Wedstrijdnummer 575
Veld 1
Scheidsrechter M.G. (Maurice) Paarhuis

VVOG Harderwijk pakt de eerste overwinning

VVOG Harderwijk heeft vandaag de eerste overwinning geboekt en nog wel tegen de getipte kampioenskandidaat Stedoco. De Harderwijkers boekten een 2-1 overwinning na een 0-0 ruststand.

VVOG moest het vandaag doen zonder Rafik El Hamdi. Deze bleef met een blessure aan de kant. Dean van Ooijen stond in de basis en ook Mitchel Dijkhof stond wederom in de basis. Beiden deden het meer dan verdienstelijk. De eerste helft bracht weinig teweeg bij de vele toeschouwers op het sportpark. Zowel VVOG Harderwijk als Stedoco speelden vooral om niet verliezen. Stedoco was weliswaar iets meer aan de bal maar konden geen gevaar stichten voor het VVOG doel. De enige hoogtepunten waren een kopbal van Dean van Ooijen net naast het doel van keeper Stoskovic en een schot van Vincent van Verheul van Stedoco welke de buitenkant van de paal toucheerde.
De ruststand was dus 0-0.

Na rust twee ongewijzigde teams. VVOG kwam goed uit de startblokken en pakte een veldoverwicht. Niet veel kansen maar de Harderwijkers pakten een overwicht. Stedoco had steeds meer overtredingen nodig om het spel van VVOG Harderwijk te ontregelen. In de 55e minuut kwam VVOG Harderwijk dan ook terecht op voorsprong. Een schot van Jeremy de Graaf kreeg keeper Stoskovic niet onder controle. Dean van Ooijen was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken en VVOG Harderwijk op een 1-0 voorsprong te zetten.

Trainer Frans Adelaar van Stedoco nam maatregelingen en bracht aanvaller Giovanni Hiwat in het veld voor Benjamin van Wanrooy. Dit bracht echter geen veranderingen teweeg in het veld. Al kreeg deze Hiwat wel een dot van een kans op de gelijkmaker. Na een voorzet van Vincent Verheul zocht hij het doel een twintigtal meters te hoog boven de vandaag weer rustig maar goed opererende Paul Eppink.

Na 67 minuten was de pijp leeg bij de goed spelende Michel Dijkhof. Mark Bottenheft kwam voor hem in het veld. Ook Jake Wollgarten werd vervangen. Trainer Schuurman gaat zuinig met hem om na zijn blessure. Het was al wel te zien dat VVOG Harderwijk veel plezier van hem gaat krijgen . Jake bestrijkt de hele linkerkant en speelt met een rust die ook afstraalt op het hele team. Randy Onuoha kwam voor hem in het veld.

Het veldspel van VVOG bleef goed en de VVOG Harderwijk verdediging gaf niets weg aan de voorwaartsen van de mannen uit Hoornaar. Een kwartier voor tijd zette Adelaar zijn laatste troeven in. Simon van Zeelst en Jochem van der Werf kwamen in het veld voor Ibrahim Toure en Dos Santos. Maar nog geen minuut later kwam VVOG Harderwijk op 2-0 Een schot van Job Hoogendoorn op de lat werd binnen gewerkt door Ingo van Weert van Stedoco.

Bij VVOG Harderwijk kwam ook Matthias in ’t Anker nog in het veld voor Dean van Ooijen. De wedstrijd leek gespeeld ware het niet dat Stedeco in de 85 e minuut op 2-1 kwam. Een corner van Vincent Verheul werd keihard binnengekopt door Mitchel de Zwart. De laatste minuten werd het nog lastig voor VVOG Harderwijk maar de defensie gaf geen krimp. De drie punten bleven in Harderwijk. Een meer dan verdiende overwinning voor de mannen van Raymond Schuurman. VVOG Harderwijk lijkt helemaal klaar voor de komende uitwedstrijd tegen Hoek en de thuiswedstrijd tegen Excelsior'31.

Eerst spelen de Harderwijkers aanstaande dinsdag de bekerwedstrijd in Veenendaal tegen GVVV.
Aanvang 20.00 uur.

Opstelling

Paul Eppink, Jake Wollgarten (67/Randy Onuoha), Bruce Lucke, Dailey Groenewegen, Jeffrey Snijders, Mitchel Dijkhof ( 73/ Mark Bottenheft) , Dean van Ooijen (82/Matthias in ’t Anker) , Yasin Kurt , Pernelly Biya, Jeremy de Graaf , Job Hoogendoorn.

Voorbeschouwing VVOG - SteDoCo

VVOG Harderwijk treedt zaterdag aan tegen SteDoCo uit Hoornaar. Wij verwelkomen dan ook de spelers, staf en supporters op ons sportpark “De Strokel”.

De club uit Hoornaar promoveerde in 2018 naar de derde divisie onder de huidige trainer Frans Adelaar. Inmiddels is Stedoco duidelijk een blijvertje en wil men eigenlijk doorstomen naar de tweede divisie. Zij worden dan ook nadrukkelijk getipt als een van de kampioenskandidaten. Gezien de selectie is dit zeker niet onmogelijk. Afgelopen seizoen stond men bovenaan bij het afbreken van de competitie.
Dat de intenties duidelijk zijn blijkt wel uit het aantrekken van Olivier Pilon ( DVS ’33 ) ,Simon van Zeelst en Mitchel de Zwart beiden van Dovo. De nieuw aangetrokken keepers Peter Stoskovic ( OFC) en Stephan Veenboer ( Ajax Am ) moeten de gestopte Mark Smith vergeten. De resultaten op dit moment zijn nogal wisselend met 1 winstpartij, 2 gelijke spelen en 1 nederlaag. Afgelopen zaterdag werd het 0-0 in de thuiswedstrijd tegen Excelsior ’31.

Dan VVOG Harderwijk. Met drie gelijke spelen en een nederlaag staan ze op de 14e plaats. Er is echter wel een stijgende lijn waar te nemen in het spel van de mannen van Raymond Schuurman. Afgelopen week werd tegen de op dat moment gedeelde koploper VVSB in Noordwijkerhout een keurig gelijkspijl behaald waar een overwinning er zeker in had gezeten in deze zeer boeiende wedstrijd. Dat kleine beetje geluk ontbrak op dat moment. VVOG Harderwijk zal de komende wedstrijden aan de bank moeten met wedstrijden tegen HSV Hoek, Excelsior ’31 en DVS ’33 in het vooruitzicht. Maar eerst Stedoco. Wij hopen op weer een boeiende wedstrijd met een voor VVOG Harderwijk hopelijk goed resultaat.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Paarhuis en hij wordt geassisteerd door de heren R. Bruining en H. Ramcharan.