Vertrek supportersbus: 13:00

VVOG knokt zich naar punt in Veenendaal

VVOG heeft aan het bezoek aan DOVO een punt overgehouden. De ploeg van trainer Hennie in ’t Hof was flink gehavend, maar wist stand te houden.

VVOG begon met Wouter Polhoud op het doel. Door de afwezigheid van Kevin Rijnvis mocht het talent zijn basisdebuut maken. Frans Koornberg, die vorig seizoen stopte met voetballen, zat op de bank als reservedoelman. Rihairo Meulens en Caifano waren door blessures niet beschikbaar en daarom speelden Jeroen Buitenhuis en Joshua Tijdens.

De eerste mogelijkheid in het zonnige Veenendaal was voor de thuisploeg. Joshua Patrick ging recht op het doel af van VVOG, maar Wouter Polhoud kwam goed uit en redde erg knap. VVOG had het lastig in de openingsfase, maar overleefde wel.

De eerste grote kans voor VVOG was wel direct een doelpunt. Een lange bal werd op waarde geschat door Pernelly Biya. De aanvaller, die volgend seizoen gaat spelen bij DOVO, schoot de bal koeltjes in de goal, 0-1. VVOG kon niet heel lang genieten van de voorsprong. Joshua Patrick kopte vlak voor rust de gelijkmaker binnen.

VVOG begon de tweede helft met een tegenvaller. Bruinier kon door een blessure niet verder en werd vervangen door Hogetoorn. VVOG bleef redelijk gemakkelijk op de been, maar DOVO kwam er wel gevaarlijk uit in de omschakeling. Rond de 67ste minuut kreeg DOVO kans op kans. De roodwitten wisten echter niet de trekker over te halen en VVOG verdedigde daarnaast goed.

Talenten Van Straten en Fadili vielen nog in bij de Harderwijkers. In de laatste minuut kreeg DOVO nog een uitstekende kans, maar Jeffrey Snijders haalde de bal van de lijn. VVOG hield stand en won een punt op bezoek bij DOVO. Een knappe prestatie van de Harderwijkers!

Voorbeschouwing DOVO - VVOG

Zaterdag de uitwedstrijd tegen DOVO uit Veenendaal.

Seizoen 2009-2010, het jaar van de invoering van de topklasse, degradeerde DOVO uit de hoofklasse naar de eerste klasse, waardoor de club sinds lange tijd, slechts op het twee na hoogste niveau speelde. Dit duurde één seizoen. Het kampioenschap seizoen 2010/11 van de eerste klasse A bracht DOVO-seizoen 2011/12 weer in de hoofdklasse.
Seizoen 2015/16 leek DOVO de promotie naar de nieuwe Derde Divisie te gaan waarmaken. De winnaars van een periodetitel uit de drie hoofdklassen en de nummer 15 van de topklasse gingen na loting strijden voor een plaats in de Derde Divisie. DOVO en VVOG werden door de loting elkaars tegenstander.  De afloop, met alle ontstane problemen eromheen, staan bij DOVO en VVOG nog in het geheugen gegrift.
Uitslagen : VVOG – DOVO 4-3 en DOVO – VVOG 1-1. VVOG promoveerde naar de Derde Divisie. Einde seizoen 2016-17 promoveerde DOVO, via de nacompetitie (periodetitel), wel naar de Derde Divisie.

Het jaar 2017 gaat bij DOVO voor altijd de boeken in, als het jaar waarin DOVO de promotie naar de Derde Divisie wist waar te maken en het seizoen 2017-18, op uitstekende wijze debuteerde met een negende plaats in de eindstand. Uitslagen wedstrijden tegen VVOG: DOVO – VVOG 1-0 en VVOG – DOVO 1-0.
Eindstand: DOVO 9 e plaats 34-13-10-11- 49 (54-52).
Eindstand: VVOG 13 e plaats 34-11-9 -14- 42 (36-51)

Seizoen 2018-2019

De ambities DOVO : Op termijn promoveren naar de Tweede Divisie.
Selectie DOVO: Een tiental nieuwe spelers werden aangetrokken voor de tien vertrekkende spelers. Utrechter Abderrahim Loukili, voormalig speler van onder meer Hercules, FC Lienden en DOVO, is na een mislukt avontuur bij het Marokkaanse Chabab Rif Al Hoceima terug in Nederland, bij DOVO en is door de KNVB vrijgegeven om weer uit te komen voor DOVO. De prestaties van DOVO vallen dit seizoen, gezien de ambities, toch enigszins tegen. Mooie uitslagen en tegenvallers kenmerken een wisselvallig optreden van de Veenendalers. DOVO vinden we na 20 wedstrijden op de negende plaats in de competitiestand. 20-9-4-7-31 (45-33).
De eerste periode eindigde DOVO op een 12e plaats (12-5-2-5-17 (29-22)
In de tweede periode zijn de cijfers 7e plaats ( 8-4-2-2-14 (16-11)
De Tweede Divisie lijkt dit seizoen nog niet haalbaar.
Wedstrijden DOVO na de winterstop:
DOVO - De Dijk 1-1, een matig optreden van DOVO tegen laagvlieger De Dijk.
Harkemase Boys – DOVO (afgelast)
Hoek – DOVO 0-2, Prachtige overwinning van DOVO.
Joshua Patrick scoorde voor de pauze de twee treffers.
DOVO – SJC 3-3, De riante 3-0 voorsprong van DOVO bij de rust, werd na de pauze uit handen gegeven. DOVO was geen schim meer van de ploeg in de eerste helft en vocht SJC zich knap langszij. SJC was vlak voor tijd nog dicht bij de zege.
ODIN’59 – DOVO 1-0. DOVO kon in Heemskerk niet beschikken over doelman Rodney Ubbergen, Salim Amarzgiou (ziek) en de geblesseerde Simon van Zeelst. Wel had Gert Kruys voor het eerst de beschikking over Abderrahim Loukili.

De debuterende doelman Tim van de Weerdhof voorkwam in het laatste deel van de wedstrijd, met enkele perfecte reddingen, een verdubbeling van de score. Lars Middelwijk (DOVO) rode kaart.

Wedstrijden VVOG na de winterstop:
VVOG – Ajax 0-0, Achilles’29 – VVOG 2-2, VVOG – Eemdijk 2-0,
FC Lisse – VVOG 4-0 en VVOG – Harkemase Boys 0-0
VVOG verzuimde jl. zaterdag de drie punten, tegen Harkemase Boys, in Harderwijk te houden.

De ontmoeting in Harderwijk eindigde na een 0-1 voorsprong van DOVO (Joshua Patrick) in een 2-1 overwinning voor VVOG (Tim Muller en Thomas Vossebelt – strafschop). Beide teams gaan zaterdag voor de drie punten. Op eigen veld presteert DOVO erg matig dit seizoen: van de tien thuiswedstrijden werden er nog slechts drie gewonnen. DOVO’ s laatste thuiswinst dateert van 1 december jl. tegen Jong FC Groningen werd het 3-1. In de uitwedstrijden presteert VVOG zeer matig. Van de tien uitwedstrijden scoorde VVOG slechts één overwinning (Eemdijk 25-08-2018) en tweemaal een gelijkspel (De Dijk 3-3 en Achilles 2-2). VVOG hoopt zaterdag op een tweede overwinning in een uitduel. Het zal ongetwijfeld weer een spannende middag worden op Sportpark Panhuis.