Wedstrijdnummer 585
Veld 1
Scheidsrechter S. (Steven) van der Vrande

Knoeiend VVOG schenkt zege aan Goes

Op een zonnig sportpark De Strokel heeft VVOG vandaag een onnodige nederlaag geleden tegen Goes. In een doelpuntrijke wedstrijd trokken de Zeeuwen aan het langste eind (3-4).

1e helft

VVOG en Goes begonnen vandaag beiden wat voorzichtig aan de wedstrijd, maar VVOG was de eerste die gevaar wist te stichten. Op links kwam Job Hoogedoorn goed door, haalde de achterlijn in het strafschopgebied en gaf de bal voor op Perry Biya die van dichtbij de bal nog tegen de punt van de schoen kon raken, maar de bal werd tot corner gewerkt. Daarna een iets sterker Goes dat een bal van dichtbij tegen de lat wist te koppen. Wellicht een eerste teken dat Goes zich vandaag niet zomaar naar de slachtbank zou laten lijden. Na nog wat kansjes voor VVOG (hard schot de Graaf) kwam Goes steeds beter in het spel. VVOG gaf iets teveel ruimte weg waardoor Goes een veldoverwicht kreeg. Toch was het VVOG dat met een mooie aanval op voorsprong kwam. Op links werd de Graaf gelanceerd en zijn scherpe voorzet werd door Dean van Ooijen het doel in gewurmd: 1-0 (27e min). Daarna was Goes even de kluts kwijt en creeerde VVOG een aantal goede kansen voor Biya en De Graaf, maar het was juist Goes dat uit een spaarzame aanval in blessuretijd de 1-1 wist te maken. Een lange bal vanuit het middenveld werd niet op waarde geschat door de VVOG-verdediging en de doorgelopen Huib van Hecke wist de bal van dichtbij in het dak van het doel te jassen: 1-1.

2e helft

VVOG kwam met de zelfde 11 als voor rust het veld weer opzetten. In de 48e minuut een grote kans voor de Graaf die vanaf de rechterkant alleen op de keeper af mocht gaan, maar zijn schot werd goed gekeerd door doelman Lentink. Meteen daarna was het aan de andere kant wel raak. Manengele wist van dichtbij Wouter Polhoud met een droge knal door de benen te passeren (1-2, 50e min). VVOG bleef de aanval zoeken en dat leidde in de 53e minuut alweer tot de 2-2 omdat Jeremy de Graaf zich nu wel de baas toonde in een 1-op-1 met doelman Lentink. Wie dacht dat VVOG de wedstrijd nu naar zich toe zou trekken kwam bedrogen uit, want VVOG begon achterin steeds vaker te knoeien. Balverlies na een misverstand tussen Polhoud en Holstege leidde tot een schot op de paal. VVOG bleef bij tijd en wijle slordig spelen, maar Goes maakte daar gelukkig niet goed gebruik van. In de 80e minuut staat het dan toch opeens weer 2-3. In een situatie met een luchtje van buitenspel mag Sylvio Hage doorgaan en met een knal in de korte hoek zet hij de gasten weer op voorspong. VVOG ging daarna alles of niets spelen en de boomlange Lucke were in de spits geposteerd. Met een dosis opportunisme en een beetje geluk kwam de bal in de 86e minuut bij de Graaf. Op de rand van de 16 legt hij de bal voor zijn linker en met een prachtig schot tekent in de linker hoek tekent hij de gelijkmaker aan: 3-3. Maar helaas bleek dese treffer van weinig waarde want in de 89e minuut mag de mee opgekomen verdediger Jelle Knap van dichtbij uit een corner de winnende treffer binnenkoppen (3-4). De VVOG-verdediging zag er daar niet goed uit. In de blessuretijd mocht de Graaf nog een keer uithalen vanaf links, maar zijn bal verdween in het zijnet. Even daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Al met al een teleurstellende middag. Voetballend was het wat minder vandaag, maar toch had VVOG deze wedstrijd niet hoeven te verliezen. Goes pakt de laatste strohalm en mag hopen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. VVOG zal week in week uit nog hard moeten strijden om bij de eerste 14 te eindigen. Aanstaande zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Sportlust, dat vandaag de topper tegen Sparta Nijkerk met 0-1 wist te winnen.

Voorbeschouwing VVOG Harderwijk - Goes

Met nog 8 wedstrijden te gaan komt de competitie in de Derde Divisie zo langzamerhand in een beslissend stadium. Het kampioenschap lijkt zich te beperken tot een tweestrijd tussen FC Lisse en Sparta Nijkerk al is Sportlust met 5 punten  achterstand ook nog in de race.

Onderin lijkt het voor DOVO en vv Goes een moeilijke klus te worden om directe degradatie te ontlopen. Zeker 5 clubs strijden nog om de promotie/degradatiewedstrijden te ontlopen. Ons eigen VVOG Harderwijk is er daar één van.

Verleden week zaterdag wist vv Goes vanuit een 3-0 achterstand in de uitwedstrijd tegen Excelsior’31 alsnog met een 3-3 gelijkspel van het veld te stappen. Voorwaar een spetterende comeback. En ook paasmaandag toonde Goes veerkracht door in de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys in het laatste kwartier een achterstand om te buigen: Het werd weer 3-3. Vanuit de laatste 4 wedstrijden wist vv Goes 6 punten te halen. Met nu in totaal 21 punten staat vv Goes nog op een degradatieplaats en is de kloof in de ranglijst voor het spelen van een promotie/degradatiewedstrijden 6 punten. Deze plek wordt nu nog ingenomen door VVSB met 27 punten.

VVOG Harderwijkkwam afgelopen zaterdag hardwerkend tot een 1-1- gelijkspel kwam tegen Ajax. Paasmaandag wonnen onze mannen de uitwedstrijd tegen DOVO. In Veenendaal trok VVOG Harderwijkmet 1-2 aan het langste eind. Door deze overwinning klom VVOG naar de veilige 13e plaats in de Derde Divisie. De 31 punten zijn er evenveel als Harkemase Boys en nog maar 3 minder als Ter Leede. VVOG Harderwijkkan dus zaterdag opnieuw goede zakendoen door de thuiswedstrijd tegen vv Goes te winnend af te sluiten. Maar de Zeeuwse ploeg van trainer Kevin Hollander is ook in uitwedstrijden een lastig te bespelen ploeg. Eenvoudig zal het dan ook niet worden.

Laten we hopen dat de blessures van Mitchel Dijkhof en Jeremy de Graaf meevallen en dat zij beiden inzetbaar zijn in de wedstrijd tegen vv Goes. Op 30 oktober 2021 scoorden beide spelers de VVOG-doelpunten in de uitwedstrijd tegen Goes. Jeremy de Graaf wist in de 90e minuut de 2-2- te maken! Trainer Dwight Lodeweges zal zaterdag ongetwijfeld zijn strijdplan klaar hebben waarmee de groen-witte brigade de drie punten in Harderwijk kan houden.