Beker
Datum Zaterdag 17-08-2019
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 1851
Veld 1
Scheidsrechter R.J.T. (Robin) Vereijken
Assistent-scheidsrechter A. (Arjan) Overwijk
Assistent-scheidsrechter M.W.J. (Maarten) Bolwerk

VVOG wint met 3-0 en bekert verder


VVOG heeft zich geplaatst voor de 2e kwalificatieronde van de KNVB-beker. Het limburgse RKSV Minor werd met 3-0 verslagen.

Na een indrukwekkende minuut stilte n.a.v. het overlijden van oud-bestuurslid en erelid Piet Lancee ging de eerste officiele wedstrijd van het seizoen 19/20 van start. Pieter Mulders koos voor dezelfde 11 namen als in de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen NSC (2-0). En VVOG startte prima. Minor zakte wat in en gunde VVOG de bal, waarbij de gasten zelf loerden op de counter. Maar in de eerste 25 minuten speelde VVOG geconcentreerd en via goed positie- en combinatiespel werden diverse goede kansen voor Wobbes, Ahrens en Latupeirissa gecreeerd. Uiteindelijk was het spits Careman die de trekker overhaalde toen hij een mooi steekballetje in de 16 van Wobbes kreeg: 1-0. Even later had Wobbes zelf de 2-0 op de schoen, maar van dichtbij frommelde hij een voorzet van Ahrens net naast de goal. Voor Minor was dit het signaal om eens even flink aan te zetten en vlak voor rust werden een paar mooie kansen gecreerd, maar de lat en een voortreffelijk keepende Paul Eppink zorgen ervoor dat de ploeg uit Nuth op nul bleef staan.

In de tweede helft speelde VVOG het eerste kwartier ronduit slordig. In plaats van door te drukken naar de 2-0 liet VVOG zich afbluffen door de Limburgse gasten. Maar wederom was Eppink paraat. Rond de 70e minuut dan toch de bevrijdende 2-0. Een hardwerkende Latupeirissa kreeg de bal aangespeeld van Careman op de rand van de 16 en met een strak schot via de binnenkant van de paal schoot hij VVOG naar 2-0. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Minor maakte nog onnodig hands in de 16 en de pingel werd door Harrie Kersten netjes benut (3-0). Bij VVOG kregen vervolgens enkele jeugdige talenten nog wat speeltijd (Dani van Dijk, Hayrulla Tekin en Max Jansen). VVOG bleef sterker en creeerde nog wat kansen via een actieve Snijders, maar gescoord werd er niet meer.

De eerste zege van het seizoen is een feit en deze was ook verdiend. VVOG bekert verder!

Foto's

Foto's door Peter Pols.

Voorbeschouwing 1e kwalificatie ronde TOTO KNVB Beker

De eerste officiele wedstrijd van het seizoen is een wedstrijd in de Toto KNVB Beker tegn RKSV Minor uit Nuth.

Er werden 56 amateurclubs aan elkaar gekoppeld, die in het weekend van 17 en 18 augustus het tegen elkaar op zullen nemen. De 28 winnaars en de twaalf amateurverenigingen uit de Tweede Divisie zullen eind augustus/begin september in de kokers gaan voor de loting van de tweede kwalificatieronde. De exacte datum voor die loting wordt later bekend. De tweede kwalificatieronde zal tussen 24 en 26 september gespeeld worden. Voor VVOG rolde als tegenstander, in de eerste kwalificatie ronde, de zondag hoofdklasser MINOR uit Nuth (Zuid Limburg). De winnaars van de Eerste en daarna van Tweede Kwalificatie Ronde zijn geplaatst voor DE EERSTE RONDE TOTO KNVB BEKER.

RKSV MINOR kortweg Minor, werd op 27 juni 1918 opgericht als “Vaesrader Voetbal club” (VVC). De naam werd in 1922 veranderd in Minor. Minor speelt met ingang van het seizoen 2018/19 in de Hoofdklasse B zondag en is afkomstig uit Nuth (Zuid Limburg). De clubkleuren zijn groen-wit.

RKSV Minor, hartelijk welkom op Sportpark DE STROKEL bij VVOG in Harderwijk. Een klein kennismaking verrichtingen Minor.

Seizoen 13-14 : kampioen 2e klasse G, promotie naar de 1e klasse.
Seizoen 17-18 : kampioen 1e klasse D, promotie naar de hoofdklasse.
Seizoen 18-19 : 10e plaats hoofdklasse B.
Seizoen 18-19 : bereikte Minor halve finale district beker District Zuid 2 en plaatste zich daardoor voor deelname aan de KNVB Beker seizoen 2019-2020. Minor werd overigens in die halve finale uit geschakeld voor de finale wedstrijd, na strafschoppen (2-4), door SV TOP.

Eerdere uitslagen KNVB Beker VVOG
Seizoen 2016-2017 :
Eerste KW Ronde : VVOG – Halsteren 1-1 (Wilko Braam) Halsteren (wns). VVOG uitgeschakeld.
Seizoen 2017-2018:
Eerste KW Ronde : VVOG – Gemert 2-0 (Jeffrey Arends en Frank Hol).
Tweede KW Ronde : Barendrecht – VVOG 1-0. VVOG uitgeschakeld.
Seizoen 2018-2019:
Eerste KW Ronde: VVOG vrijgeloot.
Tweede KW Ronde: Alcides – VVOG 2-0. VVOG uitgeschakeld.

Na de oefenperiode gaat het zaterdag om een plaats in de volgende kwalificatie ronde van de KNVB Beker. Staf en selectie, veel succes, maak er een mooie beker succes van. VVOG en Minor zijn volkomen vreemde tegenstanders voor elkaar. We hopen op een spannend en aantrekkelijk bekerduel. Scheidsrechter is de heer R.J.T. Vereijken. Assistent-scheidsrechters zijn de heren A. Overwijk en M.W.J. Bolwerk.