Datum Zaterdag 06-10-2018
Wedstrijdnummer 3724
Vertrek supportersbus: 12:30

VVOG leidt kansloze nederlaag in Noordwijk

VVOG heeft op bezoek bij koploper VV Noordwijk niet voor een verrassing kunnen zorgen. De Harderwijkers kwamen er de hele wedstrijd niet aan te pas en verloren uiteindelijk met 6-1. Na tien minuten stond de thuisploeg al met 3-0 voor.

Noordwijk begon ijzersterk aan de wedstrijd op sportpark Duinwetering. Denzel James schoot in de vijfde minuut de bal kiezelhard in de kruising. VVOG leek van slag door de vroege Noordwijkse openingstreffer en incasseerde direct de 2-0. Roshanali zorgde voor de droomstart voor de thuisploeg.

In de tiende minuut voltrok het doemscenario zich. De scheidsrechter gaf Noordwijk de gelegenheid om vanaf de stip de 3-0 binnen te schieten. Reynaers faalde niet en zorgde voor een riante voorsprong voor de koploper. De wedstrijd was na tien minuten al gespeeld en Noordwijk deed het in het vervolg van de eerste helft wat rustiger aan. VVOG kwam niet tot uitgespeelde kansen en leek ontzag te hebben voor de koploper in de Derde Divisie. Noordwijk kreeg kort daarna weer een penalty en weer schoot Reynears de bal beheerst binnen.

In de 39ste minuut werd het 5-0. Vossebelt liet zich makkelijk aan de kant zetten door Westdijk en de spits kon de bal over Rijnvis heen wippen. Na de rust nam Noordwijk wat gas terug. VVOG kwam iets beter in de wedstrijd en deed via Mike Ahrens wat terug. De Harderwijker schoot de eretreffer binnen. Het betekende alweer zijn derde goal van het seizoen.

Noordwijk leek wakker geschut na de tegentreffer, want Wendt schoot de 6-1 binnen. De koploper speelde de wedstrijd professioneel uit en VVOG kwam er niet aan te pas. Naast de nederlaag was er nog wel een mooi moment. Hayrullah Tekin maakte zijn officiële debuut in het eerste elftal van VVOG. De speler uit de eigen jeugd verving captain Thomas Vossebelt.

VVOG leed een grote nederlaag op bezoek bij Noordwijk. Volgende week is er tijd voor revanche tegen het goed draaiende Quick Boys uit Katwijk.

Voorbeschouwing Noordwijk - VVOG

Zaterdag staat de wedstrijd Noordwijk - VVOG op de competitie rol.

Een stukje historie

Eerdere wedstrijden tussen Noordwijk en VVOG: De eerste duels tussen VVOG en Noordwijk vonden plaats, seizoen 1971 -’72, in de eerste klasse B, (toen nog de hoogste klasse in het zaterdag voetbal). Uitslag 16-10-71 Noordwijk – VVOG 0-1 (Koen Bruining). Uitslag 18-03-72 VVOG – Noordwijk 2-1 (Bertus Hoeve strafschop, Piet Veldkamp).
Er volgden nog vijf seizoenen eerste klasse waarin Noordwijk en VVOG elkaar bestreden. De laatste ontmoetingen speelden zich af in het seizoen 1990-’91.
Uitslag 24-11-90 VVOG – Noordwijk 1-2. (Heimen Jansen)
Uitslag 18-05-91 Noordwijk – VVOG 1-3. (Gerlof Kwakkel 1x en Heimen Jansen 2x)
Veel werd er in de wedstrijden tegen elkaar niet gescoord.
Totaalstand:
Noordwijk 12-5-3-4-18 (15-16).
VVOG 12-4-3-5-15 (16-15).

INFO Noordwijk:

Noordwijk miste de promotie seizoen 2015-’16 naar de Derde Divisie. In de hoofdklasse B eindigden Noordwijk (62 punten) en ASWH (48 punten) als tweede en derde achter kampioen Quick Boys (64 punten). Waar VVOG en DOVO dat seizoen tegen elkaar moesten strijden om de plaats in de Derde Divisie werden Noordwijk en ASWH resp. winnaar van de tweede en derde periodetitel, door de loting aan elkaar gekoppeld.

