Hoogendoorn, De Graaf, Biya, Kurt, Wollgarten, Hoeve