Datum Zaterdag 03-12-2011
Scheidsrechter R.F. de Lima Schepens

VVOG pakt belangrijke punten met overwinning op Staphorst.

VVOG heeft gisteren drie belangrijke punten gepakt tegen het bezoekende Staphorst. Deze overwinning is met name in de eerste helft tot stand gekomen. VVOG rustte met een 2-0 voorsprong. Een sterk aandringend Staphorst wist in de tweede helft VVOG ver terug te dringen maar de punten bleven uiteindelijk in Harderwijk.

VVOG, weer met Lars Kerver startend op de linksback plaats, startte wijfelend en door een onzeker optreden kreeg Rob Mijnheer in de derde minuut al een kans maar Reinier Romkes redde goed.
VVOG nam daarna het initiatief en dit leverde in de 9e minuut al een prachtkans op voor Farouk Djemili. Hij ging alleen af op keeper Alfred Knoll. Deze redde in tweevoud op inzetten van Farouk en als laatste kopte Niklas Hof de bal uit de doelmond.
VVOG zou echter toch op voorsprong komen. Een aanval van achteren uit werd op het middenveld uitstekend door Sam Doeve verlengd op Farouk Djemili. Deze zette de bal perfect voor en Terence ten Brink hoefde er alleen maar zijn voet tegen aan te zetten om de 1-0 aan te tekenen en keeper Knoll kansloos te laten
VVOG hield het overwicht en door vroeg te storen werd de verdediging van Staphorst regelmatig in verlegenheid gebracht. In de 29e minuut kreeg Tim Brockhoff geel wegens een overtreding op Martijn Bakker.
In de 33e minuut weer een aanval van VVOG waarbij Martijn Duits met een perfecte pass Dada Bugera richting Staphorst goal dirigeerde. Dada Bugera werd echter op onregelmatige wijze gestopt door Niklas Hof welke hem een gele kaart opleverde. Dada Bugera nam de strafschop zelf en liet keeper Knoll kansloos.
VVOG verzuimde daarna om het definitief af te maken en Staphorst definitief kansloos te maken in deze wedstrijd.

In de rust  waren bij Staphorst Martijn Bakker en Bas Bloemen in de kleedkamer achtergebleven. Hiervoor in de plaats kwamen Martijn Brakke en Albert van der Haar in het veld. Trainer Hans van Dijkhuizen had geen halve maatregelen genomen.
Meteen vanaf de aftrap waren de bedoelingen van Staphorst duidelijk. De angst kwam in de ploeg bij VVOG. Er werd niet meer vooruit verdedigd zoals in de eerste helft. Vooral Lars Kerver had het verschrikkelijk moeilijk tegen Frank Kuurman.
Een kopbal tegendraads ingekopt door Lars Roben ging net voorlangs
Het onvermijdelijke gebeurde dan ook in de 61e minuut. Een schot van Albert van de Haar vanaf 20 meter spatte uit op de lat en Rob Mijnheer kon de bal binnen lopen en Reinier Romkes kansloos achter laten.
Een paar minuten later leek VVOG de voorsprong wederom uit bouwen maar een steekbal van Tim Brockhoff welke door Dada Bugera op de juiste waarde werd ingeschat werd door de laatste keurig afgerond echter in buitenspelpositie zodoende ging dit feestje niet door. Een paar minuten later werd de hardwerkende Dada afgelost in de spits door Rocco Keizer.
Scheidsrechter de Lima Schepens gaf in de 72e minuut geel voor tijdrekken aan Reinier Romkes. In de slotfase kregen ook Lars Kerver en Rocco Keizer nog geel voorgeschoteld als ook Lars Roben (Staphorst) na een overtreding op Dennis van Vuuren.
Trainer Wim Kroes probeerde nog iets door Hein Kort in het veld te brengen voor Farouk Djemili. Dit veranderde echter niet aan het spelbeeld.

In de slotfase was het nog wel even billenknijpen voor VVOG maar de Harderwijkers hielden stand. VVOG was weer drie punten en Staphorst moest na drie achtereenvolgende overwinningen met 0 punten terugkeren naar Staphorst.
Volgende week wacht de derby tegen DVS ’33. Deze uitwedstrijd wordt gespeeld om 18.00 uur.

17e Terence ten Brink  1-0
33e Dada Bugera   2-0
61e Rob Mijnheer   2-1