Wedstrijdnummer 3618
Scheidsrechter M.A. (Marcel) Roeleveld

Wedstrijd sponsor

VVOG onderuit in laatste thuiswedstrijd

VVOG is er niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. Op een zonnig en goed gevuld Sportpark de Strokel was ASWH met 0-4 te sterk voor de mannen van Hennie in ’t Hof.

Na de knappe overwinning op Quick Boys van vorige week (0-2), kon VVOG vrijuit voetballen. Door de overwinning had de ploeg zich definitief veilig gespeeld en zich verzekerd van nog een jaar Derde Divisie.

VVOG begon in een aanvallende formatie aan de thuiswedstrijd. Caifano, Ahrens, Buitenhuis, Biya, Meulens en Tijdens moesten voor de doelpunten zorgen voor de Groen Witten. De wedstrijd begon open en beide ploegen kregen kleine kansjes op de openingstreffer. Na zeven minuten lag het spel een aantal minuten stil na een blessure voor ASWH’er Verhoeve. Hij moest uiteindelijk geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Lester Pires.

In de zestiende minuut kreeg VVOG de grootste kans op de voorsprong. Na een scherpe corner van Mike Ahrens kopte Hop de bal helaas net niet in de touwen. Hierdoor bleef de 0-0 op het bord. ASWH leek wakker geschut door de kans van Hop en zette aan. Yildirim kreeg in de 23ste minuut een grote kans, maar zijn volley miste het doel. Twee minuten later scoorde hij wel. Na een prima steekpass lopte hij de bal over Polhoud heen, 0-1.

In het restant van de eerste helft gebeurde er niet veel bijzonders meer. Na de rust brak er een slordige fase aan. VVOG en ASWH konden de bal niet lang in de ploeg houden en grote kansen ontbraken. In de 70ste minuut kwam de uitploeg wel op een verdiende 0-2 voorsprong. Invaller Lester Pires bleef koel voor Polhoud en schoot ASWH naar een comfortabele voorsprong.

ASWH ging na de goal op jacht naar meer doelpunten. Vlak voor tijd voerde ASWH de score op. Eerst was het David Almeida die voor de 0-3 zorgde. Het slotakkoord was voor Jesper van den Bosch. Hij zorgde voor de eindstand van 0-4.

VVOG speelt volgende week zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Op De Toekomst in Amsterdam zijn dan de Ajax Amateurs de tegenstander van de Harderwijkers. Moedig in Amsterdam de Groen Witten voor de laatste keer dit seizoen aan!

Voorbeschouwing VVOG - ASWH

Zaterdag de laatste thuis wedstrijd seizoen 2018-2019. ASWH is onze gast op De Strokel.

Een korte terugblik.
Seizoen 2016-’17, debuut ASWH, (evenals VVOG), in de Derde Divisie. ASWH eindigde op een vierde plaats en 58 punten. VVOG tiende en 44 punten ASWH – VVOG 2-5 en VVOG – ASWH 1-1.
Seizoen 2017- ’18 Derde Divisie. ASWH eindigde op een elfde plaats en 47 punten. VVOG dertiende en 42 punten. VVOG-ASWH 1-1, koploper VVOG incasseerde in deze zesde competitiewedstrijd het eerste tegendoelpunt. Bij ASWH sleepte VVOG een gelukkige 0-0 uit het vuur tegen een beter ASWH.
Seizoen 2018- ‘19. 22-09’19 ASWH – VVOG 2-0. Een sterker en beter ASWH, verdiende overwinning. (VVOG vijfde plaats 9 punten, ASWH elfde en 7 punten.)
Eindstand eerste periode: ASWH tiende plaats 18 punten, VVOG dertiende en 16 punten.
Eindstand tweede periode: ASWH twaalfde plaats 17 punten, VVOG dertiende en 12 punten.

De stand van zaken nu, na 32 wedstrijden:
Dankzij een heel knappe 0-2 overwinning op sportpark Nieuw Zuid in Katwijk, bij de nummer twee Quick Boys, verzekerde VVOG zich op eigen kracht, van een langer verblijf in de Derde Divisie. Door de nederlaag lijkt Quick Boys uitgeschakeld voor de titel. De achterstand, met nog twee wedstrijden te gaan is op koploper Noordwijk opgelopen tot vijf punten. De nacompetitie wordt voor Quick Boys toch nog een mogelijkheid om, de al jaren gewenste plaats te veroveren, bij de absolute top van het amateurvoetbal.

ASWH maakt nog een kans op het behalen van de derde periodetitel. De onverwachte 1-0 nederlaag bij Eemdijk (04-05) was een grote tegenvaller voor De Ambachters. ASWH boekte jl. zaterdag vrij eenvoudig, een ruime 4-1 zege op Achilles’29 en omdat Quick Boys verloor van VVOG naderde ASWH de Katwijkers in de periodestand weer tot op twee punten. Wellicht zit er dus toch nog een spectaculaire ontknoping in, al zullen de Ambachters dan zelf twee keer moeten winnen en vervolgens dient Quick Boys dan ook ergens iets te moeten laten liggen.

VVOG kan vanmiddag vrijuit voetballen. De druk is van de ketel. De spanning van de laatste weken is mooi weggepoetst door de geweldige 2-0 winst op Quick Boys. Voor VVOG geldt, de supporters en de andere bezoekers, op de Strokel, nog van een mooie laatste thuiswedstrijd, te laten genieten, van een leuke voetbalmiddag. Zorg voor een mooie afsluiting van de competitie. Veel plezier !