Competitie
Datum Zaterdag 29-09-2018
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 3604
Veld 1
Scheidsrechter W.H. (Wim) Bronsvoort
Assistent-scheidsrechter N. (Nathan) Kromme
Assistent-scheidsrechter A.M. (Danny) IJpelaar

VVOG boekt simpele overwinning op Achilles ’29

VVOG heeft op een zonnig sportpark de Strokel zijn vierde overwinning van het seizoen geboekt. Tegen hekkensluiter Achilles ’29 was de ploeg van Hennie in ’t Hof heer en meester en wonnen de Harderwijkers uiteindelijk met 4-1.

VVOG begon ijzersterk aan de wedstrijd. Onder aanvoering van het sterk spelende middenveld werden de gasten uit Groesbeek met de rug tegen de muur gezet. De grote druk resulteerde in een vroege openingstreffer voor de Harderwijkers. Meulens schoot, na goed werk van Kurt, de 1-0 tegen de touwen.

Achilles leek van slag en VVOG ging op zoek naar de 2-0. Na een aantal gemiste kansen was het uiteindelijk Harrie Kersten, die na een uitstekende pass van Jeffrey Snijders de 2-0 binnen knalde. Na de 2-0 nam VVOG wat gas terug, maar Achilles kon nauwelijks een vuist maken.

Na de rust werd VVOG wat slordiger aan de bal. Het snelle positiespel van voor de rust was niet meer terug te zien en Achilles werd sterker. Na een aantal kansrijke situaties die Kevin Rijnvis onschadelijk maakte, kwam Achilles uiteindelijk op 2-1.

VVOG was even de kluts kwijt, maar vond na een mindere fase de vorm weer terug. Na een prachtige bal vanuit het middenveld kreeg Rihairo Meulens de bal, hij maakte oog-in-oog met de keeper geen fout.

VVOG leek bevrijd na Meulens’ goal. De Groen Witten gingen op zoek naar de beslissing in de wedstrijd en vonden die uiteindelijk ook. De uitstekend spelende Mike Ahrens kwam naar binnen en schoot knap raak.

VVOG speelde bij vlagen een prima wedstrijd tegen Achilles ’29. Ondanks dat de ploeg uit Groesbeek weinig weerstand kon bieden. Volgende week staat de topper tegen Noordwijk op het programma.

 

 

VVOG - Achilles '29

Voorbeschouwing VVOG - Achilles'29

Zaterdag wacht VVOG een tegenstander, waar tegen de ploeg nooit eerder een wedstrijd heeft gespeeld, Achilles’29 uit Groesbeek.

Korte info: Achilles’29 maakte gebruik van de mogelijkheid om te promoveren naar het betaald voetbal. De Eerste Divisie. Achteraf gezien blijkt dat avontuur niet zo’n beste beslissing te zijn geweest. Na een twintigste plaats in het debuutseizoen 2013-’14, eindigde men als achttiende in 2014-’15 en 2015-’16 eindigde de ploeg een stapje hoger, op een vijftiende plaats. Met weer een twintigste plaats in 2016-’17 volgde degradatie naar de Tweede Divisie. De financiële- en organisatorische problemen staken de kop op. De tweede achtereenvolgende degradatie 2017-’18 volgde en Achilles’29 werd, door een teveel aan zondagclubs (Derde Divisie zondag) in de zaterdag Derde Divisie geplaatst.

Het huidige seizoen 2018-’19 verloopt niet bepaald gelukkig en succesvol voor de Groesbekers. Mede door de financiële problemen, moet een bijna geheel gewijzigde en verjongde selectie  proberen, een verder verval te voorkomen. Na de vijf competitiewedstrijden vinden we Achilles’29 op de laatste plaats in de competitiestand, 0 punten en een doelsaldo, 4-20. Die opgave blijkt in ieder geval tot nu toe voor de selectie niet mee te vallen, gezien de vijf puntloze resultaten. Tegen Jong FC Groningen werd op de eigen Heikant het eerste competitieduel met 0-2 verloren. Bij ONS Sneek werden de Groesbekers met een 4-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Vervolgens kwam het eveneens, toen nog puntloze SJC uit Noordwijk, op bezoek in Groesbeek. Lang kon Achilles '29 niet genieten van het openingsdoelpunt van Kevin Schmidt in de 15e minuut. SJC zette de 1-0 achterstand nog binnen een kwartier om in een 1-3 voorsprong. Dat was ook de ruststand. Kort na de pauze scoorde Luis Giovanny Annett Chavez de 2-3 en gingen de Groesbekers jagen op de gelijkmaker, maar slaagden niet in die missie. In de slotfase maakten de Noordwijkers nog de 2-4. DVS’33 had in Ermelo weinig problemen met Achilles’29. Uitslag 5-0. Het bezoekende DOVO boekte vorige week een ruime overwinning op Achilles ’29. Voor de pauze scoorde DOVO via een strafschop de 0-1. (ook ruststand)
Kort na de pauze wist Thomas Loning de gelijkmaker, (1-1), op het scorebord te brengen. DOVO liep daarna snel uit naar een 1-4 voorsprong, mede o.a. door een eigen doelpunt van Lucas Raposo. In de slotminuut scoorde Kevin Schmidt voor Achilles’29 de 2-4 waarna
DOVO in dezelfde minuut de eindstand op 2-5 bracht.

Voor de KNVB Beker seizoen 2018-’19 verging het Achilles’29 al niet veel beter. Nadat Zaanlandia ( eerste klas zondag) in de eerste kwalificatieronde nog met de nodige moeite (1-1) en strafschoppen werd verslagen, maakte Harkemase Boys in de tweede kwalificatieronde korte metten met de Groesbekers. Het stond na een ruststand van 0-5, al vroeg in de tweede helft 0-6 en pas bij die stand deden de Groesbekers in de laatste tien minuten van de wedstrijd wat terug; Alper Yaldiz scoorde met de 1-6 de eretreffer.

De ploeg van de eerstejaars hoofdtrainer Johan van Osch, raakt toch steeds beter op elkaar ingespeeld. M.a.w. geen onderschatting van de tegenstander geldt wel degelijk voor VVOG. Bovendien er is na de misstap vorige week bij en tegen ASWH door VVOG wat recht te zetten.
Achilles’29 is op jacht naar de eerste punten. Die hatelijke “0” bij de puntentelling moet verdwijnen. VVOG gaat voor de driepunter om niet verder achter de kopgroep in de stand te geraken. We rekenen op een mooie wedstrijd, met een driepunter voor VVOG.

Programma

29 september 2018
14:30 FC Lisse Ajax  
14:30 VVOG Achilles '29  
14:30 Hoek Quick Boys  
14:30 Eemdijk DVS'33 Ermelo  
14:30 ODIN 59 SteDoCo  
14:30 DOVO Harkemase Boys  
15:00 ONS Sneek De Dijk  
15:00 Jong FC Groningen ASWH  
18:00 SJC Noordwijk  
06 oktober 2018
14:30 DVS'33 Ermelo SJC  
14:30 Harkemase Boys Achilles '29  
14:30 SteDoCo Hoek  
14:30 Noordwijk VVOG  
14:30 Ajax DOVO  
15:00 ASWH Eemdijk  
15:00 Quick Boys FC Lisse  
15:00 Jong FC Groningen ONS Sneek  
17:00 De Dijk ODIN 59