Datum Zaterdag 25-01-2020
Wedstrijdnummer 1781
Vertrek supportersbus: 12:45

VVOG verliest kansloos van Excelsior ‘31

VVOG heeft een kansloze nederlaag opgelopen in Rijssen tegen Excelsior’31. Het werd uiteindelijk een 5-0 overwinning voor de mannen uit Rijssen. De uitslag viel uiteindelijk hoog uit maar was niet minder verdiend. Na een verdienstelijk gespeelde wedstrijd vorige week tegen Harkemase Boys was er toch enige hoop op succes.

Trainer Raymond Schuurman moest het vandaag doen zonder de geschorste Caifano Latupeirissa. Jeffrey Snijders was wel weer beschikbaar. Bas Wobbes kreeg weer een basisplaats en dit ging ten kosten van Rihairo Meulens.

De eerste mogelijkheden waren voor VVOG waarin Bas Wobbes naast kopte, een inzet van Mike Ahrens naast ging en Tim Muller in kansrijke positie in de handen kopte van de keeper.

VVOG had het in de achterste linie erg moeilijk tegen het slimme aanvalsduo van Excelsior zijnde Ezafzafi en Penterman. In de 10e minuut leverde dit al de 1-0 voorsprong op voor de Rijssenaren. Een goede aanval over rechts en via Boeloerditi kwam de bal bij Penterman en deze scoorde de 1-0.

In de 25e minuut kreeg Bas Wobbes nog een goede kans. Uit deze vloeiende aanval weet hij vanuit een lastige hoek niet tot scoren te komen. Vier minuten later lag de bal aan de andere kant weer in het netje en weer was het Penterman die wist te ontsnappen aan buitenspel en Paul Eppink kansloos liet: 2-0. Bij dit doelpunt raakte Jaime Bruinier geblesseerd en moest worden vervangen door Rihairo Meulens.

De rust brak aan met een 2-0 stand. Na rust twee ongewijzigde ploegen. De tweede helft kabbelde voort zonder grote kansen voor beide ploegen waarbij Excelsior het merendeel in balbezit was en weinig kansen weggaf. De grootste kans voor VVOG was voor Harrie Kersten maar hij schoot de bal in heel kansrijke positie naast. Een kopbal van Excelsior belandde op de paal.

In de 63e minuut kwam Jan Jurriën Hop in het veld voor Dean van Ooijen. In de 73e minuut was het wederom Penterman die op randje buitenspel werd aangespeeld en de 3-0 aantekende. Het kleine beetje hoop wat er nog was werd daarmee de grond ingeslagen en Excelsior liep in de slotfase nog uit naar 5-0 door een doelpunt van wederom Penterman ( 84e minuut ) en Arslan ( 90e minuut)

Het begint voor VVOG inmiddels wel een penibele situatie te worden. Het wordt tijd dat de neuzen dezelfde richting op gaan staan. Inmiddels is VVOG op de laatste plaats belandt door de overwinning van ONS op Lisse.

Volgende week mag VVOG laten zien wat strijdlust is in de streekderby thuis tegen DVS ‘33

Voorbeschouwing Excelsior'31 - VVOG

Zaterdag speelt VVOG een uitwedstrijd in Rijssen tegen Excelsior'31.

Excelsior’31:
Seizoen 2010/11 Topklasse, debuut, met een 5e plaats.
Seizoen 2013/14 Topklasse 15e plaats, degradatie naar de hoofdklasse.
Seizoen 2014/15 Hoofdklasse B
Seizoen 2018/19 Hoofdklasse B, kampioen en promotie naar de Derde Divisie.
SEIZOEN 2019 - 2020
In de voorbeschouwing van de a.s. competitie in de Derde Divisie was trainer Peter Wesselink (volgend seizoen DVS’33 Ermelo), vrij duidelijk. “Het overgrote deel van de selectie is gebleven en we hebben ons goed versterkt. Mijn ambitie is, met Excelsior’31, een rol van betekenis te gaan spelen in de Derde Divisie”.

OP dit moment, na 17 wedstrijden en 21 punten, vinden we Excelsior’31, op de 11e positie in de competitiestand.
De cijfers:

Thuis 9 1 3 5 6 16-18 -2
Uit 8 5 0 3 15 18-13 +5
Elfde positie 17 6 3 8 21 34-31 +3

Opvallend hierbij: Op de eigen Koerbelt, 9 wedstrijden, vijf nederlagen, driemaal gelijk en slechts eenmaal een driepunter. Op vreemde bodem uit de 8 wedstrijden werden 15 punten bijgeteld. Bij het bereiken van de winterstop bezette Excelsior’31, na 15 wedstrijden de 9e plaats in de stand. Na de winterstop werd bij Barendrecht een 1-1 gescoord en vorige week bij VVSB werd een terecht verdiende en onnodige 3-1 nederlaag geleden. Met de drie nogal opvallende fouten in de verdediging, was trainer Peter Wesselink niet erg gelukkig.

VVOG leed zaterdag jl. op De Strokel, tegen Harkemase Boys, een niet verdiende 1-3 nederlaag. Trainer Raymond Schuurman, met wat aanpassingen in de formatie, zag zijn team een voortreffelijke wedstrijd spelen. Het geeft toch het nodige vertrouwen naar het verdere verloop van de competitie. De hoop en de wil, dat er eindelijk punten worden bijgeschreven is aanwezig. Nu de daden nog. Laat het zaterdag in Rijssen bij Excelsior’31 dan maar zien. Veel succes.