Het eerste duel in Noordwijk eindigde in 2-2. Noordwijk scoorde kort voor tijd de gelijkmaker. Het duel in Hendrik Ido Ambacht eindigde sensationeel in een overwinning voor de Ambachters. Na 90 minuten en 0-1 op het scorebord in het voordeel van Noordwijk was het wachten op het eindsignaal van de scheidsrechter, om het promotiefeest met de al feestvierende supporters te gaan vieren. En dat liep even anders. ASWH scoorde in blessuretijd de 1-1. Een dreun van jewelste voor Noordwijk. Gevolg verlenging (2-2 en 1-1).
In de eerste minuut van de verlenging scoorde ASWH 2-1. Die klap was te veel voor Noordwijk. ASWH scoorde ook nog de 3-1. ASWH promoveerde naar de Derde Divisie. Noordwijk, dat in de reguliere competitie 14 punten boven ASWH eindigde, bleef
hoofdklasser!
Seizoen 2016-’17 eindigde Noordwijk op derde plaats in de hoofdklasse A en veroverde de tweede periodetitel. In de nacompetitie voor een plaats in de Derde Divisie werd Noordwijk in de eerste ronde uitgeschakeld door DOVO. Noordwijk-DOVO 2-3, DOVO-Noordwijk 0-1 (3-1 n.v.). Weer geen promotie naar de Derde Divisie.
Seizoen 2017-’18 na een schitterend kampioenschap van de Hoofdklasse A (7 punten voorsprong op Ter Leede, 2 e plaats), promoveerde Noordwijk naar de Derde Divisie.

Seizoen 2018-2019.

De selectie 2018/ 2019.
Gebleven zijn:
Emiel Wendt, Maurice van der Neut, Rob Overvliet, Nick van Staveren, Martijn le Congé, Brayen Bröcker, Roy Rondeltap, Denzel James, Kasper Michel, Tjeerd Westdijk, Thomas Reynaers, Huig van Duijn, Aron Wijsman, Jelle van der Niet (eigen jeugd), Maik van Zanten, Lars Duindam, Sander Bosma.
Nieuw:
Marcley Manuela (sv Nootdorp), Noah Libbenga (Alphense Boys), Mike van Vliet (DOSR), Sabir Achefay (VV Katwijk), Dennis van Rijn (VV Zwaluwen), Dylan Rietveld (NSV'46), Shavinio Sint Jago (Ter Leede), Tom Felter (Voorschoten'97), Julian Dobbe (DOSR)
Vertrokken spelers:
Mustafa Amezrine en Ruperto Dorothea (vv Spijkenisse), Jim van der Krogt (Ter Leede), Jeroen Borsboom (ARC), Diederick Hoogerwaard, Sonny ten Hoope (VVSB), Raymond Manuputty, Ronnie de Roode (FC Boshuizen), Lars Warmerhoven (Van Nispen za.)

Het debuut in de Derde Divisie van Noordwijk is zonder meer van grote klasse. Noordwijk is sinds jl. zaterdag de ongeslagen koploper in de derde Divisie,14 punten, doelsaldo +13, met op de tweede plaats Quick Boys, eveneens 14 punten, doelsaldo + 8. VVOG is jl. zaterdag gestegen naar de derde plaats in de stand, 12 punten, doelsaldo +1. We kunnen zaterdag dus spreken van een “topper “ op sportpark Duinwetering in Noordwijk. Beide teams gaan uiteraard voor de drie punten, om hun mooie plaats in de competitiestand te consolideren. Bij winst van VVOG passeert VVOG Noordwijk in de stand en afhankelijk van de uitslag van Quick Boys – FC Lisse zou VVOG zelfs koploper kunnen worden. Bij verlies van VVOG zet Noordwijk VVOG voorlopig op ruimere afstand in de stand. De wedstrijden van Noordwijk op Sportpark Duinwetering:
Ajax (am) 6-2, DVS’33 Ermelo 5-0 en Hoek 1-1.

De competitiestand in de Derde Divisie is na de zes gespeelde wedstrijden spannend. Het verschil in punten tussen de koppositie en plaats negen (linker rijtje) bedraagt slechts vier punten. Een overwinning of nederlaag kan zo maar voor veel positiewisselingen gaan zorgen. Voor de onderste vier ploegen in de stand wordt het tijd dat er punten bij komen om niet te
ver achterop te geraken bij de huidige middenmoot. Het kan weer een mooie voetbalmiddag worden voor spelers en toeschouwers. Veel plezier.